שלום לכולם��

נעמול5

New member
שלום לכולם��

רציתי להתייעץ בבקשה.
אנחנו משפחה שמאוד אוהבת חתולים, במיוחד בתי בת הארבע, העניין הוא שאנחנו לא יכולים לגדל חתול, כנראה שגם אף פעם לא נוכל.
הילדים שלי יוצאים מגדרם כשהם פוגשים חתול ברחוב, אבל אף פעם לא מצליחים ללטף, לרוב החתול נבהל מעודף האהבה שנוחתת עליו, ולפעמים אני לא בטוחה שכדאי ללטף, בגלל מחלות או תגובה לא חברית של החתול.

כואב לי וחבל לי שהילדים לא יכולים להנות מגידול של חיה מתוקה בבית, בילדותי גידלתי כלבים וחתולים, לכן אני מבינה את הכמיהה והרצון שלהם.

חשבתי לחפש משפחה שגרה באזורנו, שתיתן לנו מידי פעם לפגוש את החתול שלה ושלחק איתו למעט זמן, נראה שזה לכם רעיון טוב? לא יחשבו שאנחנו מוזרים מידי?

מה עוד אפשר לעשות? למיטב ידיעתי אין פינות ליטוף של חתולים...

ארמורגם

New member
אפשר לשאול מה הסיבה

שאינכם יכולים לגדל חתול?
&nbsp
לגבי ליטוף חתולי רחוב וחתולים בכלל, כדאי קודם להכיר את אופי החתול. ישנם חתולים מאוד חברותיים שייתנו גם לזרים ללטף אותם, וישנם חתולים חששניים יותר, שעלולים לברוח או לתקוף. כמו כן כדאי להכיר את שפת הגוף החתולית כדי לראות מתי המגע מפסיק להיות נעים לחתול ומהווה סכנה למלטף.
&nbsp
לגבי מחלות, מחלות חתולים לא מדבקות בני אדם, מלבד (ככל הידוע לי) פטריה, אך אם החתול נראה בריא ובעל שיער מלא, החשש מפטריה הוא זניח. וגם במקרה של הדבקה, אצל בני אדם התסמינים קלים יותר ועוברים תוך שבועיים.
&nbsp
כך שאם המטרה היא להימנע ממחלות, תני להם ללטף חתולים במקום ללכת לגן.

&nbsp
אם יש לכם חברים עם חתול חברותי, בהחלט אפשר לשאול אותם, זה לא יכול להזיק.
&nbsp
לגבי פינות ליטוף באופן כללי מדובר בניצול של בעלי חיים ולרוב לא דואגים לרווחתם ובריאותם, אלא פשוט "מחליפים" אותם בחדשים כשהם מפסיקים לתפקד. לכן הייתי נמנע מלתמוך כספית בתעשיה הזאת.

נעמול5

New member
אהבתי את ההשוואה למחלות הגן

אני בהחלט מלמדת אותם לזהות את שפת הגוף החתולית ולנסות להבין מה מתאים ומה לא. בילדותי נדבקתי המון בפטריות כשאספתי חתולים וגורי חתולים לחצר הבית שלנו, לי זה ממש לא היה אכפת, לא הזיז לי בכלל, אבל היום לא הייתי רוצה שהילדים שלי ידבקו.

גם אני נגד פינות ליטוף באופן כללי, אנחנו לא מבקרים בכאלה.

והסיבה לכך שאנחנו לא יכולים לגדל חתול, היא פשוט כי אנחנו חרדים.
העניין הזה כל כך מורכב ויש לו המון צדדים, בגדול זה דבר לא מקובל לגדל בבית חרדי חיה כמו כלב או חתול, אלא יותר בסגנון דגי זהב או תוכי, וגם זה בקושי...

ולא, אנחנו לא נהפוך לחילונים, טוב לנו מאוד בחיינו, רק שחסר לנו חתול גרגרן ונחמד בבית.

