שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo13.gif

אני שה"ם מתחיל יחסית עם קבוצת דיאנדי קטנה (4 אנשים ואני) אני מתכנן כרגע את קו העלילה שאליו יתחברו כל המשימות והאירועים ויש לי שאלה.. כדאי לי כשהם מתחיל להכניס דמות מנבאת עתיד ? או נבואה כלשהי ? חזיון ? זה קריטי לעלילה אבל השאלה אם זה לא יכניס אותי לבעיות יותר מאוחר ? איך שומרים על הכל אפשרי זה עולם פתוח וכו ובכל זאת מוסיפים נבואות וניבוי העתיד.. אני זקוק לטיפים ואו אלטרנטיבות.. בתודה מראש אורן

Arana

Well-known member
מנהל
למה זה אמור להכניס אותך לבעיות?

אם אתה נותן להם נבואה "קטנה" (למשל: הם פוגשים דמות נביאה למשך זמן של שיחה קצרה), הם לא אמורים לקבל יותר מדי מידע, וזה היתרון של שה"מ - הדמויות תדענה רק מה שתגיד להם... זה העיקרון. נביאים לא יודעים הכל כל הזמן - הם מקבלים חזיונות בודדים (או שאתה יכול להחליט על כך), וזה מה שהם יספרו לדמויות בקבוצה שלך. הכל תלוי באיך אתה מציג את הדברים. אני דוקא אהבתי להתחיל הרפתקאות ממפגש עם נביא/חזיון/חלום. זה נותן כוח מניע נהדר לעלילה. כמה הצעות (רק הצעות, תפתח את זה לפי מיטב דמיונך): 1. מפגש *קצרצר* עם נביא/חוזה. 2. חלום של אחת הדמויות או ה-npc שבו נגלה לה פרט מסוים בעתיד. 3. מגילה עתיקה עם נבואה (שיכולה להיות קרועה בקצה כדי שלא יראו הכל...)

האמת סיבכתי את עצמי ../images/Emo163.gif

כל קו העלילה בנוי לי בראש ועכשיו אני מפרט אותו כתוב.. עכשיו אני יודע שבשלב כלשהו הנביאה הזאת תעבוד בשביל אדון האופל.. ולכן אני זקוק לסיבה שהנביאה תשנא את החבורה מראש.. סיבה לעבודת הרשע.. חוץ מהקסמה כי זה באמת חסר השראה.. חשבתי לארגן מצב שבזמן הניבוי.. (כולם רואים את הנבואה כאילו הם בתוך ההתרחשות כצופים - כל הקבוצה יחד עם הנביאה) הם יראו את עצמם הורגים את הנביאה.. ללא הסבר נוסף כמובן.. בינתיים
אני ארחיב אתה העניין כבר עצמאית תודה על הטיפים
אבל מה הבעיה שלי קצת יותר מורכבת... אני סך הכל מוביל את הקבוצה לכיוון קבוע.. כל הפעולות החופשיות שלהם יגמרו בנקודות מאד קבועות מראש.. ולתת נבואות לגבי העתיד די חושף את זה ושובר את האשליה של הכל אפשרי עולם פתוח.. לא ? זה כמו נגיד גורל שהדברים בטוח יקרו בצורה מסוימת ובטוח דברים מסוימים יתרחשו.. זה לא מנוגד לבסיס של הכל אפשרי ?

EverMan

New member
אני ממש לא אוהב את הדרך שאתה

טווה שם. אתה צריך לתת בחירה בידי השחקנים שלך. אתה לא יכול להכריח אותם לעשות משהו או לא לתת להם בחירה.

ראה "זאת כניראה הבעיה שלי"

אבל בכל זאת יש כיוון כללי של עלילה שצריך לקדם.. בסופו של דבר אין להם "חופש מוחלט" אלא הם כן מגלים את מה שאני מאפשר להם לגלות (בעזרת הפעולות החופשיות שלהם הם או מגלים או לא כמובן) אבל כמו שאמרתי יש עלילה ברורה שאם לא נעקוב אחריה (ע"י הכוונות רמזים נבואות חידות שהפתרון שלהם מקדם עלילה וכו´) אז לא ממש תהיה מטרה למשחק ? לא ?

