שלום לכולם

shadowfax

New member
השעיית הספק

מונח (חדש יחסית) שדי קשה להסביר אותו : השעיית הספק הוא האמונה שלך בעולם המשחק ז"א שאינך מטיל בספק בעולם שסובב את הדמות שלך, איך לך ספק שהוא "אמיתי". כאשר הSOD "נשבר" אתה יוצא מהדמות ואומר לDM "אבל זה לא יכול להיות...". אני התיחסתי לנבואה שאינה מתגשמת למשהו שיכול ליגרום לך כשחקן לפקפק באמיתות העולם שהDM בונה סביבך. הרעיון במטריקס סובב סביב הSOD, ניאו מטיל ספק בעולם שסביבו ...

AndyBear

New member
יש מין משפט כזה:

אני לא בידיוק זוכר אבל זה הולך בערך ככה: ´אני מאמין בגורל אם לא עושים כלום, אבל אני לא מאמין בגורל אם אנשים מנסים´ (במקור זה באנגלית). משהו כזה, וזה אומר ש... (תרועות) הגורל יבוא על הדמויות שלך אם הן יחליטו שאין מוצא, אבל אם הן ירצו הן יכולות לשנות אותו.

yakul

New member
נבואות יש בתנ"ך...

שזהוא יכול להיות מקור מידע מועיל על נבואות. נבואה טובה לדעתי צריכה לנבא איזשהוא שינוי דרמטי, שאולי יהיה קשה מאוד לאנשים רבים, אבל בסופו של דבר יביא איזשהיא תקווה לעולם יותר טוב. גם רצוי לשלב את הנבואה עם משהוא מציאותי, למשל נבואה על מגיפות או שהטבע יהפוך למשהוא לא טיבעי, וזה יהיה קשור איכשהוא לאורך חיים של התושבים שהשתנה. כלומר, הפרה של איזשהיא אמונה או מסורת, שהיה מאחורייה משהוא שבאמת עזר לאותם אנשים שביצעו אותה, רק שהם לא היו מודעים להשלכות ולחשיבות המעשית של שמירת המסורת הזאת. ואחרי שהם זנכון את המסורת הזאת, לפתע ההשלכות של זניחת המשורת הזאת פוגעות בהם, והם אולי אפילו לא מודעים לכך שיש לזה קשר. ( רק רציתי לציין שאני לא דתי או משהוא כזה...:) )

למעלה