שלום לכולם!!!

יניב כ.

New member
כן,לצערי עברתי ברית מילה

יהודי לפי ההלכה הוא מי שנולד לאם יהודיה.עקירת חלקים מאיברי המין לא הופכת אדם ליהודי.לא את תקבעי אם אני יהודי או לא. הושחת-פירושו נעקר ממנו חלק חשוב וחיוני.הנימול מפסיד את יתרונותיה של העורלה.את מצדדת בפעולה אלימה ומזיקה.את תומכת בגרימת כאב וחבלות גופניות,וחבל מאד שכך.

יניב ברוך בואך../images/Emo24.gif

האם חשבת אולי שיש איזה שהוא צד חיובי בכלל בפעולת המילה? האם אתה מודע לעובדה שנשים מקבלות מחזור חודשי כל חודש. האם אתה מודע לעובדה שפעולת המילה נחשבת לדבר מאד בריא ושעמים אחרים אימצו אותה על מנת למנוע מחלות מין שעוברות דרך איבר המין. האם אתה מודע לעובדה שפעולת המילה גורמת לזכר לחלות בפרוסטטה בגיל מאוחר יותר? האם אתה מודע לעובדה שבפעולת המילה התינוק הזכר מתחבר אל בורא עולם. זו כמעט ההזדמנות היחידה בה זכר או גבר עובר איזו שהיא חווית כאב שמחברת אותו אל הכח העליון ואל האור הגדול. החיבור אל האור עובר דרך כמה שלבים: מודעות, כאב, סבל, חלל-ואקום וחיבור אל האור. העם היהודי קיבל את הסגולה ואת הפוטנציאל להתחבר ישירות אל האור הגדול ולכן כל יהודי זכר זוכה לברית מיד עם הוולדו לאחר שעבר שבעה ימי חיים, כמו שבעה הימים בהם נברא העולם. הברית היא זכר לברית בין הבתרים בה קיבל אברהם אבינו את התובנה שהוא יהודי ושזרעו יהיה גם כן כמוהו אנשים שמסוגלים להתחבר ישירות עם בורא עולם. אז למה לקחת מאיתנו את הזכות הזו. לגבי נשים זה סיפור אחר. נשים זוכות כל חודש בחודשו להתחבר אל האור הגדול. נשים בעצם תהליך הלידה חובות לאחר צירי הלחץ והכאבים העצומים את חווית ההתחברות את הלידה ואת ההיולדות מחדש. נשים באופן טבעי יותר אינטואטיביות ויותר מחוברות. לנשים יש כל הזמן הזדמנויות לחדש את הברית, אז איכן שיוויון הזכויות??? בכל אופן כל מה שרשמתי כאן הוא פרי התובנות שלי בלבד, ניתן ליסתור אותי ניתן לא לקבל שום דבר שרשמתי ואני רוצה לציין שגם שום משפט אינו נשען על שום חומר אקדמי. אז אני מקווה שהצלחתי קצת להאיר נקודת מבט אחרת על משמעות ברית- המילה. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

יניב כ.

New member
תשובה למיכל!

לא מקבל את ההשוואה למחזור החודשי,שהוא תהליך ביולוגי טבעי,לעומת המילה שהיא התערבות כירורגית חיצונית. הטענה ש"זה בריא" איננה נכונה למרות שיש כאלה שיש להם אינטרס לטפח את המיתוס הזה.למשל,כדאי לך לקרוא את המאמר המצויין של ד"ר אבשלום זוסמן-דיסקין,ותביני כמה שזה רע ומזיק. למה צריך לגרום ייסורים לתינוק ולהשחית את גופו כדי שיתחבר לאלוהים? הרי אפשר לעשות זאת באמצעות מנהגים,וטקסים שאינם כרוכים בגרימת חבלות גופניות(בר מצווה למשל).זה דבר נוראי לומר שצריך לגרום למישהו כאב פיסי כדי שיהיה מחובר לאלוהים.וחוץ מזה הרי אומרים שאהבת האל היא ללא תנאי,אז את באמת חושבת שאלוהים יושב בשמיים ואומר,אני אוהב רק את אותם בני אדם שתלשו להם חלק מאיבר המין ואלו שאיבר המין שלהם נותר שלם,את אלה אני לא אוהב? ומה זה בדיוק שוויון הזכויות הזה? אם נשים עוברות את הכאב של המחזור החודשי אחת לחודש,אז המילה היא דרך להתנקם בגברים? כלומר-אם אנחנו הנשים סובלות אחת לחודש אז גם אתם הגברים תסבלו??

