תגובתי למיכל../images/Emo70.gif
קודם כל לגבי המחזור החודשי,באמת שאין לי שום דבר נגדו,אבל כפי שכבר אמרתי, המחזור הזה הוא תהליך ביולוגי טבעי ואילו מילת תינוקות היא פעולה פולשנית חיצונית המבוצעת בתינוק ע"י גורם חיצוני(מוהל),על כן מטבע הדברים ההתייחסות אל שניהם היא שונה.ולכן אין טעם לקיים דיון של בעד ונגד המחזור החודשי,וזאת בניגוד למילת תינוקות.אני מקווה שבנקודה זו דבריי מובנים. "אתה מראש מגיב בהתנגדויות"-לצערי בחרת במשפט מכליל.ההתנגדות היא לפגיעה בתינוקות ולא בהכרח לדברים אחרים,אז מדוע להכליל? אני שמח בשבילך שאת חווה התחברות אל המקור האלוהי,אבל שימי לב מה את כותבת.אין סיכוי להתחבר בלי כאב וסבל?אז אם את מתכוונת לכך שהקשיים והצער שאנו עוברים בחיים דוחפים אותנו להתפתחות רוחנית,להתעלות וכו´,אז במקרים מסויימים זה נכון,אבל תגידי לי את,האם צריך לתלוש חלק מאיבר המין של תינוק כדי להפוך אותו לרוחני?זה מה שיגרום לתינוק לאהוב את אלוהים כאשר יהפוך לאדם בוגר? ומי שנימול בהכרח הוא רוחני?כל הנימולים הם אנשים שמחוברים לאלוהים ועושים כל היום מדיטציות?האם העדרה של העורלה תהפוך את התינוק לאדם טוב יותר?ליהודי טוב יותר? ומי שאיבר המין שלו נותר שלם אינו יכול להתפלל? אינו יכול לעשות מדיטציה? אינו יכול להתחבר לאלוהים ולחוות מצבים של הארה וכו´?האם שמעת על התחברות מתוך שמחה ואהבה?האם בכל העולם אין אנשים רוחניים,טובי לב וכו´ שאינם נימולים? רק הנימולים הם טובי לב ורוחניים? ועובדה שאת מצליחה להתחבר לאלוהים ואינך נימולה,אני בטוח שלא היית רוצה לעבור את החוויה האיומה שעוברות נשים באפריקה(אין לי מושג אם האומללות האלה הופכות להיות רוחניות יותר כתוצאה מכריתת הדגדגן...). הרבה אנשים אוהבים להציג את עצמם כרוחניים,מלאי אור ואהבה,אך הפלא ופלא,אין להם בעיה עם השחתת איברי מין של תינוקות.כדאי מאוד לאותם אנשים לבדוק היטב את הנקודה החשוכה והאפלה הזאת.כדאי מאוד שתשאלי את עצמך,איך זה שאני,מיכל מנדל,מצדדת בתלישת איברים של תינוקות.רוחניות אמיתית זה לא רק דיבורים יפים על אור ואהבה ומלים מתקתקות אלא גם חשבון נפש נוקב ומלא. בברכת אור ואהבה ושלמות גופם ונפשם של כל התינוקות בארץ ובעולם. יניב כ.