שלום לכולם

מצב
הנושא נעול.

שוגי21

New member
שלום לכולם../images/Emo13.gif

שלום לכולם

רציתי להתייעץ איתכם לאחר שקראתי קצת מהשרשורים המרתקים שכאן. אני אמא לילדה בת 16 שאובחנה כמחוננת. היא בזמנו למדה במרכז מדעים בעירנו תקופה של שנתיים, כיום בכיתה י' היא אינה שייכת לשום מסגרת של מחוננים, וממה שהספקתי לקרוא זאת יכולת שעלולה להעלם אם לא מטפחים אותה. אני גרה בעיר דרומית והשאלה שלי האם כדאי כן לחפש מסגרות שיהלמו את כישוריה מכיוון שבבית ספרה יש לה נטיה למרות ציוניה ויכולותיה הגבוהות לטבוע בבינוניות, מה שלא הייתי רוצה שיקרה לטווח הארוך. תודה מראש

apk

New member
מחוננות לא נעלמת

שלום לכולם

רציתי להתייעץ איתכם לאחר שקראתי קצת מהשרשורים המרתקים שכאן. אני אמא לילדה בת 16 שאובחנה כמחוננת. היא בזמנו למדה במרכז מדעים בעירנו תקופה של שנתיים, כיום בכיתה י' היא אינה שייכת לשום מסגרת של מחוננים, וממה שהספקתי לקרוא זאת יכולת שעלולה להעלם אם לא מטפחים אותה. אני גרה בעיר דרומית והשאלה שלי האם כדאי כן לחפש מסגרות שיהלמו את כישוריה מכיוון שבבית ספרה יש לה נטיה למרות ציוניה ויכולותיה הגבוהות לטבוע בבינוניות, מה שלא הייתי רוצה שיקרה לטווח הארוך. תודה מראש
מחוננות לא נעלמת
מה שכן עלול לקרות זה שהמוח של מחונן יהיה כמכשיר שלא תופעל תקופה ארוכה והעלה הרבה אבק וכשרוצים להפעילו שוב נתקלים בקשיים. אבל ... הסיכון לכך הוא נמוך, כי אדם מחונן, גם אם הוא לא נמצא במסגרת מתאימה, הסקרנות הטבעית שלו תוביל אותו תמיד למצוא דרכים שונות להרחיב את אופקיו ולהעמיק את מחשבותיו. זה לא אומר שמזיק לסייע לו, אם יש אפשרות אפילו רצוי, אבל גם אם זה קשה עד בלתי אפשרי, די בכך שלא יושמו בפניו מכשולים (כמו לאמר לילדה: "לך הכל הולך כל כך קל, אז אל תשקיעי בזה ובמקום זה הפכי למשרתת הנקיון של הבית" - ודברים כאלה קורים) אז הוא ימשיך להתפתח נכון לגבי לטבוע בבינוניות. אני מכירה מקרים חמורים מזה - בני נוער מאוד חכמים (אולי אפילו היו בניהם מחוננים) שכדי להיות מקובלים חברתית עשו הכל כדי שיותר מחצי התעודה שלהם תהייה שליליים. זו תופעה שקיימת בגיל הזה וחולפת.

השאלה אם טוב לה במסגרת

שלום לכולם

השאלה אם טוב לה במסגרת
שבה היא נמצאת, ולאן היא שואפת. אחרת את עלולה להגיע לתת השגיות כתוצאה מיתר דחיפה.

שוגי21

New member
בעיקרון המסגרת שלה היא מסגרת

השאלה אם טוב לה במסגרת
שבה היא נמצאת, ולאן היא שואפת. אחרת את עלולה להגיע לתת השגיות כתוצאה מיתר דחיפה.
תודה על תשובותיכם. של תיכון רגילה ונורמטיבית הכיתה שבה היא נמצאת אומנם נקראת כיתת מצוינות אך יש בכיתה גם תלמידים שההישגים שלהם בינוניים. לגבי הילדה יש לה יכולות שמעבר, לזה אני מודעת, חשבתי אולי על מסגרת תומכת כמו אוניברסיטה שתקדם אותה יותר.

meitush123

New member
בפריפריה אין כיתות מצוינות

תודה על תשובותיכם. של תיכון רגילה ונורמטיבית הכיתה שבה היא נמצאת אומנם נקראת כיתת מצוינות אך יש בכיתה גם תלמידים שההישגים שלהם בינוניים. לגבי הילדה יש לה יכולות שמעבר, לזה אני מודעת, חשבתי אולי על מסגרת תומכת כמו אוניברסיטה שתקדם אותה יותר.
בפריפריה אין כיתות מצוינות

שוגי21

New member
מיתר יקרה

באמת איפה?
אשמח לשמוע אם יש כאלו (אתה גם מהצפון במקרה?)
מיתר יקרה
אולי לא קראת את כל השרשור אבל אני אמא גאה לילדה מקסימה אני גרה בעיר דרומית ושם יש כיתות של מצוינות. הצעה קטנה לי אליך לקרוא עד הסוף הודעות לפני שאת מגיבה. תודה

meitush123

New member
חשבתי שהתכוונת

מיתר יקרה
אולי לא קראת את כל השרשור אבל אני אמא גאה לילדה מקסימה אני גרה בעיר דרומית ושם יש כיתות של מצוינות. הצעה קטנה לי אליך לקרוא עד הסוף הודעות לפני שאת מגיבה. תודה
חשבתי שהתכוונת
ליום העשרה. שזה דוקא יש בפריפריה

אין כאלה

שלום לכולם

אין כאלה
(אלא אם היא רוצה לעבור לפנימיה, אבל לשם מה?) היא יכולה להתחיל לקחת קורסים באוניברסיטה הפתוחה (או בב"ג, אבל כבר גילה בוגר מכדי שזה יהיה כדאי...).

מצב
הנושא נעול.
למעלה