Yukita

Well-known member
מנהל
השכנים החרדים שגרים ממולי

מגדלים 4 כלבים - שלושה מהם מגזעים הנחשבים למסוכנים (פיטבול, אמסטף ודוגו ארגנטינו) ואחד מצחיק שנראה כמו שטיח מהלך (יורקשייר טרייר). את הכלבים הגדולים אימצו באהבה מפרויקטי הצלה של כלבים, ואני מבטיחה לך שהם מסתדרים יפה מאוד עם הכלבים לצד ביקורים סדירים בבית הכנסת ואורח חיים על פי אמונתם.

אני מניחה, במיוחד מפני שכתבת "בגדול זה דבר לא מקובל לגדל בבית חרדי חיה", שברור לך שהמניעה איננה אלא מחמת הנוהג. אין מניעה הלכתית לגדל חתול בבית חרדי. הרשי לי להפנות אותך למאמר שכתב יוסף טוויטו, מאלף כלבים ובעל פנסיון כלבים שהוא בעצמו אדם דתי המקפיד על המסורת (מן הסתם לא תגדירי אותו כחרדי, כי אינו לבוש בהתאם למקובל בחברה החרדית, אבל הוא בהחלט מגדיר את עצמו כדתי עד דתי מאוד, וגדל בעצמו בחברה שבה לא היה נהוג כל כך העניין הזה של גידול כלבים). הוא כתב על גידול כלבים בראי ההלכה, והמאמר נמצא באתר "חיי כלב" - שנבנה על ידי מתנדבים אוהבי כלבים. הנה קישור למאמר:

http://www.dogslife.org.il/3432-2/3741-2/

המאמר מדבר על כל מיני נושאים הקשורים לכלבים, אבל חלק מהנושאים רלבנטיים גם לחתולים. מכל מקום, ישנה התייחסות גם לשאלה האם אסור או מותר לגדל כלב או חתול בבית.

לחרדים יש בעיה עם סרוס או עיקור
זה אסור לפי ההלכה. פרט לכך , נגיעה של חתול במזון או בכלי המזון "מטריפה" אותו. מכאן הדרך קצרה להטרפת החתול והבעלים גם יחד. חתול הוא חיה סקרנית, מרחרח ונוגע בכל דבר, האם הם יוכלו להתייחס לכך בהבנה. עדיף להם לא לגדל חתול.

Yukita

Well-known member
מנהל
שני הדברים לא מדויקים

לא מדויק לומר "זה אסור לפי ההלכה". יש בהחלט דרכים סביב לבעיה הזו, כפי שתוכלי לראות במאמר שאליו קישרתי בפוסט הקודם שלי בשרשור.

אני פוגשת גם אנשים דתיים במסגרת השמר-חתול ושמר-כלב - והם בהחלט לא מקשה אחת כשמדובר בדברים כמו איך להתמודד עם עניין העיקור/סירוס או עניינים כמו רגישות למגע בדברים בבית. כידוע, יש זרמים שונים ורמות שונות של חומרה בנוגע לעניינים שונים. ברמה האישית מאוד, דעתי האישית, מי שחושב שמגע חתול או כלב בכלי אוכל מטמא אוטומטית, או מתייחס לבעלי חיים כאל משהו מלוכלך ומטמא, אינו יכול להיות דתי אמיתי - שהרי איך אפשר להיות דתי באמת ובאותה נשימה לזלזל כך בבריאה? אבל זו הרי רק דעתי האישית. המשפחה הזו שרוצה חתול אך לא מאמצת אחד בעיקר מפני שאינה מכירה אחרים בסביבתה שעשו כן צריכה לחשוב ולהחליט מה בני המשפחה רוצים ומוכנים לעשות ואיך הם מתייחסים לכל הגישות הדתיות השונות לנושא ומוצאים את דרכם שלהם בכל הסיפור הזה.

