שלום לכולם D:

Sakura Chan

New member
שלום לכולם D:

אני מאוד מאוד אוהבת עצי בונסאי.. וברצוני לדעת איכן אפשר להשיג את עץ הדובדבן המוקטן שתמונתו מצורפת. וביכלל אני רוצה לדעת איך אפשר להתחיל בלגדל עץ קטנטן בעצמי... נורא נורא נורא אשמח אם תענו D:

סן תאי

New member
שלום גם לך

את עץ הדובדבן שבצילום או אחרים כמותו אני מניח שתתקשי להשיג, בוודאי בארץ. ובכלל על מנת להחזיק עץ כזה לאורך זמן יש לרכוש ידע רב ומיומנות באמנות הבונסאי. לכן אני בעד להתחיל מקטן. את מוזמנת לקרוא את מאמרי הפורום שיספקו לך הרבה ידע בסיסי חיוני ולאחר מכן להתחיל לעסוק פיזית בגידול ועיצוב. תוכלי להשתמש בפורום כמקור לתמיכה וסיוע, את מוזמנת אף להצטרף למפגשי הפורום או לחוג הבונסאי הישראלי. שיהיה בהצלחה.

Sakura Chan

New member
קראתי הכל

דבר אחד לא הבנתי.. אני לוקחת איזה עץ שאני רוצה? אני יכולה נגיד מבחוץ שתיל של עץ? ואז אני צריכה לחתוך לו את השורשים? O.O איך אני חותכת לו את השורשים? איזה? איך? X_X וכמה ביכלל עולה עץ בונסאי ואיפה יש חנויות שמוכרות עצי בונסאי בפ"ת X_X?

סן תאי

New member
איזה עץ לקחת

מגוון רחב של עצים ושיחים מתאימים לגידול כבונסאי. אלא שאני ממש לא ממליץ לקפוץ מיד למים עמוקים (כלומר לעקור עץ/שיח מהגינה, לקצץ את שורשיו ולהעתיקו לעציץ בונסאי) - סיכויי ההצלחה נמוכים. אני כן ממליץ לאתר במשתלה צמח מתאים (ערער/זית/אוג/פיקוס...) ולהתחיל להתאמן באחזקתו, בפעולות עיצוב בסיסיות וכד'. אין צורך לשם כך במשתלת בונסאי, כל משתלה תתאים. אם בכל זאת את רוצה לרכוש בונסאי קטן כדי להנות תוך כדי גם מהדבר האמיתי (אני ממליץ לעשות כך) -אז תוכלי למצוא אחד כזה במיני גן(ראי קישורי הפורום) או במשתלת דורון (בני ציון), פה ושם ניתן למצוא גם במשתלות אחרות אך לא ידוע לי על אחת בפתח תקווה.

Sakura Chan

New member
תודה רבה ^^

אמ.. יש הבדל בין הבונסאי שמגדלים לבד לזה שקונים חוץ מהאיכות של המקצוענים וזה? ומה המחירים של בונסאי אמיתי בערך? והאם גם לאחר שקניתי בונסאי אני צריכה להתמיד בטיפול מיוחד כמו לעקור ולעצב? X_X

סן תאי

New member
הבדל בין בונסאי

בונסאי היא אמנות ולא זן של עץ , מגוון רחב של זני עצים ושיחים ניתנים לעיצוב כבונסאי. את ההבדל בין בונסאי אחד לשני למעט מגוון הזנים, עושים סגנון העיצוב, גילו של העץ וכישורי המגדל. מובן שהטיפול בבונסאי לעולם אינו נגמר תמיד יש להשקות,לדשן, לעצב, לטפל בשורשים במזיקים וכו'. בונסאי אפשר להשיג בקשת רחבה של מחירים. החל מבערך 100 ש"ח ועד סכומים מאוד גבוהים.

shay1703

New member
האם בונסאי זהו רק עיצוב?

אם זה כך הרי שייתכן ויהיו חילוקי דיעות לגבי "הסכמות" באיזה עיוצוב יהיה הבונסאי. שמתי לב למשל שההעדפה של הרבה אנשים זה שהעץ יהיה מדולדל מעלים וענפים. אני למשל חושב שהמראה הטבעי של עץ אלה או זית כפי שהוא בטבע- רק מיניאטורי- זה מדהים. השאלה היא האם אין הבונסאי היא ראשית לכל אומנות של חיקוי הטבע (עץ כפי שהוא מעוצב אבל בעדינות) ורק אח"כ נכנסים האלמנטים (החשובים אמנם) של עיצוב אגרסיבי וכד'...?

minigan

New member
נינוס עץ טבעי

שלום shay. נניח שבונסאי הוא העתק מיניאטורי של עץ בטבע (נושא לדיון בפני עצמו...). נשמע מאד פשוט לקחת עץ זית עתיק ו"לכווץ אותו" לגודל בונסאי. כדאי לזכור, כשאתה מתבונן על עץ זית אמיתי מקרוב זווית הראייה שלך אלכסונית מלמטה למעלה, אתה הקטן והוא הגדול מעליך, נוח לך להתקרב ולראות את המיבנה הפנימי והסתעפות הענפים של העץ. כשאתה מתבונן על בונסאי היוצרות מתהפכות ולכן כדי לחוות חוויה דומה להתבוננות בעץ אמיתי צריך לבצע שינויים בגישה ובעיצוב. המטרה: תחושה/אשליה (!) שאתה מתבונן על עץ. האמצעים: טכניקות עיצוב בונסאי לרבות שימוש ב"אשליה אופטית". המבחן האמיתי: התחושה של המתבונן. יוסי

gezergez

New member
מכירת בונסאי

שלום Sakura Chan ! אם את מעוניית במושב עין ורד (ע"י כפ"ס) יש מכירה של עצי בונסאי אצל בחורה בשם דליה.תחפשי באינטרנט לפי "בונסאי למכירה" ויש לי את הטלפון 0506592407

למעלה