שלום לכולם

caroline barina

New member
שלום לכולם ../images/Emo13.gif

אז הגעתי לזמנים טובים (וגם קשים מסתבר) אני חוקרת את עניין הלימודים האקדמיים מסתבר שיש כל כך הרבה מקומות ללמוד בהם ומקצועות לבחור מהם... אחרי אבחונים במרכז לחיילים משוחררים הגעתי למסקנה שאני רוצה ללכת בכיוון של עבודה סוציאלית הבעיה היא, שהביקוש לא מזהיר כל כך וחבל לי להיכנס מראש למשהו שאני אומנם אוהבת אבל לא תהיה לי בו תעסוקה בכלל... רציתי באמת לשאול מה ההבדל בין לימודי עבודה סוציאלית לבין מדעי החברה לבין פסיכולוגיה ומה הן ההשלכות של קבלת התואר - מה בתכלס אפשר לעשות עם תואר ראשון במקצוע? תודה רבה

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
תשובה

ההבדל בין עבודה סוציאלית לבין תואר במדעי החברה ופסיכולוגיה הוא שעבודה סוציאלית מעניקה לך מקצוע ואילו תואר ראשון במדעי החברה, פסיכולוגיה הם תארים כלליים. לא מדוייק מה שכתבת לגבי עבודה סוציאלית. עבודה סוציאלית משמשת קרש קפיצה לתחומים רבים, בין השאר לתחום הפסיכותרפיה. יש ביקוש בתחום (בכל אופן, יותר מאשר בעלי תואר ראשון במדעי החברה ובפסיכולוגיה).

roy1615

New member
עבודה סוציאלית

זה תואר שמעניק לך תעודה פרקטית יחסית. כל שאר מקצועות מדעי החברה הם מאוד מעניינים לכשעצמם אבל הם תארים קצת פחות פרקטיים....

caroline barina

New member
ואיפה בתכלס אני יכולה להתחיל לעבוד

עם תואר ראשון במדעי ההתנהגות? יקחו אותי למשהו?

roy1615

New member
בעיקר משאבי אנוש

אבל לא רק, זה תואר במדעי החברה ולא תעודה פרקטית. מה שכן לאחר התואר ייתכן ותצטרכי ללמוד משהו משלים/נוסף.

caroline barina

New member
אני לא מבינה......

מה קשור משאבי אנוש לתואר שמשלב בתוכו פסיכולוגיה סוציולוגיה קרימינולוגיה וכו?...

netta55

New member
בלבלות

היי, מבינה את הבלבלות שלך. לי יש חברה שלמדה לימודים לתואר ראשון במדעי ההתנהגות ואז עשתה תוכנית הסבה לעבודה סוציאלית. בכל מקרה, בספריית המקצועות תוכלי לראות על המקצועות האלה ובמבדק תוכלי לראות מה מתאים לך :) אני עשיתי את המבדק וזה עזר לי להתמקד על עצמי. קחי בחשבון שבעבודה סוציאלית השכר לא משהו ואילו אם תלכי על מדעי ההתנהגות ואז תלמדי תואר שני ותלכי לעבוד בתור פסיכולוגית בסוף או משהו השכר יכול להיות יותר טוב...

caroline barina

New member
תודה רבה נטע :)

בעיקרון אני כן בקטע של ללמוד משהו בתואר ראשון שאני אוכל לעסוק בו אחר כך, בלי ממש להזדקק לתואר שני.. אני כזאת לא בחורה של לימודים, וממש לא בא לי להתקע בשנים הקרובות בלימודים כלשהם.. ואת המבדק הזה עשיתי לפני שנה בערך יצאו לי דברים ממש מוזרים שם חחח אבל כבר עשיתי פעמיים, אי אפשר יותר...

למעלה