החרדים שהכרתי ואפילו "רק" דתיים ככה הם הגיבו
קודם כל החתול או גם חיות אחרות, מטריפות את המזון. כלב בכלל נחשב לחיה טמאה. אבא של חברה דתית לא חרדית, אמר לי, שאם נשאר בקבוק שתיה פתוח על השולחן בבית כל הלילה, אסור לשתות ממנו כי אולי הגיע נחש (!!) ושתה ממנו. נחש...
&nbsp
אם מגדלים חיה אז לא בבית. חרדים לפעמים מגדלים ארנבות ושרקנים בחצר, בתנאים מחפירים. נתקלתי בחרדים ובחרדיות אם פנים אל פנים ואם במסרים בפורומים, שהתפלאו ואפילו נדהמו לראות ( או לשמוע ש-) אצלי חתול בבית!!! בשבילם זה חיה של פחי אשפה. עד כדי כך הקהילה סגורה וגם לא מקובל עליהם. אני מדברת על הרוב, לא על יוצאי דופן.

vg04285

New member
עד כמה שידוע לי אסור לתת טיפול חירום וטרינרי בשבת.

Yukita

Well-known member
מנהל
ממש לא נכון

זה לא נכון שאסור. יש אמנם חלקים בציבור הדתי שטוענים שלבעל חיים אין נפש ולכן אין לחלל עבורו שבת, אבל יש גם דתיים שפויים שמבינים שצער בעלי חיים והטיפול ביצור חי כן מצדיקים חילול שבת אם אן ברירה אחרת.

בפורום כלבים באמת יצא לי לראות מישהי שטוענת שהיא דתייה, שטוענת שהכלבה האהובה שלה תושאר לדמם למוות בשבת כי אסור לחלל עבורה שבת. מנגד, היו שם גם אנשים דתיים שממש לא הסכימו עם הגישה הזו, שאני בהחלט רואה בה דבר רחוק מאהבה אמיתית לבאלוהים ולבריאה.

Yukita

Well-known member
מנהל
אני רק שאלה

למה לא תוכלו אף פעם לגדל חתול? אם אתם אוהבי חתולים, ומוכנים לטפל בחתול, מה הבעיה?
&nbsp
אם גדלת עם כלבים וחתולים בילדותך, למה לא לתת לילדייך ליהנות מכך גם הם?
&nbsp
אכן אין פינות ליטוף של חתולים, וגם בעמותות מקבלים מתנדבים רק מגילאים מסויימים - ילדה בת 4 לא תתאים לעניין הזה. דווקא אימוץ נראה כמו כיוון נכון יותר, אבל לא ברור מהם האילוצים שמכוונים אתכם לא לאמץ מלכתחילה. באשר לחברות עם משפחה שיש בה חתולים ו/או כלבים, זה אפשרי בלי שום קשר לחיות מחמד - פשוט ליצור קשר עם בני אדם - אבל אין הבטחה שחיית המחמד תרצה בהכרח להתלטף עם הילדים. הרבה חתולים לא ממהרים להתחבר עם "פולשים" לביתם, אם כי ישנם בהחלט גם חתולים חברותיים ומתלטפים עם אורחים.

טולי 159

New member
אנחנו חרדים , ומגדלים גם כלב וגם חתולה בחצר ,הכלב

נשאר לנו מלפני התשובה והחתולה הבאנו בעודנו חרדים , אוהבים חיות שהקדוש ברוך הוא יצר בעולמו ( :
אם יש לכם חצר וגרים באיזור מעורב אין בעיה בכלללללל
איפה אתם גרים ?
את החתולה המהממת שלי אני מגדלת בחצר כי לדעתי זה הסביבה הכי טבעית והנכונה לה.
&nbsp

טולי 159

New member
ודרך אגב אם את רוצה גור חתולים יפייפה בצבע גינגי לבן

דברי איתי בפרטי ( :

נעמול5

New member
ללא ספק בית עם חצר היה פותר לי הרבה בעיות

ואני בהחלט שוקלת את זה כאופציה יחידה, בה נוכל לאמץ לחצרינו חתול נחמד.

אנחנו בני ברקים, ולצערי מעולם לא ראיתי פה אדם חרדי שמטייל עם כלב, ומחתולים מפחדים כאילו זה השטן בכבודו ובעצמו.
איפה אתם גרים?

