שלום לכולם, שאלה...

FlawLess

New member
שלום לכולם, שאלה...

אני אמור לגשת שבוע הבא, ביום שישי, לפסיכומטרי עם תנאים מותאמים (5 דקות הפסקה בין כל פרק). עשיתי את הקורס של אנקורי, והיה לי באמת טוב. שיפרתי את המבחן פתיחה ב250 נקודות. ומאז (אני במרתון עצמאי), התוצאות שלי בסימולציות רק יורדות. אני לא מבין מה קורה, אבל יש דברים שכל הקורס לא טעיתי בהם (אנלוגיות, השלמות משפטים, שאלות אמת ושקר, אלגברה וכו'), ועכשיו אני מוצא את עצמי נתקע המון זמן על שאלה מסויימת, בלי שום סיבה נראית לעין. ועוד טועה!! בזמן המבחן יש לי הרגשה טובה, אני זורם טוב, חוץ משאלה-שתיים בפרק, וזהו. וכשאני מתחקר את המבחן, אני רואה שטעיתי ב-9 שאלות ממוצע לפרק (מילולי וכמותי). זה המון. לגבי אנגלית, אין לי בעייה. כבר במבחן פתיחה הגעתי לציון הפטור. יש דברים מסויימים שתמיד מורידים לי את הציון- השוואה כמותית, שאלות לוגיקה (שהם קצת יותר מסובכות מהרגיל), וגיאומטריה (שוב, שהיא מעבר לרמה הרגילה). הריכוז שלי בסדר, גם התכנון זמן, אז מה אני יכול לעשות בשביל לחזור לתוצאות היותר טובות שכבר היו לי? אולי הפיתרון הוא לא לגשת למועד הזה, אלא במועד הבא? אני ממש נואש, וזה לא עוזב אותי... תודה.

אממ

היי
איזה כיף שיש לך הפסקה בין פרקים! ניסית לתרגל ספציפית את מה שבעייתי לך? דבר אחר שאתה יכול לעושת, בזמן המבחן עצמו להקדיש יותר זמן לשאלות האחרות. אם לשאלות האלה אתה גם מקדיש לא מעט זמן וגם טועה הן לא שוות לך.. אז תצמצם את הזמן.. לגבי מתי לגשת- אתה רוצה ללמוד בשנה הבאה? אם כן, אין לך ברירה אלא לגשת באפריל. אם לא- לדעתי אין לך הרבה מה להפסיד.. תגש, מקסימום תשפר באוקטובר.. אתה יכול לדחות ולעשות ביולי אבל השאלה אם יש לך כוח לחכות עוד 3 חודשים ואם תמשיך לתרגל או שתתעצל ותשכח את החומר..

FlawLess

New member
תודה, ועוד שאלה...

אני לא מתכנן להתחיל ללמוד שנה הבאה, ואפילו לא בשנה שאחריה...ככה שזמן יש לי! עשיתי היום עוד סימולציה, שבה כבר שיפרתי משמעותית את הציון, חזרתי לציונים הקודמים שלי. גם הרגשתי שהולך לי טוב, וכמעט כל מה שעניתי בוודאות היה נכון. אבל עדיין, יש נושאים מסויימים שאני טועה בהם כמעט תמיד! שאלות לוגיקה, שאלות אמת ושקר, והשוואה כמותית. יש למישהו טיפים, שאולי יכולים לכוון אותי למחשבה נכונה?

תתמקד בהשוואות כמותיות

כי יש את זה הכי הרבה, שאלות שקרנים זה לא כ"כ שכיח ואם אתה לא מתגבר עליהן חבל שתתקע על שאלה או שתיים בבחינה שידפקו לך חצי פרק, תעשה סקירה של כל הטעיויות שעשית עד היום בהשוואת , תבדוק בספר קורס או במחברת את השיטות והדרכים להשוואה ותנסה למצוא בעיה מגמתית ,חייב להיות משהו בצורת עבודה שלך שהוא לא נכון(בהנחה שאתה פחות או יותר שולט בחומר עצמו של הכמותי). גם אם אתה לא מתכוון להתחיל ללמוד באוקטובר , אני מציע לך בכל מקרה לגשת באפריל ,עדיף לעשות ולהצטער אחר"כ מאשר לא לעשות ולהצטער עוד 3 חודשים ,כשתגלה שלא למדת מספיק ליולי ושכחת חלק מהמילים ,כדאי גם שתתנסה בתנאים המתואמים כבר במועד הזה(מאחל לך האחרון). בהצלחה

למעלה