שלום לכולם

Lucky Jack

New member
שלום לכולם ../images/Emo13.gif

חדש לגמרי בפורום הזה (אפילו לא בטוח שזה הפורום הנכון לשאול) וגם די חדש בתור אבא. בני בן שנה וחצי ולאחרונה אני וזוגתי נתקלים בבעיה עם מבוי די סתום. עידו הוא ילד מדהים, מוצלח, יפה מתעניין ועירני במיוחד (גם די מתקדם לגילו) אך לאחרונה מראה סימני אלימות שברובם מופנים כלפי אימו. הוא מבין כל מה שאומרים לו וגם לאחרונה החל לדבר אבל משום מה מסרב בתוקף להבין מה שאנחנו אומרים לו בכל הקשור לנשיכות, צביטות וכדומה. הוא פעם בכמה זמן נושך את זוגתי נשיכות עזות או צובט אותה (להזכירכם מדובר בילד בן שנה וחצי). אנחנו מנסים להסביר לו שאסור ושזה כואב. אפילו מריים את טון הדיבור אך הוא בשלו. הוא למד שאם הוא שולח אליה נשיקות באויר היא נמסה אבל לאחרונה היא לו מותרת אפילו כשהוא מנשק אותה ועדין הוא לא מבין. אני מרגיש שאין לנו כלים. הוא ילד בן שנה וחצי. אי אפשר להעניש אותו. אני לא רוצה לצעוק עליו (לו נראה לי שזו דרך - בטח לא עם ילד בגיל הזה. אני יודע שהוא מבן יופי שאסור לנשוך אבל נראה כאילו זה לא אכפת לו. מה עושים????

אדומה2

New member
ייעוץ

אנחנו פנינו להתייעץ עם אשת מקצוע, אומנם בגין דברים אחרים, וזה מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד עזר לנו. מאוד. אני מאמינה שזה יוכל לעשות לכם הרבה טוב. אם תרצה המלצה, פנה אליי במסר.

נשיכות בגיל הזה

נפוצות מאוד. אל תנסו להסביר לו יותר מידי פשוט תגידו "לא!" וגם "אסור!" ותתרחקו ממנו בתוענה שזה לא נעים. כך הוא יבין שזה לא משתלם לו ולאט לאט יפסיק.

פלגיה

New member
../images/Emo45.gif

ולעשות את זה בהרבה עקביות. התרחקות היא לא עונש. היא תוצאה מיידית - לא נעים להיות ליד מי שנושך.

שמש א

New member
עברתי משהו דומה

בר היה בא לנשוך אותי ממש עם השיניים בכתף כשהיה פוגש אותי, או כשסתם הייתי מרימה אותו. בשלב מסויים כשהיה מקרב את השיניים, הייתי אומרת לו "נשיקה לאמא" ובאמת היה הופך את זה לנשיקה. לי הרגיש שהוא עשה את זה מבילבול, כלומר לא התכוון לנשוך, אז היה לו כייף שזה הפך לנשיקה.

למעלה