שלום לכולם (CRM)

joshh

New member
שלום לכולם (CRM)

ברצוני לקדם פרויקט הנוגע למע' CRM. עליתי על מודל עבור המע' המקדמת אותו צעד אחד קדימה. שאלתי היא, עם מי אני צריך לדבר כדי לקדם את הנושא ? המודל יתן יתרון תחרותי משמעותי למערכת. אני קורה לה C.R.M.I. תודה על התגובות, Joshua

שלום לך

השאלה שלך לא ברורה. במה מדובר, במה אתה מעוניין, מהו בעיניך "קידום הנושא". אם תהיה יותר נהיר, יהיה קל יותר לנסות לסייע.

joshh

New member
קצת במוסך להסביר

ביכולתי לשפר את המערכת לניהול לקוחות על פי מודל שייצרתי. בגדול על רגל אחת מדובר על תוספת למערכת אשר ממקסמת את היכולת שלו כלפי הלקוחות ויוצרת תהליכים אשר מטיבים עם הלקוח. הרעיון המרכזי יוצר חיסכון נוסף לחברה אשר רוכשת את התוספת ואף הגדלת רווח. מדובר על יתרון משמעותי שהתוספת זאת יוצרת. התוספת נותנת פיתרון אשר חברות המנהלות לקוחות לרוב לא מצליחות להיתמודד עם בעיה מכיוון כי המערכת CRM המצוייה של היום לא יודעת לתת מענה לכך. אני מנסה להציג את הרעיון שלי מול חברות אשר מייצרות את המעכרת ולא למשתמש הסופי. המטרה היא למכור את המודל לחברה היצרנית כדי שתספח אותה ותמכור אותה יחד כפלטפורמה אחת שלמה. אני מחפש מישהו שיודע למי אני צריך לפנות אשר יכול לעזור לי לקדם את הנושא של מיכרת המודל. תודה

תשובה

מערכות לניהול קשרי לקוחות מיוצרות בדר"כ ע"י ספקים (גדולים) מחו"ל - מיקרוסופט, SAP ועוד. ישנם עוד מספר ספקים מקומיים, אשר פונים בדר"כ ללקוחות קטנים - SMB, אם כי מיקרוסופט מטווחת גם את הפלח הזה. מכאן שאין מערכת אחת אלא מספר מערכות. בעת היישום של מערכת מעין זו, מקובל לפתח וליישם תהליכים שונים, בדר"כ ייחודיים לארגון ולצרכיו. ישנן חברות מקומיות רבות אשר מתמחות בפיתוח וביישום מודלים שונים - חברות אלו פועלות במתכונת של ייעוץ. רבות מהן בעלות "מודלים" משלהם ורבות עוד יותר מפתחות מודלים בשיתוף הלקוח, לאור צרכיו הייחודיים. אי לכך, לא ברור לי אילו יצרנים מעניינים אותך ומה פירוש האמירה "לא מיושם במערכת". כמו כן, למה אתה סבור שמודל ספציפי זה עתיד לספק למערכת CRM מסויימת יתרון מאוד משמעותי על פני המתחרים. אשמח להסבר.

joshh

New member
:) אם אסביר אני דיי חושף את הפתרון

ומשם...הדרך קצרה ליישומו. אתה בעצם אומר לי לפנות או לחברות אשר מייעצות או לחברות הענק..... למכור את המודל שלי לחברות המייעצות גם יתן להם יתרון, לא חשבתי על זה ... הרעיון הוא למצוא איש קשר המקושר או לחברות המייעצות או לחברות התוכנ הענקיות. אני חקרתי מס' מערכות CRM ואני דיי מכיר את התחום. שאלתי הייתה איך אני מגיע אילהם. אני למדתי קצת על מע' מידע ותפקידיהם. עדיין לפי מה שאני יודע לא מיושם תליך או מודל הדומה למה שיש לי להציע למרות שקיימים מחקרים אשר מאששים כי הפתרון שלי יחסוך עלויות לקוח ואף יגדיל רווח.

פרטי הרעיון אינם רלבנטים

אלא רק מאפייניו העסקיים (למשל - פילוח שוק). חברות הענק לא יגלו כל עניין אלא אם כן זה משהו פורץ דרך, בעל יתרון מאוד משמעותי ומאוד סינרגי לתפישת הפיתרון שלהם. קשה לי מאוד להאמין שכך הוא הדבר. מבלי להכיר את המאפיינים העסקיים של הפוטנציאל, אני מציע שתשקול את הכיוונים הבאים - 1. פניה ישירה לחברות ייעוץ מקומיות בתחום. אם אתה מכיר את התחום, אני מניח שיש לך הכרות עם הנפשות הפועלות. במידה ולא, תאמר ואנסה לייעץ לך. 2. פניה לחברות CRM מקומיות. 3. ישום עצמי - אם יש לכך עתיד, למה שלא תיישם בעצמך כגוף ייעוץ/פרילאנסר? אם אתה מאמין בפתרון, למה לא למצות את הפוטנציאל הגלום בו בכוחות עצמך? במאמר מוסגר ובהתייחס להערתך ("הדרך קצרה וגו'"), אם ההפיתרון ייושם אצל לקוח אחד, מה ימנע מגופים אחרים לשכפלו וליישמו "בדרך קצרה"? חשוב גם על כך, כיוון שזה מקרין באופן ישיר על השווי של הקונספט בסיטואציה של מכירתו.

למעלה