שלום לכולם...

fox force five

New member
שלום לכולם...../images/Emo13.gif

אני נורא אוהבת את יפן- האנשים, התרבות, הנוף, המוזיקה, הכול, ואני רוצה לטוס ליפן אבל זה ממש ממש יקר... יש למישו הצעה איך להוזיל את כל העסק? בעיקר בכיוון של לינה, כי אני מתכננת טרק, ולא אכפת לי לישון בתת תנאים, העיקר שאני אוכל לטוס לשם...

gill142

New member
אז ככה:

סוף סוף מישהי שרוצה לטוס לטיול תרמילאים ביפן ולא בהודו או סין, חח את האמת, יפן יקרה, זאת כולם יודעים, טיסות מהארץ לשם ישנן רק סדירות, ומומלץ לקבוע אותם בסוך, מפני שלרוב המחיר כוללת גם טיסה חזרה, הנה פירוט קל על מחירים בערך וחברות: אז ככה, מהארץ יש את החברות: איסתא - טיסות סדירות - נע בין 800 [ברגע האחרון לרוב] ועד ל1300 [מחלקה ראשונה לרוב] דולר - הטיסות מגיעות אך ורק לטוקיו. עוד: אין הדקה ה-90 - טיסות סדירות - נע בין ה900 [בדקה ה-9-0 ל1600 דולר [מחלקה ראשונה לרוב] - הטיסות מגיעות לאוסקה, טוקיו ופוקואוקה. עוד: לרוב יש הגבלה של כשבוע לפחות ועד ל3 חודשים/חצי-שנה/שנה וכך גם שאר המחירים, בין ב-800 ועד ל2000 דולר, לטיסות הלוך-ושוב. מלונות: ניתן להזמין מלונות דרך הארץ, בדקה ה-90 גם כן, אך אינני ממליץ על כך, ולדעתי כדאי לקנות דרך סוכנות נסיעות ביפן או במלון עצמו, זה לדעתי יותר זול. ומפני שאמרת שאין לך בעיה עם תת-תנאים אז כדאי לך ללכת לאכסניות (הם זולות) ולקמפינג בכלל, זה יותר זול מאשר לילה בטוקיו במלון של כ-4 כוכבים. חבילות: אין אפשרות של טיסה + מלון ליפן, ולכן כדאי לקנות רק טיסה. שימי לב, כי יש רק טיסות סדירות ליפן! אין טיסות שכר (צ'רטרים) ליפן! רוב הטיסות עוצרות בדרך וכמעט ואין טיסות ישירות ליפן. אני ממליץ לך לבדוק מחירים, כי דילים לא תמצאי! לא בדקתי, אך תבדקי מדינות שבהם טיסות ליפן זולות מאוד, וכמה עולה טיסה מישראל למדינה ההיא, ואם יוצא זול שני הטיסות, יותר זול מטיסה סדירה מפה לשם, אז כדאי לך לעשות כך. כמובן שרוב הסיכויים שאת תהיי רק בצ'רטרים וזה כולל לרוב עיכובים, תוסיפי זאת בחשבון! מקווה שעזרתי.

gill142

New member
אז ככה,

אני לא יסקר לך מחירים וכו', אני נותן לך בקישורים מצורפים, קישור לאתר האכסניות הבינלאומי. יש למעלה מ-4000 אכסניות והאתר סוקר כ-20 מהם בערך, את הפופולארים ביותר בכל אזור. אני יכול לומר לך שהמחירים בכל אזור שונים מאוד, בטוקיו, באחת האכסניות יכול לעלות לך כ-4000 יין ללילה (4000 יין = 160 ש"ח בקירוב) ובאחרת כ-8000 יין ללילה = (8000 יין = 320 ש"ח בקירוב) ובאזור אחר יכול לעלות לך מחיר יקר יותר או זול יותר. אז תבדקי מחירים, ותתכנני איך שאת רוצה. ותזכרי, בכל פניה ושאלה, את מוזמנת לפנות לפורום, ונשמח לעזור.

מאיפ להתחיל?

