שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo13.gif

אני חדשה בפורום הזה ומקווה שתקבלו אותי אני אוהבת לקרוא ותמיד אהבתי.. השנה לא ממש יצא לי לקרוא בגלל הבגרויות (איכסה) אבל בעיקרון אני קוראת..ושנה"ל הזו אני בין השאר במגמת ספרות
הספרים הטובים האחרונים שקראתי : "הנרות בערו עד כלות"(שכחתי את שמו של הסופר ההונגרי) "עגבניות ירוקות מטוגנות" של פאני פלאג "מישהו לרוץ איתו" של דוד גרוסמן מקווה להשתלב פה

Rivendell

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

ואם אתה רוצה, את מוזמנת לעשות "טקס חניכה" - את צריכה לספר לנו, בפירוט, על כמה מהספרים שאהבת ולמה. אם קצת קשה לך להתחיל, יש כאן כללים לכתיבת המלצה.

אז הנה אני ממליצה

"עגבניות ירוקות מטוגנות" של פאני פלאג ספר זה מסופר מכמה נקודות מבט ובכמה מישורים הוא מספר על אוולין,אישה נשואה שילדיה בגרו ועזבו את הבית והיא נשארה לבדה עם בעלה שמוצא בטלוויזיה יותר עניין מאשר בה אוולין מרגישה שהיא צריכה שינוי בחייה השינו בא בעקבות ביקור סטנדרטי של חמותה בבית האבות,שם היא פוגשת את ניני תרגווד,זקנה חביבה שמתחילה לדבר איתה ומספרת לה על חייה באלבאמה של שנות ה30,שם חיה מרבית חייה. סיפורה של ניני מסופר על ידה,על ידי "המספר היודע כל" ועל ידי טור שבוע בעיתון מקומי של אותה התקופה . חיי הדרום של ארה"ב, הג'אז ובלוז ,הגזענות,האהבות ובינהם הרבה סיפורים קטנים כל זה מביא לשינוי באוולין וגורם לה להבין כמה דברים על עצמה טוב..פשוט תקראו את הספר..הוא מדהים

ninia1

New member
פאני פלאג

אם אהבת את הסגנון שלה אז היא כתבה עוד כמה ספרים. בדיוק קראתי ספר אחר שלה שנקרא משהו כמו "המבורגר וניסים על גדות חוף הצדפות".קראתי אותו באיטלקית ולכן לא יודעת שם מדוייק אבל כדאי לך לבדוק כי הוא בהחלט נחמד. מתרחש בשנות ה- 50 בדרום ארה"ב כמובן עם כל סממני התקופה.

אהבתי מאד את "עגבניות"

אחד הספרים היחידים שאהבתי במידה כמעט שווה גם את הסרט וגם את הספר.

למעלה