שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo13.gif

לפני שאני נופלת עליכם ככה הייתי רוצה לברר למי מיועד בכלל הפורום ? מה זה גרושים צעירים - מתייחס לגיל (עד 30, 40, 50, 80) או מתייחס לשנות הגירושין ? ובכלל מה ההבדל ביניכם לבין פורום גרושים-גרושות ? אשמח אם תענו לי כי יש לי, חוץ מזה, מליון שאלות שקשורות להתחלת תהליך הגירושים. תודה

גילת336

New member
אז ככה

זה פורום לבני 20+ (+כמה? את תחליטי- יש פה גם 20+20)... לא כולם פה גרושים.. רובנו עוברים פה את התהליך- ונשארים.... ומה ההבדל? אחלה אנשים יש פה..... בקיצור ברוכה הבאה: ויאללה "להכות את המומחה".....

הפורום הזה...

הפורום נפתח בהגדרת "גרושים צעירים"- מיועד לכולם. כל אחד ואחד שנמצא כאן לקח את המילה "צעירים" ונתן לה את הפרשנות שלו. את מוזמנת להישאר

טוב, אני נשארת. ../images/Emo13.gif

ותודה לכם על ההזמנה.
אני ממש לא יודעת מאיפה להתחיל. אז אתמצת בקצרה. אני בת 35+ אמא ל-2 קטנים. שהחליטה לשים קץ לנישואיה. שאלתי היא - מאיפה מתחילים ? האם אני יכולה ללכת עצמאית ולפתוח תיק בבית משפט או שצריך קודם כל עו"ד וכל הנ"ל ? אשמח לקבל מכם הכוונה בסיסית לאיך מבצעים את הדברים בפועל. ממש אין לי שמץ של מושג.

שרשירית

New member
אם מחליטים לסיים את זה ביחד ויפה

אם את יודעת שתהיה הבנה והידברות ולא יהיו דברים בלתי צפויים בדרך..... תנסו להגיע להסכם על דירה (במידה ויש) / רכב (במידה ויש) / הסדרי ראייה / רכוש משותף / מזונות לילדים. אחרי שתעברו את זה... ובשלום.... תגיעו ביחד לבית דין רבני או משפחה לפתוח תיק (רצוי להגיע עם ההסכם) ותתחילו בדיונים. אם תגיעו עם הכל מוסכם מראש ובלי מלחמות כמובן (אחרת שום דבר לא יהיה מוכן מראש) אז הליך הגירושים יהיה קצר, ללא עורכי דין (בטח שלא חייב אותם אם הכל מתנהל כשורה) וייסתכם בדיון ראשוני ובדיון נוסף למתן הגט. (במקרה שלנו הצטרכנו 2 ביקורים בבית הדין. היה קצר וקולע. לא בזבזנו כספנו אצל עורכי דין וההסכם היה משותף). ואם אין הדברות והסכמה משותפת...אז העדלאידע מתחילה תרתי משמע
ממליצה לך לקרוא באינטרנט כמה שיותר חומר בנושא גירושים. לקרוא הסכמי גירושים כדי לדעת במה להתמקד. ידע=כח (כמו בשאר תחומי החיים).

ברמת העקרונית יש, כאמור, החלטה

'לסיים את זה יפה'. מהכרותי עם הנפשות הפועלות - הקטנוניות עלולה להשתלט (והמבין יבין
) אבל אני מקווה שבכל זאת ההגיון ינצח. בכל מקרה, אשמח לקבל הכוונה לאתרים מומלצים בענייני גירושין (הרשת מוצפת. אנא, מניסיונכם - איזה אתרים מומלצים יותר ?) לגבי חלוקת הרכוש - מה נהוג ? לחלק חצי-חצי ? איזה הסכמים ניתן לבצע ? אשמח אם מישהו יוכל לצרף הסכם או משהו יותר מוחשי. כאמור, אין לי זרזיף של מושג מאיפה מתחילים. יש מצב שאגיע לבית הדין לענייני משפחה לפתוח תיק ואח"כ נגיע עם ההסכם ? האם שנינו צריכים להיות עדים בעת פתיחת התיק ? כל שביב מידע יתקבל בברכה.

רומנteaת

New member
מצחיקולה

אז בשביל מה שאלת את כל השאלות המקדימות? את צעירה גם בגיל וגם בשנות הגירושין! בטח את פולניה, הא?
וולקאם!

מה, רואים ?! ../images/Emo67.gif

(אכן, פולניה
) לא יודעת למה כל השאלות המקדימות. סתם רציתי לוודא שאני במקום הנכון (ולא בפורום של בני 16 שמתגרשים
) ובהזדמנות זו מקפיצה לעוד תשובות.

רומנteaת

New member
אוקיי, סידרת לעצמך

מעמד מכובד בפורום. פה הפולניות שולטות
שבת שלום לכולם!!

אגב, יש בינינו הסכמה עקרונית

'לסיים את זה יפה'. אני לא בטוחה שהוא מבין עד כמה אני רצינית בכוונותיי לסיים את זה. כי לעת עתה הוא מנסה לחזר ולפייס ולהשיב דברים לתיקנם. ואני כבר לא רוצה יותר.

שרשירית

New member
שינוי לטובה - אהבתי את הניק

ברוכה הבאה.... כל עוד את מכינה קפה תיפלי עלי וחזק (סוכר אחד, תודה ששאלת) שאלות שקשורות לתהליך הגירושים - ממממממ... נשמע מעניין, אשמח לענות מהנסיון שלי. שבי עימנו - השכנים נאים (והמנהלת פצצה)

הפורום מתאים לכל מי שקורא את הכותרת ונכנס

סימן שאתה צעיר אם פרדסים עוד משגעים אותך בריח, אם בלילות אתה שיכור מן הירח, אם רוח מרחבים בצווארונך תמיד נושבת ויש לך קוצים במקום שבו נהוג לשבת... זה סימן שאתה צעיר כמו יום אביב בהיר, כמו יום אביב בהיר סימן שאתה צעיר! אם לא איכפת לך לצאת ולתעות בדרך, אם בשדות אתה קוטף מדי פעם פרח, ואם כשכבר חורשים, סוף סוף, את השדות האלה אתה אולי הולך בטל אך לא הולך בתלם... זה סימן שאתה צעיר כמו יום אביב בהיר, כמו יום אביב בהיר סימן שאתה צעיר! אם שפת הים עוד רגילה לסנדליך, אם לפעמים אתה יוצא עוד מכליך, אם טיפ טיפת חוצפה מן הנשמה שלך לא פגה ואם עוד בינתיים לא קראו לך להג"א... זה סימן שאתה צעיר כמו יום אביב בהיר, כמו יום אביב בהיר סימן שאתה צעיר! אם עוד מושכים אותך שירים וגם גיטרה, אם צועקים לך: "זה נוער, זה? - זה בררה!" ואם עוד בחורות ברחוב עושות לך עיניים ויש לך זהב בלב - ולא בין השיניים... זה סימן שאתה צעיר כמו יום אביב בהיר, כמו יום אביב בהיר סימן שאתה צעיר! אם יש שטויות נהדרות שעוד לא עשית, אם לא טעמת עוד הכל ועוד לא ניסית, ואם אתה מרגיש עוד לפעמים תחושה מוזרת שלא הכל צודק, ושיכול להיות אחרת... זה סימן שאתה צעיר כמו יום אביב בהיר, כמו יום אביב בהיר סימן שאתה צעיר!

למעלה