שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo13.gif

נניח ומתגלה לכם כי בנכם/בתכם המתבגר/ת משתמשים בסמים קלים, כיצד תגיבו? לאן תפנו? מה תעשו? מקווה לקבל מענה לשאלתי.. בידידות, חסה

Original Sims

New member
את יודעת

אני חורג כאן מעט - אבל זה חשוב לנושא בגלל פורומים בתפוז כמו "סמים קלים" דברים כאלה יכולים לקרות יותר בעוז - ולכן קודם כל מתלוננים לתפוז על הפורום הזה - שמעודד צריכות של דברים כאלה, שנותן הסברים מפורטים איך לעשן מה וכו´ אומנם אפשר למצוא בלי בעייה באינטרנט זה נכון - אבל אין סיבה שמערכת כל כך פופלרית ובעברית שגם אפשר למצוא בה מענה יותר אנושי תשמש לכאלו דברים הטיפול הכי טוב הוא מניעה

גליה12

New member
לפני שאני עונה רק תגידי

את אמא חסה או ילדונת חסה לפי זה נתאים לך תשובה...

בידידות מוחלטת חסה יקרה

לא מבינה את השאלה. הרי הגישה של כל אחד לנושא שימוש בסמים קלים היא פונקציה של ההתנסות שלו, מערכת הערכים שלו, הטולרנטיות שלו ועוד. בהנחה שאת ה"אימא"- מה השאלה? מה את רוצה ל"עשות"? אם את בכלל רוצה לעשות משהו. בהנחה שאת ה"נערה" מה הבעיה עם ההורים? אני יכולה להגיד רק מניסיון החיים שלי, הילד הפרטי שלי , וההתייחסות הלגמרי אישית שלי לנושא. מה אני עשיתי. אבל-האם זה מה שיתאים לך?? אני מאד בספק. אצלי, הוא סיפר לי בכיתה י"א על מסיבה אחת. אח"כ בחופש הגדול עוד אחת ובכיתה י"ב, אפילו סיפר על חבר שמגדל במרפסת, תעריפים וכו.. דברנו דברנו דברנו ושוב. הסיכום היה: רק באירועים חגיגיים, כמו פורים, מסיבת סוף שנה וכו. לא לאחר 20.6.2002 כדי שלצה"ל יגיע "נקי" בשום מקרה לא חומר שהוא רוכש ,אלא רק חומר בטוח מגידול עצמי. ולאורך כל שירותו הצבאי- אף לא גרם אחד, כולל בחופשות ,שבתות וחגי ישראל. הסיכום-הגיע ממנו. הוא עומד בו. לא עירבנו יועצת, מורה, שכנים ואת הרבי. מתאים לך? מתאים לילד שלך- יופי. לא מתאים לכם? תצטרכו לקחת תפיסת עולם אחרת מהמדף של הסופרמקט של החיים. וובנתיים בוקר טוב

גליה12

New member
אז את רוצה לדעת מה אני עשיתי?

היות ופעם אחת באה משטרה לחפש אצלי סמים- בטעות אמנם- אבל האמינו לי חוויה לא נעימה והיות וכמה שנים אחרי זה הוא היה זה שעסק בחקלאות (נסיונית לטענתו) והיות וזה היה 30 שניות לפני שהמשטרה עורבה- (לא אני הייתי המגלה..) אמרתי - ודיברתי- והסברתי- וחזרתי ואמרתי..וגם איימתי- עזר- למיטב ידיעתי כן.. אבל לשים את כפי על כך לא אוכל.. אישית כמו שאני רואה את זה, אם זה עובר את הפעם האחת המזדמנת בה כמעט כל נער/ה רוצה לחוות- יש לעצור את זה ויהי מה... איך? שאלה טובה- הרי אף אחד/אחת לא רוצה להסגיר את הבן שלו או חבריו למשטרה כי זה עלול לדפוק להם את החיים- גם לעקוב אחריהם כל היום וכל הלילה אי אפשר- מסובך...

