שלום לכולם , שאלה . . .

TOTAHON

New member
שלום לכולם , שאלה . . .

התבקשתי לרשום מהו המדרג העירוני בהודו .לאחר שהוצאתי נתונים מאתר מהימין מאד הבחמתי כי לפי מודל המדרג הוא קו ישר שיורד אבל מהו המדרג העירוני המדוייק שמתאין למודל זה ?? צירפתי גם תמונה מהאתר. האם זהו מודל מדרג של היררכיה של ערים ?? אשמח לכל עזרה , בתודה.

הודו- מדרג עירוני

שלום לך, אתר באמת נחמד, מוזר שלא עלה בחיפושים שונים בעבר, אבל בהחלט יצורף לקישורי הפורום. בקשר לשאלת המדרג של הודו.... אנסה לענות כמיטב הבנתי, אשמח אם עוד מישהו יביע דעתו... אנחנו מנסים להכניס את נתוני הודו לאחת משתי התבניות המוכרות לנו, עיר ראשה ( מדרג חסר) או מדרג מלא- הירארכי. לא תמיד ניתן להלביש מדרג של מדינה מסויימת על אחת משתי התבניות. במקרה של הודו, נראה בתחילה כי זהו מדרג מלא, כי יש עיר גדולה ואחרי גדולות- בינוניות ואחר כך קטנות, אבל לטעמי זה מטעה ולא יהיה מדוייק לסווג אותה לתבנית של מדרג מלא. צריך לקחת בחשבון את גודלה של הודו, שים לב שכל אחת מהערים הגדולות נמצאת באזור(מדינה) אחר של התת היבשת ומשמשת עיר ראשה לאזור ענק ומתחתיה יש כמעט ורק ערים קטנות. זה מצב אופייני למדינת עולם שלישי הנמצאת בתהליכי עיור מהירים ושאף היו תחת שלטון קןלוניאלי. הייתי אומרת אם כך שזה יותר קרוב לתבנית של מדרג חסר ( עיר ראשה), אך מסבירה את העובדה שיש כמה ערים ענקיות ( בגלל מה שכתבתי קודם) . מה שחשוב לדעתי כשעונים על אנסין, זה לא לאנוס את הנתונים לתבניות, אלה להבין את הנתונים ולהסבירם. מקווה שהתשובה ברורה. אשמח לעזור בהמשך.

TOTAHON

New member
אני מסכים עימך

נכון , שאין ממש תבנית קבועה , אבל המרצה שלי אמרה לי שיש דגם עירוני היררכי שזה בדיוק מתאים לתבנית , אז נראה לי שזה מה שארשום. בכל אופן תודה על התגובה.

חידוד

יש תבניות, אבל לא תמיד המצב במדינות ( המדרג העירוני) מסתדר יפה יפה בפנים ואז צריך להפגין את ההבנה והידע ולהסביר. גם בבגרות דרך אגב זה תופס. אתה לא חייב לכתוב מדרג מלא/חסר. אם זה לא אחד משני המקרים ( והרבה פעמים זה לא) אז יש מקום להראות שאתה מבין ומכיר את המדרגים ולהגיד מה דעתך לגבי אותה מדינה.

ועוד משהו חשוב!

כתבת שזה מתאים בדיוק למדרג המלא- הירארכי, אז זהו שלא! זה בדיוק מה שניסיתי להסביר. למדרג מלא יש חוקיות. העיר הגדולה ביותר, גדולה בכפול מהשניה אחריה וכו.... דנו בזה פה רבות בעבר, אתה יכול לעשות חיפוש.

IאילהI

New member
אבל

נראה לי שזה מצב תיאורטי. איך תהיה מדינה שתעמוד בדיוק בהגדרה הזו? דוגמאות בבקשה...

יש דוגמאות

לכאן ולכאן, בדיוק כמו שיש כאלו שלא נכנסים לתבנית. לדעתי זו לא רק תאוריה, תאוריה בנויה על דפוסים ודפוסים הם לא מספריים בדרך כלל, במקרה הזה גודל עיר זה נתון כמותי ולכן אפשר להכניס את זה לתבנית. נכון שלא ניתן להכניס את כל המדינות לאחת משתי התבניות ובגלל זה חושב להבין אותן כדי להסביר למה מדינה X חורגת מהתבנית. מדינות עם עיר ראשה - נמיביה מצרים מונגוליה ויש עוד.... לגבי מדרג מלא, יהיה קצת יותר קשה להביא דוגמה כי בשביל זה צריך למצוא את הנתונים של דינות, אבל מדרג זה אופייני למדינות מפותחות והוא גם יותר גמיש לדעתי, כלומר גם אם העיר השניה לא קטנה בדיוק בחצי מהראשונה והשלישית לא בדיוק בשליש, עדיין ניתן לראות יפה את המדרג. ושוב אני מדגישה, אלו תשובות מנסיוני, אם למישהו יש מה להוסיף, נשמח לשמוע.

למעלה