דרגורן

New member
אני מנבא שאנשים הולכים להגיב בפתיל

הזה. מה שיפה בנבואות, זה: 1. הן לא תמיד מתגשמות. 2. הן אף פעם לא מדויקות - ראית פעם הורוסקופ? נבואה כגון "רק בחשכה תמצאו את האור" יכולה להגיד מליון דברים, ובמקרה של החבורה שלי, זה היה רמז לגבי איך הם אמורים לנצח איזה גולם שהשתולל. 3. אי אפשר להבין אותן "כאשר השלוש יהפוך לאחד, והמים וחזרו לשמיים - הגרומפל הגדול, יתחיל ליפול"... מה זה אומר לך? 4. ניבוי העתיד אינו כופה עתיד מסוים - נכון שבסיפורים/סרטים, ניבוי העתיד כופה על הדמות תמיד למלא את הנבואה, אבל במשחקי תפקידים אין דבר כזה "תמיד", גם נביא שמנבא 10 נבואות נכונות, יכול לטעות (ואז אתה אומר שהנביא רואה רק "אפשרויות" ולא מה יקרה בוודאות)

אני לא מדבר על נבואת חידה

אלא על נבואה מאד ממוקדת שתראה התרחשות מסוימת שכרגע נראית לא הגיונית אבל בהתאם לסילסולי העלילה שלי היא תתאים מאד יותר מאוחר..
כמו שאמרתי קודם הנבואה תקדם את העלילה בצורה מסוימת.. ולכן עיצוב הנבואה עצמה בעיה לי לשנות אותו.. עכשיו עניין האפשרויות נשמע מעניין.. הנביאה רואה קויי התרחשות אפשריים.. אפשר לעבוד עם זה
תודה..

דרגורן

New member
יש כמה סוגים של נבואות:

יש נבואות של "אם זה לא יקרה - אז סוף העולם יגיע" (אם לא תרצחו את הנביאה, שר הרשע ישוחרר מכילאו), יש נבואות של "זה הולך לקרות" (שר הרשע הולך להשתחרר), יש נבואות של "כשזה יקרה - אז משהו יקרה" (אם הנביאה תרצח - שר הרשע ישתחרר) וכו´ תחליט מה אתה רוצה, ותשחק עם זה בחופשיות. יתכן ושר הרשע שלך את החיזיון בתור חיזיון שווא ולא בתור נבואה אמיתית...

שוב תיסבכתי את עצמי ../images/Emo163.gif

זאת סוג של נבואה שלא רשמת.. נבואה שמגשימה את עצמה.. הנביאה מקבלת את החזיון פעם ראשונה עם הקבוצה.. (כמו שאמרתי הצורה והכיוון העלילתי של הנבואה קריטיים לעלילה וממש בעיה לשנות אותם עכשיו) ובנבואה רואים בין השאר את הקבוצה רוצחת את הנביאה.. בעקבות הנבואה הזאת הנביאה מחפשת מסתור מהם בלה בלה תיסבוכי עלילה מגיעה לאדון הרשע שתחת חסותו היא מוצאת את מותה ע"י הקבוצה (כי הפכה לרשעית ועזרה לאדון האופל וכולי וכולי - נקמה זה סיבה מצוינת להרוג מישהו
) מה שנוצר זה שאם הנביאה לא הייתה מקבלת את החזיון היא לא הייתה משנה את חייה ולא הייתה הופכת לרשעית ולא הייתה מוצאת את מותה ע"י החבורה.. נבואה שמגשימה את עצמה.. זה טוב ? רע ?יעיל ? תורם ךמשהו ? אם מישהו פה ניסה את זה... הסתבכתי עם ענייני גורל קצת יותר מידי ואני מחפש שהמים שטיפלו בנושא הזה.. ואיך טיפלו.. בכלליות על כל נושא החיזוי והעתיד..

דרגורן

New member
לא הסתבכת ולא נעליים....

1. החבורה רואה את החיזיון שבו הם הורגים את הנביאה 2. החבורה מנסה להסביר לנביאה שהם לא יעשו כזה דבר, אבל הנביאה בפאניקה "הנבואות שלי תמיד מתגשמות" 3. הנביאה/החבורה מנסים למצוא פתרון לבעייה -> ומוצאים! נבואה אחרת, או קוסם שמציע קסם שישנה את הזמן או כל דבר אחר. 4. החבורה הולכת למסע שיוביל ל"פתרון" -> הנביאה חוברת לקוסם/מישהו שמבטיח לעזור לה. 5. הנביאה הופכת לרעה -> החבורה מגלה את זה, ומנסה לעצור אותה -> החבורה הורגת אותה עד כאן, ההרפתקאה "רגילה", אבל! אתה יכול להוסיף "חור" בנבואה, לדוגמא, שהקוסם אומר שאם מישהו אחר ימות במקום הנביאה, אז היא לא תמות, ואז אפשר לתת לשחקנים יותר נק"ן על הפתרון הזה (מכוון שהוא ידרוש יותר מאמץ...)

