שלום לכולם

• פותח הנושא Stea
  • פורסם בתאריך

Stea

New member
שלום לכולם ../images/Emo13.gif

אני חדשה בפורום הזה ונראה לי שתוכלו לעזור לי, אם לא ימאס לכם ממני קודם
תנו לי קודם לציין שהתחלתי לחשוב על שירות לאומי די מזמן ואני,אפשר לומר, בטוחה שאני רוצה לעשות שירות לאומי. הבעיה היחידה היא כל החששות שיש לי! אז אני מקווה שלא אכפת לכם אם אשאל המון שאלות
קודם כל,בקשר להרשמה. הבנתי שהיא מתחילה בדצמבר, אז לחכות לדצמבר ולהתקשר רק אז או כבר עכשיו? (אני רוצה להרשם דרך עמותת שלומית) מה אומרים להם כשמתקשרים? "שלום, אני.......והייתי רוצה לעשות שירות לאומי" ? הם שולחים לי חוברת עם רשימה של מקומות אפשריים ואני אמורה לבחור מה אני רוצה? אני גרה באיזור המרכז, אבל בעיר שבה אני גרה לא נראה לי שיש הרבה אפשרויות לשירות, חוץ מקופת חולים או משהו כזה, למרות שאני לא בטוחה (מטעמים שלי, לא אכתוב כאן את שם העיר). אין לי בעיה עם שירות בעיר רחוקה, בצפון, או בדרום. לא ממש משנה לי איפה, העיקר שאהנה מהשירות. אבל כן יש לי בעיה עם לישון מחוץ לבית.לאמא שלי יש בעיות רפואיות ויהיה לי ממש קשה לא לישון בבית במקרה שהיא תצטרך את עזרתי. אני מעדיפה אפילו לנסוע כל יום מחיפה,למשל, הביתה מאשר לישון מחוץ לבית. אבל האם זו חובה לבני שירות שמשרתים רחוק מהבית לישון בדירה? אני די חוששת שלא אמצא מקום שאוהב. יש לי מושג די מעורפל וכוללני על המקומות שבהם אפשר לשרת.מאוד חשוב לי לתרום למקום וגם להנות בעצמי.אני גם בחורה די שקטה ומופנמת.והייתי שמחה להשתמש בדברים שאני טובה בהם ואוהבת כמו עזרה לאחרים, קריאת ספרים,בישול וגם אנגלית. שפות הן בכלל אהבה מאוד גדולה שלי, בעיקר השפה האנגלית והתחביב שלי הוא תרגום מאנגלית לעברית ולהיפך, ומאוד מאוד לדבר באנגלית
תחביב שאני מקווה לפתח אותו בעתיד. בקשר לכסף שמקבלים בתום שנתיים שירות.כסף שאמור לשמש לרכישת דירה, השכלה גבוהה וכו'. כדי לקבל את הכסף אני אמורה "להוכיח" להם שלמשל נרשמתי לאוניברסיטה, או חוזה לדירה וכו'? מצטערת על המגילה
. בטח אזכר בעוד שאלות אח"כ.. וגם אם לא תענו, לפחות שפכתי חלק מהמחשבות שמתרוצצות אצלי במוח.

Mיקי_

New member
תשובות

כאשר את מתקשרת מזמנים אותך לראיון, לא יתנו לך פרטים על מקומות לשירות לאומי לפני שאת עוברת ראיון ורואים שאת מתאימה לשירות. ישלחו לך לבית טופס תשלום מקדמה דמי הרשמה, ופרטים ראשוניים למעלה ולהחזיר עם תצלום. באיזור המרכז יש הרבה מאד מקומות שירות שאינם קופ"ח, תוכלי להיווכח בכך לאחר שתרשמי. הכל תלוי בסוג העבודה שאת מחפשת. אין חובה בשום מצב לגור מחוץ לבית, את פשוט צריכה לציין שאת לא מעוניינת במקומות המצריכים מגורים מחוץ לבית, וזה בסדר גמור. לפי התכונות החיוביות שאת מתארת, תוכלי להיות סייעת למרות בבתי ספר, אין כמעט מקום בארץ שאין בו סייעות למורות, ותוכלי לעזור באנגלית, וגם בקריאת ספרים. כמו כן מה שהתכונות שציינת הזכירו לי היא עבודה פרטנית עם עיוורים. יש הרבה דברים שהתכונות הספציפיות שהזכרת יכולות להשתלב בהם, כולל השפה. בקשר לכסף, את אומרת לבנק שלך אליו הועבר הכסף, את שמו של המוסד האקדמאי אליו את מעוניינת שיעבירו את הכסף ולשם הוא עובר. חוזה אינו תקף כיוון שאי אפשר לקבל את הכסף עבור שיכרות, את צריכה שטר קניה, ואז מעבירים את הכסף. אבל כן, אם את רוצה להשתמש בחמש שנים המוקצבות לכך בכסף, לכל דבר יש דרך "הוכחה"... אחרי 5 שנים ממילא את יכולה לעשות מה שבא לך בכסף. עוד שאלות יענו בברכה, אין לך ממה לחשוש.