טולי 159

New member
ירושלים רמות ( : , אי אפשר להאשים אותם הם לא הורגלו לבעלי

חיים ,כך שזה לגיטימי איך שהם מגיבים ..

Yukita

Well-known member
מנהל
אין כל צורך בחצר

יש לי שלושה חתולים ושני כלבים, ואנחנו חיים יפה מאוד בדירה ללא חצר. החתולים לא יוצאים החוצה.

אני גם מבקרת בבתים אחרים כשמר-חתול, כולל בתים דתיים, ואין כל בעיה לגדל חתול בבית.

כמובן שצריך לדאוג לו למה שהוא צריך (אוכל, מים, ארגז חול לצרכים ומקומות טיפוס ותצפית), ואין טעם לחשוב,שלא יעלה על הרהיט הזה או ההוא, אבל בסביבה עירונית יש הרבה סיבות למה עדיף לגדל חתול רק בבית.

מכל מקום, זו כבר החלטה שלכם אם להמנע מכך בגלל נוהג שגם לך אישית נראה מצער ובלתי מוצדק, או לנהוג כפי שאחרים בסביבתכם נוהגים. אם מחליטים כן לגדל חתול בבית, זו כמובן אחריות שצריך לקבל במלואה, כי מדובר ביצור חי שיהיה תלוי בכם לחלוטין. בדרים פרקטיים ושאלות שונות בטיפול אפשר לקבל פה עצות והמלצות שונות.

טולי 159

New member
לקוקה יש כל מה היא צריכה בחצר שלנו גם מיטה עם פליז מפנק

החצר לא קרובה לכביש והיא לא זזה מפה ,
רק להאכיל את הגורים שהיא החליטה לשים אותם במחסן של השכנים חחח חצר מתחתינו ..

maayan2007

New member
לא כתבת מה זה אזורך

לבקש ממשפחה זרה לבוא ללטף את החתול זה אכן קצת מוזר לדעתי, אבל אם תמצאי כאלו, אין סיבה שלא.
לא כתבת מה זה איזורך.
החתולה שלי מאוד ידידותית (לאנשים שהיא מכירה) ואם את באיזור בת ים אין לי בעיה שתבואי עם ילדייך להכיר אותה.

אבל מעבר לזה, חפשי שכנים, אנשים שאת מכירה באיזור, או אפילו אנשים שמחפשים קט-סיטר (שמר-תול). לדעתי הם ישמחו להכיר מי שיוכל לעזור בטיפול בחתול כשהם מחוץ לבית.
אני יודעת שתמיד כשאני צריכה לנסוע לכמה ימים אני מחפשת בנרות אנשים שיוכלו לעזור לי עם טיפול בחתולה ואם הילדים אחראים מספיק, אין סיבה שלא יוכל גם להרוויח כמה שקלים מזה.

מקווה שתמצאי את הדרך לגדל את ילדייך עם בע"ח.
לפעמים זה מעשיר את החינוך יותר מכל מה שבני אדם יכולים לתת.

בהצלחה

נעמול5

New member
בני ברק גבול רמת גן

תודה על ההצעה, ממש חבל שאנחנו לא גרים באזור...

Dolly19

New member
טכנית יש פיתרון ל-2 הבעיות העיקריות שלכם...

1. כדי לא לעקר/לסרס - תאמצו חתול שכבר מעוקר/מסורס.
2. אם אתם מפחדים שהוא יקפוץ, יתפס ויגע בכלים - תאמצו חתול קטוע רגל, יש הרבה כאלה והם גם מאוד חמודים אבל מוגבלים ב"ביצועים שלהם".
חתולים נכים זה סבבה, לי יש בבית חתולה ללא עין עם אופי מאוד מיוחד שבחלקו אני אישית מאמינה שנובע מהנכות שלה.
3. כשרות פסח - לדעתי יש מזון כשר לפסח של לאקט בסביבות פסח, לא הכי איכותי אבל יעשה את העבודה מבחינת הכשרות.
אם ממש משתדלים ורוצים אז תמיד יש פיתרון יצירתי.

דולי

למעלה