שלום לכולם

zspirit

New member
שלום לכולם ../images/Emo13.gif

טוב אז גם אני כמו רבים, בגיל 25 , מגלה שיש לי ADD ,אחרי חיפושים עצמיים כאלה ואחרים , אחרי שנים של חוסר מודעות , מלחמות ב"טחנות רוח" , והאשמות עצמיות. אז כמה שאלות.. לי נראה שריטאלין לא משפיע, כלומר לקחתי אותו חמש פעמים ולא הרגשתי שינוי משמעותי בריכוז.. למרות זאת ניסיתי מדיטצית זן שלה היתה השפעה משמעותית אך משום מה , היא דעכה.. אולי זה יחזור , אני משתדל להקפיד אחרי עיון קצת בנושא אני מוצא מספר עקרונות שחוזרים על עצמם: *הרוב טוענים שהריטאלין משפיע. *ממליצים להשתמש ביומן , לתכנן את היום, *תכנון אסטרטגיות למידה והצבת מטרות יש לכם מה להוסיף לטירון בעניין?? אולי ספר? אולי תסבירו קצת יותר על האסטרטגיה (נשמע כמו תכנון קרב...) אולי כדאי לשנות מינון? (הנוירולוג שלי אמר לי, תבוא בעוד שלושה חודשים לביקורת.... נראה לי שגם לו יש ADD לפי הטווח שהוא הציב) אולי תרופות טבעיות? תודה בכל מקרה. כל טוב. צביקה.

28איילת

New member
היי צביקה

ל'חתי איזה תקופה ריטלין, שעזר לי מאוד, אבל לאט לאט הייתי צריכה לקחת יותר, או לחלק את הכדור לשניים (לא היה SR) ובסוף הייתי צריכה להפסיק כי הוא בכלל לא עבד ועשה אותי עצבנית שחבל על הזמן. וגם עירנית, לא הייתי ישנה לילות בכלל! צריך לדעת מתי, למה, איך, מינון ולאכול עם זה. אבל בטח הרופא שרשם לך את הריטלין יכול להגיד לך בדיוק. הפסיכיאטר שלי גם קובע איתי פעם בכמה חודשים, אולי הוא פשוט עסוק נורא???? סתם, אין לי מושג למה. אני לוקחת עכשיו אדרונקס כל יום וזה עובד מצוין במקום ריטלין ובמקום כל מה שניסו עליי עד עכשיו. ספרים שיש לי : "מריטת עצבים", "ספר התשובות להפרעת קשב" - האלוול ורייטי. "ריפוי הפרעת קשב" - אמן האלוול ורייטי בעצמם עם הפרעת קשב ואפשר לראות שהם כותבים ומבינים על מה הם מדברים. בספר של אמן יש עצות תזונתיות שאני מוכרחה להגיד דיי הזיקו לי עם הכדורים שלי. לי אישית יש פנקסון שאני מסתובבת איתו בכיס ובכל דף התאריך של היום + מה אני צריכה לעשות מכביסה ועד להכנס להוציא ספר מהספריה. אני לא כועסת על עצמי אם לא הצלחתי לעשות הכל, ב"מריטת עצבים" כתוב קריטריון להפרעת קשב ככה: "היית מעדיף טיפול שיניים על פני רשימה ופעולה על פיה" טוב, גם ככה לא תקרא את כל מה שכתבתי.... מקווה שעזרתי.

בוא בעוד 5 חודשים אם זה כן עוזר.

אם הריטלין לא עוזר, צלצל אליו עכשיו. הרבה פעמים צריך לנסות כמה תרופות בכמה קומבינציות עד שזה עוזר. אגב, לחלק מהאנשים זה באמת לא עוזר ו...ויש הרבה מה לעשות. בהצלחה!

שלום צביקה ../images/Emo13.gif

לי לדוגמה, באופן אישי לא עוזר ריטלין ואני חושב שהמודעות שהזכרת היתה מפתח להבנה אחרי הרבה זמן, שאולי אני נובח על העץ הלא נכון, כלומר שריטלין אינה התרופה שמתאימה לי (אולי מפני שגם הרופא שלי סובל לדעתי מהפרעת קשב). כל אחד מאיתנו חוווה באופן קצת שונה, ומגיב באופן קצת שונה, את הפרעת הקשב ולכן דרכי ההתמודדויות מגוונות בהתאם. נדמה לי שפסיכיאטר, למרות שמו המפחיד, רואה תמונה רחבה יותר מזו שרואה הניורולוג. מניסיוני, הפרעת קשב אינה מסתיימת בפיזיולוגיה בלבד, במיוחד לא לנו שאובחנו בגיל יחסית מאוחר. אני לא יודע הרבה על מדיצית זן, אולם אני יודע שרעיונות חדשים בדרך כלל מציפים אותי בהמון מוטיבציה כך שלזמן מה אני חושב ובעיקר מקווה שזה סוף סוף הפיתרון המיוחל. במשך הזמן הופך הרעיון למוכר יותר ולכן מתפוגג האפקט שלו. אני חושב שאף שיטת התמודדות אינה יכולה לבוא בפני עצמה, אני אישית מוצא ששילוב מספר שיטות על ידי קבלת עזרה מקצועית, במקרה שלי באמצעות האוניברסיטה, משפרות את יכולת ההתמודדות בכל תחומי החיים. אסטרטגית למידה? נשמע לי כמו מלחמה יותר מאשר קרב. לא יודע, גדול עלי קצת, בדיוק בגלל זה אני לוקח עזרה כמו סדנה להרגלי למידה. יומן, אני אישית מעדיף יומן על פני פאלם פיילוט בעיקר בגלל הפריסה השבועית הנוחה, אבל אני לא נותן לעצמי להציף את היומן במשימות רבות בכל פעם אלה רק בחשובות/דחופות ביותר, כי אחרת אני יושב כל היום ומסדר ומשכתב שוב ושוב ושוב את כולן...ושוכח לעשות אפילו דבר אחד. ספרים על AD(H)D תגיד אתה גם רוצה שאני אקרא על זה?
שמח לראותך ביננו - גידי

zspirit

New member
../images/Emo51.gif

תודה על ההתיחסות
אני מאמין שאני אפנה לעזרה מקצועית, לא מתכוון לסמוך רק על הניסוי והטעיה שלי.

למעלה