Stea

New member
מיקי תודה

(תמיד אהבתי את השם הזה
) להחזיר עם תצלום? למה הכוונה? בקשר לסייעות למורות, האמת שהייתי מעדיפה,אם כבר אעבוד עם ילדים, לעבוד עם ילדים בגיל הרך
בקשר לעבודה פרטנית עם עיוורים, אשמח לשמוע עוד אם אפשר! ומיקי, אם ההרשמה מתחילה בדצמבר אין טעם להתקשר מעכשיו, נכון? נ.ב האם יש אפשרות להמשיך באותו מקום גם אחרי שנתיים של שירות? לא במסגרת של שנה שלישית של שירות לאומי, אלא במסגרת של עבודה רגילה. האם יש כאן מישהי או מישהו שהמשיכו לעבוד במקום השירות שלהם גם אחרי שסיימו את השירות הלאומי?

Mיקי_

New member
תמונת פספורט שלך זה תצלום

ויש גם עבודת סייעת לגננות. לגבי עוורים יש את מיח"ע שזה מחנכי ילדים חרשים עיוורים יש להם סניף גם בת"א וגם באשדוד או אשקלון והם עובדים עם שלומית, ויש את האגודה למען העיוור, והרבה הרבה דברים בנושא הזה. אין טעם להתקשר מעכשיו תתקשרי מחנוכה והלאה. פינוקי כאן מהפורום עבדה בתור מזכירה רפואית בקופ"ח וממשיכה עכשיו שנה שלישית כעובדת מהמניין בקופ"ח, כך שזה אפשרי, אבל שום דבר לא מובטח לך, את פשוט צריכה להיות טוב במה שאת עושה.

Stea

New member
ההרשמה מתחילה בחנוכה?

ובשביל מה הם צריכים תמונת פספורט?

stellawasadiver

New member
פספורט

בשביל כרטיס השירות הלאומי שתקבלי (כרטיס מזהה + מיועד לנסיעות חינם + כל מיני הטבות.. משהו בסגנון של חוגר, אם עושים השוואה לצבא).

כך זה היה אצלך, מיקי?

אני לא יודעת אם כך זה תמיד, בכל אופן. כשאני צלצלתי ל"שלומית", הם שאלו מה הכתובת שלי, ושלחו לי שאלון. את השאלון מילאתי ואחרי שבועיים צלצלה אליי אבישג, ואמרה שהיא תשלח לי חוברת עם רשימת המוקמות. העניין הוא שמזמנים לראיון רכזת, והרכזת נודעת רק אחרי שאני בוחרת מקום. לדעתי זה סידור קצת אידיוטי, כי אני בדקתי כל מיני מקומות ברחבי הארץ ולא התחייבתי למקום אחד. חבל שזה כל פעם היה צריך לעבור דרך רכזת שונה. עכשיו אני בחיפה, אצל הרכזת יעל, אבל את ראיון הרכזת שלי בכלל עשיתי אצל ניצנה - רכזת גליל עליון. מילא. אשר לשואלת - אין לך מה להליחץ! חוץ מהמזכירה של הנהלת החשבונות, ואולי גם כמה רכזות, כולם ב"שלומית" נחמדים מאוד, וישמחו לעזור לך. זה קל בדיוק כמו לצלצל למודיעין ולבקש טלפון, או לשאול את אגד מתי מגיע קו 910 למחלף עתלית (אין לדעת. סתם.). בהצלחה!

Mיקי_

New member
כך זה היה אצלי

ויש סיבה לזה שזה לא היה אצלך כך. הסיבה היא שאת לא גרה באיזור המרכז. ולשלומית אין סניף בחיפה (או בכל מקום אחר), אלא הם באים למקומות ספציפיים המרוחקים מת"א (כמו חיפה) רק לימים מרוכזים, אז למי שלא גר באיזור המרכז, והם לא מכריחים אותו לבוא אל המשרדים הדברים נעשים כפי שתיארת. אם היית מגיעה למשרדים, התהליך שהיית עוברת היה כמו התהליך שאני תיארתי.

אני לא גרה בחיפה,

אני גרה בנגב. לשלומית יש גם יש סניף בחיפה - בנשר, ליתר דיוק. יש להם גם בבאר-שבע. אם הכל היה עובד כמו שאצלך, היו מזמנים אותי תחילה לראיון בבאר-שבע, לא? בעצם לא, כי רק רכזות הדרום יושבות שם. כמה בנות מהשכבה שלי דווקא זימנו לראיון ברמ"ג, במשרדים של שלומית, אז אני באמת לא יודעת. אולי פשוט את ידעת לפני תחילת השירות, שאת רוצה לשרת באיזור ת"א? אצל מי היית בראיון, אצל הרכזת או אצל אבישג?

Stea

New member
../images/Emo6.gif תודה רבה

תודה לכל מי שענה לי. הצלחתם להרגיע אותי קצת, ואני מניחה שאעדכן אתכם בהמשך

למעלה