שלום לכולם... שאלה..

שלום לכולם... שאלה..

אני בת 20 בברור גסטרו מקיף אני סובלת כבר תקפה ארוכה (כשנה בערך) עם החמרה בחודשים האחרונים מכאבי בטן, דחיפות לשירותים, שלשולים( לפעמים מיימים ולפעמים פחות) וכאבים חזקים ברום הבטן שמטופלים הלוסק פעמיים ביום שכבר לא כל כך עוזר... בחילות והקאות. הבדיקות דם שלי תקינות יחסית , הברזל תקין. הרופא הציע בדיקה לצליאק אבל סירבתי כדי להימנע מעוד דקירה כי זה כבר הפך לבלתי נסבל.. עשיתי CT בטן ורציתי לדעת אם אפשר לאבחן צליאק בCT? וגם בנוסף לדעת אם התופעות האלו בכלל מוכרות לכם כחולי צליאק.. אשמח לתשובות. תודה

נטלי22

New member
הסימפטומים הפיזיולוגיים יכולים

להצביע לכיוון צליאק, אם כי בד"כ בצליאק יש ירידה ברמות הברזל בשל קשיי ספיגה. אם זה אכן צליאק והעניין לא יאובחן ולא יטופל (ע"י שינוי תזונה די פשוט לביצוע), את עלולה להיות חשופה לתחלואה במחלות אוטו-אימוניות אחרות, כמו סכרת (שתדרוש ממך לא מעט דקירות מדי יום ואולי גם זריקות אינסולין יומיומיות לכל החיים), או חוסר איזון בבלוטת התריס (שידרוש ממך במקרה הטוב נטילת תרופות לכל החיים). מחלת צליאק לא מטופלת גם מגבירה באופן משמעותי את הסיכון לחלות בסרטן במעיים. את מוכנה לקחת על עצמך את כל הסיכונים האלה רק בשביל להימנע מעוד דקירה אחת קטנה? תחשבי על זה...

נטלי22

New member
ולא ניתן לאבחן צליאק ב-CT.

רק באמצעות שילוב של בדיקות דם וביופסיה מהמעי.

למעלה