קראתי את המאמר ועדיין לא השתכנעתי

הועלו במאמר כמה נקודות מענינות. להבדיל ממך שניסית להוכיח לי אמת על פי מחקרים ומאמרים אקדמאים לכאורה. אני מראש אמרתי לך שכל הכתוב כאן הוא פרי יצירתי מחשבתי והתובנות שלי ללא שמוש בשום מחקר כל שהוא שינסה להצדיק את דרך המחשבה שלי. זכותך לא לקבל את ההשואה בין מילה למחזור החודשי... מכוון שאתה עושה רושם של אדם רגיש במיוחד קשה לי מאד להסביר לך את המשמעות של התחברות אל האור הגדול כי אתה מראש מגיב בהתנגדויות. בתור אחת שחוותה וחווות התחברויות יום יומית אני מתארת לך שלבים מדויקים לסוג ההתחברות הזה. אין סיכוי להתחבר למקור האור ללא מעבר דרך כאב וסבל. הגוף שלנו מוגבל בחמשת חושנו, הגוף שלנו הוא רק אחוז אחד של כסות אחוז אחד של חומר. שאר 99 האחוזים הם הנשמה הטהורה שלנו. המעבר וההתגברות על האחוז השולי הזה כל כך קשה וכל כך לא מתישבת על ההגיון הבריא וזאת הסיבה שלא כל אחד יכול להגיע למצב " ההארה"... זה לא שאלוהים שיושב בשמים אומר שהוא אוהב או לא אוהב את מי שסובל או לא. חוץ מזה אני לא באה להתנקם בגברים ידידי, התחושב והמחשבה שפתחת מהמשפטים שכתבתי הם עולם הפרושים שלך. בדוק בבקשה מדוע אתה מרגיש כל כך מאוים? אולי הגיע המועד שתחפש איך להתעודד ולהרים את הביטחון האישי שלך. תפסיק להיות כל כך רגיש מכוון שעודף הרגישות לא תביא אותך לשום מקום אלא באמת לכאב ולסבל ללא תכלית גבוהה. מה שנקרא להכנס לואקום ולהמצא בספירלות נפשיות... ומה הלאה??? אני לא מרגישה בכלל סובלת בזמן המחזור החודשי. אני מודה לבורא עולם על הזכות שנפלה בחלקי ועל היכולת להיות מקושרת איליו חודש אחרי חודש. באמת לא אכפת לי אם תבחר להיות מחובר איליו או לא... זכות הבחירה תשאר תמיד בידך. מתנצלת מראש אם דברי נשמעים בוטים או ישירים מידי, כאלה שחותכים בבשר החיי... אור ואהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול מיכל

יניב כ.

New member
תגובתי למיכל../images/Emo70.gif

קודם כל לגבי המחזור החודשי,באמת שאין לי שום דבר נגדו,אבל כפי שכבר אמרתי, המחזור הזה הוא תהליך ביולוגי טבעי ואילו מילת תינוקות היא פעולה פולשנית חיצונית המבוצעת בתינוק ע"י גורם חיצוני(מוהל),על כן מטבע הדברים ההתייחסות אל שניהם היא שונה.ולכן אין טעם לקיים דיון של בעד ונגד המחזור החודשי,וזאת בניגוד למילת תינוקות.אני מקווה שבנקודה זו דבריי מובנים. "אתה מראש מגיב בהתנגדויות"-לצערי בחרת במשפט מכליל.ההתנגדות היא לפגיעה בתינוקות ולא בהכרח לדברים אחרים,אז מדוע להכליל? אני שמח בשבילך שאת חווה התחברות אל המקור האלוהי,אבל שימי לב מה את כותבת.אין סיכוי להתחבר בלי כאב וסבל?אז אם את מתכוונת לכך שהקשיים והצער שאנו עוברים בחיים דוחפים אותנו להתפתחות רוחנית,להתעלות וכו´,אז במקרים מסויימים זה נכון,אבל תגידי לי את,האם צריך לתלוש חלק מאיבר המין של תינוק כדי להפוך אותו לרוחני?זה מה שיגרום לתינוק לאהוב את אלוהים כאשר יהפוך לאדם בוגר? ומי שנימול בהכרח הוא רוחני?כל הנימולים הם אנשים שמחוברים לאלוהים ועושים כל היום מדיטציות?האם העדרה של העורלה תהפוך את התינוק לאדם טוב יותר?ליהודי טוב יותר? ומי שאיבר המין שלו נותר שלם אינו יכול להתפלל? אינו יכול לעשות מדיטציה? אינו יכול להתחבר לאלוהים ולחוות מצבים של הארה וכו´?האם שמעת על התחברות מתוך שמחה ואהבה?האם בכל העולם אין אנשים רוחניים,טובי לב וכו´ שאינם נימולים? רק הנימולים הם טובי לב ורוחניים? ועובדה שאת מצליחה להתחבר לאלוהים ואינך נימולה,אני בטוח שלא היית רוצה לעבור את החוויה האיומה שעוברות נשים באפריקה(אין לי מושג אם האומללות האלה הופכות להיות רוחניות יותר כתוצאה מכריתת הדגדגן...). הרבה אנשים אוהבים להציג את עצמם כרוחניים,מלאי אור ואהבה,אך הפלא ופלא,אין להם בעיה עם השחתת איברי מין של תינוקות.כדאי מאוד לאותם אנשים לבדוק היטב את הנקודה החשוכה והאפלה הזאת.כדאי מאוד שתשאלי את עצמך,איך זה שאני,מיכל מנדל,מצדדת בתלישת איברים של תינוקות.רוחניות אמיתית זה לא רק דיבורים יפים על אור ואהבה ומלים מתקתקות אלא גם חשבון נפש נוקב ומלא. בברכת אור ואהבה ושלמות גופם ונפשם של כל התינוקות בארץ ובעולם. יניב כ.

tevagil

New member
אני מסכים לחלוטין

ובתגובה לתשובה של הדתיות בפורום: הם הייתן מסכימות לקטיעת הדגדגן כמו במדיונות מוסלמיות ? שזה גם מסיבות דתיות.