למה בדיוק את מתכוונת ב"טרק"? אם את רוצה לעשות ממש טיול עם תרמיל על הגב, כמו בנפאל או הודו, אני חושבת שיהיה לך קשה וגם לא זול במיוחד. קודם כל, קשה מאד למצוא ביפן מקומות שהם טבע טהור, בלתי נגוע. השטח שראוי למחיה כל כך מצומצם, שכל מקום אפשרי כבר התגלה, אוכלס ואורגן. אני מתכוונת לזה שגם על ההר הכי גבוה, ליד המפל הכי נידח יש כבר רמקול שמשמיע ציפצוף בקולי קולות בשעה חמש אחה"צ כי סוגרים את הפארק. גם התחבורה ביפן מאד יקרה, ואסור על פי החוק לקחת טרמפים. אם את רוצה לעשות טיול ארוך עם ציוד על הגב, תצטרכי ציוד טוב וארנק מלא מפני שבמסלולים ארוכים יש בקתות לאורך המסלול ולינה בהן עולה הרבה כסף. המלצות למלונות זולים כדאי לך לחפש במהדורה המעודכנת של לונלי פלאנט ליפן, יש להם גם (אם אני זוכרת נכון) מדריך למסלולים רגליים ביפן. אם במילה "טרק" התכוונת למשהו אחר, תסבירי ואשתדל לעזור.

fox force five

New member
אמממ

לא בדיוק... הכוונה היא פשוט שזה לא "holliday" אלא יותר בכיוון פשוט, לא לישון במלונות פאר וללכת לקניונים ענקיים, אלא ללכת לשמורות טבע, מקדשים, כפרים קטנים יחסית, מבנים ישנים-היסטוריים, כמה שיותר קרוב ליפן של פעם... מה שכן, לא מפריע לי אם יגידו לי ברמקולים שהפארק נסגר בחמש... LOL, תמיד אפשר לתכנן בהתאם...

GnomeBubble

New member
תמיד אפשר לסוע להוקאידו ../images/Emo98.gif

בכל אופן, אני עוד לא הייתי ביפן, אבל הבנתי שיותר זול לישון במלונות יפנים מסורתיים, 旅館 (ריוקאן), וזאת גם חוויה בפני עצמה (טוב, תלוי למי - אבל אני דווקא אוהב לישון על הרצפה). בכל מקרה, כל מה שזול זה עדיין זול במונחים של יפן. יפן יקרה, וזאת הבעייה האמיתית, וזאת אחת הסיבות שאת הטיול אחרי-צבא שלי אני לא עושה ביפן, למרות שמאוד הייתי רוצה.

האמת היא

שהוקאידו זה מקום מקסים, ופחות או יותר המקום היחיד ביפן שאפשר לפגוש בו מרחבי טבע אמיתיים, לא נגועים. אבל מה, נורא יקר להגיע לשם

GnomeBubble

New member
../images/Emo7.gif

שניים מהאיזורים שאני הכי רוצה לבקר בהם ביפן הם הוקאידו ואוקינאווה. כמה חבל שהם בשני הקצוות של יפן.

Manty

New member
A bit late... sorry

I travelled in Japan in a van. I rented it from one of the Israeli basta guys (way back in 1991), and travelled for 3 weeks all over Honshu. I went with a friend, and we slept in the back of the van. It was one of the most exciting times I had in Japan (though it didn't even come close to giving birth to my son
)! We bought a map but basically followed our noses. At first we got terribly lost leaving Tokyo and thanks to the really friendly Koban guys (police) managed to get ourselves out! We hardly used the high way ($$$) but used the small roads that took us to small villages, where people took us out to resturants, karaokes, etc. We went to some big towns where we were given bags of dounuts as the shop was closing.. We arrived at a small city where they were having an omatsuri (festival) and took part on the Omochi making and were treated to yakiniku and edamame! We left once our van and hitch hiked to a city where 2 university students sat up all night with us talking about Japan and Israel. We got stuck in a typhoon in a middle of a field and than went into town to find it had recked havoc all over. We used sentos to bath and convinient stores for food (except when friendly shop keeprs gave us obentos
). Not sure if this option is still valid, but if it is, I HIGHLY recommend it!​

GnomeBubble

New member
זה נשמע כל כך נפלא

מעניין אם זה עדיין ככה ביפן. אם עדיין אפשר לעשות טיול כזה, זה בהחלט יכול להיות נפלא. וגם הרעיון לבקר בכפרים הקטנים נראה לי טוב - גאיג'ינים פחות נפוצים במקומות האלה, אז סביר להניח שזאת תהיה אטרקציה יותר גדולה, ויקבלו אותנו יפה (ואולי אפילו יתנו אובנטו, כמו שאת קיבלת
)

למעלה