זאת כניראה הבעיה שלי

אני לא מאפשר מספר פתרונות.. יש כיוון מסוים שאני מגיע אליו.. ואני עדיין מתחיל בכל הבאלאגאן הזה.. אז הטיפ שלך לאפשר מספר של פתרונות לבעיות ? אני מתפלא על עצמי שלא עשיתי את זה
חפוף.. אבל הבקשה שלי עדיין עומדת.. אנשים טובים.. ספרו לי על מקרים שבהם טיפלתם בנושא נבואה ובנושא העתיד ואו מסע בזמן..

Ferenheit

New member
יש משהו יפה בהגשמה של נבואה

אם כל הנבואות שלך הן רק "המלצות" אז הן מאבדות משהו חשוב. חזיון טוב מראה לשחקנים רק את מה שבטוח יקרה (יש לך שליטה מלאה כאן ונדרש כמובן שיקול דעת) אבל לא יותר מזה. אולי כדאי שלא תראה להם חץ שפוגע לנביאה בצוואר, אבל תראה אחד מהם מניף חרב ("על מי?") דם ניתז על הריצפה, ואת הנביאה שוכבת על הפנים בתוך שלולית של דם ("מי הרג אותה?"). ברור שהדמויות גרמו למותה של הנביאה אבל... ואז יש אינסוף אפשרויות (או יותר): 1. השחקנים הורגים את הנביאה (שאולי עברה לצד הרשע כדי להיאבק בהם). 2. השחקנים אינם הורגים את הנביאה, הם הורגים דופלגנגר שנשלח להתחזות לה על ידי אדון האופל (הנבואה היא אזהרה).

אתה אומר בעצם

לנסח את הנבואה עצמה מאד בזהירות.. לתת את הפרטים שהנביאה מתה ושהדמויות אחראיות אבל להשאיר "פתחים" מפלטים שאני אוכל לאלתר דרכם משהו במקרה והשחקנים ישבשו לי את העלילה ? אהבתי
ואני אומר ישבשו לי את העלילה כי כמעט כל דבר שהשחקנים יבחרו לעשות יוביל לרצח של הנביאה על ידם.. זה די סגור הרמטית עם אשליה של פעולות חופשיות הובילו לזה..

shadowfax

New member
נבואות במ"ת הם דבר בעייתי

אתה לא יכול ליצור נבואה ברורה כי הדבר לא תלוי בך אלא בידי השחקנים. אתה מצד אחד יכול לומר שזה חיזיון של מה שיכול לקרות אבל שוב הדבר לא בדיוק בידך. עצה שלי נסה להישאר במיסגרת של הורוסקופ ז"א חוסר בהירות מדהים לדוגמה: "ביום חמישי תפגשו איש שאתם לא מכירים" (דרך אגב משפט אמיתי מהורוסקופ) משפט כזה לא יכול להיכשל.... או לחילופין להתיחס לדברים שבשליטתך כמו "ביום חמישי בשעה 2:00 תתקוף אותכם מיפלצת" או "הNPC ההוא (שבשליטתך) יפול למערה" נבואה היא כלי נחמד בסיפרות אך אינו יעיל למ"ת

Ferenheit

New member
נבואה מסורסת גרועה יותר

משום נבואה בכלל. תהיה אמיץ ויצירתי והשחקנים שלך יישארו פעורי פה הרבה זמן אחר כך. זה שווה את זה. נבואה אחת טובה יכולה להניע קמפיין שלם. היא לא צריכה להיות מלאה וסופית "הרשע ינצח בקרב על..." אלא מציגה איום\אתגר\תקווה: "רשע גדול יהלך בארץ בימים האחרונים של התמזגות האוקיינוסים".

shadowfax

New member
נו זה מה שאמרתי

לא נבואה מסורסת אלא לא ברורה מספיק. מה שחשוב הוא שיקח בחשבון שאין לא שליטה על מעשי דמות לכן כל נבואה על מעשי הדמות עלול ליצור מצב שבו הDM חייב לישלוט על הדמויות (ובכך ליפגוע בחופש של השחקנים) כדי להגשים את הנבואה. ונבואה שלא מוגשמת בעצם אומרת שDM טועה (כמו בסרט דוגמה) ובכך להרוס את הSOD של המשחק. שוב ככלי לסיפורים הנבואות הם נהדרות, במ"ת הם קצת יותר בעיתיות ולכן יש להשתמש בהם רק במקרים שבהם הDM יכול לשלוט בתוצאה (קרי לא במעשי הדמויות)

למעלה