שלום לכולם...שקד.

יעל י

New member
שלום לכולם...שקד.

שלום לכולם נעים מאד שמי יעל ואני גרה בבית פרטי באיזור בנימינה יש לי 1.8 דונם שלא כולו מסודר ומאורגן לגינה. יש לי שאלה בקשר לעץ שקד... קיבלתי 2 עצי שקדי בר בוגרים למדי יחד עם שורשים , שתלתי אותם באדמה ואני משקה אותם יום יום , השאלה היא האם כדי לגזום אותם על מנת שיהיה להם יותר כח או להשאיר את כל הענפים עם העלים? וכמובן כמה לגזום? תודה מראש

שקדי

New member
לגזום מה שיותר.............

אני הייתי גוזם כמעט את כל הענפים והעלים ומלבין את מה שנותר נגד מכות שמש באם העצים יקלטו כדאי לשקול הרכבות בחורף של זנים נושאי פרי

יעל י

New member
תודה...את/ה יכול/ה לפרט...

בנושא ההרכבות.מה זה אומר? כמו כן האם העצה היא מניסיון או השערה? שוב תודה

מוטי בר

New member
תלוי איזה שקדים קיבלת, פרי טוב או ל

א. ההנחה של שקדי כנראה נובעת מתחושה שאלו שקדי בר אך אם הם עצים מורכבים הנותנים פרי טוב למאכל אז אין כל צורך להרכיב, וגם אסור בשום אופן להשקות כל יום כי זה יגרום לרקבון שורשים. בהצלחה וידידות, מוטי.

שקדי

New member
אז ככה.................../images/Emo132.gif

האמת......מעולם לא שמעתי על העברת עצי שקד בוגרים ואני תוהה בקשר להצלחת ההעברה ומאחל לך הצלחה באופן טבעי נראה לי שהבעיה העיקרית של התהליך הוא אובדן מים ואי אפשרות להחזירם עד שהשורשים ייקלטו ויתחילו לתפקד בתקופה זאת העץ מאבד המון מים מהעלים בעיקר ולכן יש להסירם וכדי שהעץ לא יקבל מכת שמש בגלל חוסר הצלה כדאי להלבינו אני אכן יוצא מנקודת הנחה כי שקד בר הוא ברוב המקרים שקד מר כמובן אפשר לחכות שנה ולטעום את הפרי ולראות בקשר להרכבות....אם וכאשר.....כבר נכתב כאן הקיש על חיפוש ותמצא בקשר לנסיוני בשקדים: אני עובד במטע שקדים גדול מזה עשרים שנה.....בהצלחה

למעלה