DizzyMissLizzy

New member
גליה, אני מסכימה איתך

ואני לא הייתי קוראת "אומץ" להסכמה כלשהיא של הורים בכך שילדיהם ישתמשו בסמים.

אני אמרתי אומץ?

אני אמרתי שזו גישתי זו תפיסת עולמי זה ניסיוני בחיים. זה מה יש על המדפים שלי. מי שרוצה- שיקנה ומי שלא מתאים לו- שלא. השקול היה רציונלי לחלוטין המחירים נלקחו בחשבון, מול הילד הספציפי והסיטואציה. (אין בכך שום ערבון לגבי הילד הבא). חברותיי היקרות ילדים, בני 16-17-18 עושים שימוש כזה או אחר בין פעם מזדמנת לעשר פעמים מזדמנות במסיבות ואירועים חברתיים. הם שותים משקאות חריפים גם בין פעם מזדמנת לעשר פעמים של שיכרון והנג אובר. זו המציאות. להגיד "אני לא מסכימה לכך" ו"אצלנו בבית לא יהיה ילד שעישן סמים" ו"זה נגד הערכים שלנו" וכן הלאה. זה בעיניי דורש הרבה אומץ. אומץ להאמין שהאמירה שלכם , תשנה את התפיסה שלו , את ה"מרדנות" ואת "הצורך להתנסות" .

yalyul

New member
שלא להגיד נאיביות...

מה אמיץ בלהגיד "אצלי זה לא יקרה?" זאת עצימת עיניים מכוונת ונאיביות כל המתבגרים שמנהלים חיי חברה כאילה או אחרים נחשפים היום לאלכוהול וסמים ובגיל צעיר מאוד צריך אומץ רק בדבר אחד לעמוד מול הילד שלך , לחלוק את נסיונך האישי אם יש לך , לעשות כמיטב יכולתך לתת לו את כל המידע בעד ונגד ללא משוא פנים ולכוון אותו לבחור אחרי גיל 18. בכיוון שלו ולכבד את דעתו על כך . (זה מה שעשיתי עם השרוך הפרטי שלי) מי שמספיק מבוגר להתגייס לצבא ולשמור עלינו בהחלט מספיק מבוגר כדי לקחת החלטה כזו בעצמו. אחותו, אולי צריך באמת להתקל בזה כדי להבין...

gitcat

New member
לפני שנה ומשהו כתבתי כאן על הבכור

שלי, ששיתף אותי בכך שהוא מעשן גראס לפעמים וגם ניסה אקסטזי במסיבות. באותה תקופה הוא היה בין דברים וחווה תקופה של התפרפרות . היום הוא סטודנט וגם עובד במשרה כמעט מלאה ולדבריו "אין לו זמן לשטויות". לדעתי, ילד שמשתף את ההורה בחוויה מסוג זה, שברור לכל הצדדים שהיא לא בדיוק חיובית, מראה בטחון במשפחה וגם ואולי בעיקר בעצמו. הרי אף אחד לא יבוא להוריו ויבקש אישור להיות ג´אנקי, אלא מספר את זה כאחת מהחוויות שהוא עובר כמתבגר. אני מאמינה כי הידיעה לא רק שלא נותנת מסר חיובי למתבגר אלא אפילו משמשת איתות לכך שהדברים בשליטה ואסור לחצות את הגבולות. הטלת איסורים ועונשים הרי לא מנעו מאף מתבגר מלעשות כל דבר שהוא , אם זה סמים ואם זה מין, שקרים, גניבות וכו´. חלק מההתבגרות היא לנסות ולהתנסות ולהבין מה מתאים ומה לא. היסטריה לא מביאה לתוצאות טובות אף פעם.הסברים ושיחות והסכמים פנימיים שווים הרבה יותר . כולי הערכה לאחותו על הטיפול שלה בסיטואציה. לעניות דעתי זאת הדרך, גם אם היא לא כל כך "צדקנית".

למעלה