אין כאן ענין של הסכמה לדעתי../images/Emo22.gif|חיבו

וכנראה שזה לא בדיוק נושא הדיון??? יפה מצידך שאתה מנסה ליצור דו שיח ולהעלות רעיונות לתקשורת מילולית כתובה. בכל אופן לכל אחד יש את הדעה האישית שלו ולכל אחד זכות להתבטא. הבחירה היא שלנו אם נרצה להגיב או לא. לצערי או לשמחתי אני מרגישה מחויבות אישית להגיב על כל הודעה שלכם ומן הסתם גם למשוך לכוון שלי אש ברגע שאני מביעה איזו שהיא דעה אישית. בכל אופן שיהיה לך יום שטוף שמש ואור אין סופי מיכל

לדעתי אין אמת מוחלטת-מה הוא יעוד?

היי דנה!!! גמר חתימה טובה אני לא חושבת לדעתי האישית שיש דבר כזה אמת מוחלטת. יש מה שהוא שאדם מאמין בו והולך איתו בביטחון אם אכן יש לו את הביטחון. יחד עם זאת בנאדם צריך לפתח גם סוג של גמישות בראייה ובחשיבה על מנת לזרום עם החיים. לדעתי יש לפחות 70 אמיתות כמו שלתורה יש 70 פנים. אני חושבת שאם האמנתי במה שהוא ופתאום המציאות מוכיחה לי שמה שהאמנתי לא מתאים לה אז אולי זה הזמן לשנות את האמת שלי??? חוץ מזה האם ידעת שהעיניים שלנו הם עיניים אשליתיות בלבד? אז האם המציאות היא מציאות או דמיון מתעתע. "הכל הוא בעיניי המתבונן"... גם ה"הגיון מצוי במקום שאין בו הגיון"... לגבי התפקיד שלנו אני מסכימה עם בת חן וקוראת לו היעוד שלנו. גם אם את לא מקבלת את המקורות ואת היהדות אז אני בתור בחורה חילונית יכולה לומאר לך שסוד התפקיד שלך רמוז בפרשת השבוע בה נולדת... מה היא פרשת השבוע??? שאלי את אימך באיזה יום בשבוע נולדת... בדקי את תאריך הלידה העיברי שלך(הוא מצוי בתעודת הזהות מתחת לתמונה). אם את רוצה להיות יותר מדויקת: רשמי לי את תאריך הלידה שלך הלועזי: יום חודש שנה ואת התאריך העיברי ואת היום בשבוע. אם אינך זוכרת את היום לא נורא. אני אמצע עבורך את פרשת השבוע. לאחר שתדעי את שם הפרשה מתחילה העבודה האמיתית שלך, החקירה האישית שבה לא תוכלי לקבל ממני תשובות אלא רק הדרכה בלבד. אם תחליטי אבל תחליטי בלב שלם שאת יוצאת למסע אנסה לתת בידיך כלים לגלות את יעודך. זכרי התהליך הוא ארוך ומיגע ואת צריכה השקעה רבה בו...ואמונה לפחות במקורות שגדלת עליהם, המקורות היהודיים. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

מיכל-האם תוכלי למצוא גם עבורי???

איך עושים את זה? איך מוצאים את פרשת השבוע מלפני 34.5 שנים? התאריך הלועזי - 26/2/1968 התאריך העברי- כ"ז שבט תשכ"ח תודה מראש

סוד היעוד שלך-פרשת השבוע בה ...

נולדת היא פרשת "משפטים" בספר שמות תקראי את כל הפרשה ותנסי להתמקד בשלב ראשון בפסוקים מספר :כ"ז תבדקי מי מהם מתחבר אל נשמתך. לאחר מכן תנסי את פסוקי מס: ט´ בכל אופן אל תתיחסי לפרושים של אף מפרש. קראי בעצמך ותני לנשמתך להבין מה שהיא רוצה. בגדול את יכולה להפוך להיות עורכת דין מעולה. השאלה היא האם תעברי בימי חייך משפטים אישיים ללא סוף- לימוד בדרך הקשה? או תבחרי להיות עורכת דין ולהגן על הציבור? - דרך האור?... אור ואהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול מיכל

היי מיכל

תודה רבה, אשב לקרוא את הפרשה האם יש לוח שנה מיוחד לזה? ברכת יום ניפלא ופורה לך ולכל עם ישראל

לוח שנה עד מאה ועשרים../images/Emo24.gif

רק שהוא לא יתן לך הרבה אם את לא יודעת מה לעשות עם הנתונים. הלוח נותן לך את שם פרשת השבוע בלבד. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

למעלה