שלום לכולם , שאלה:

Apache

New member
שלום לכולם , שאלה:

יש ברשותי ציוד קומפלט כולל מיכל. המיכל והוסת עברו טיפול תקופתי ובדיקה בדוגית לפני כחצי שנה. לא בדקתי את המאזן כלל. אחרי צלילה אני דואג לשטוף אותו היטב באמבטיה עם מים קרים מכל הכיוונים. ראיתי באחת ההודעות שיש סיכוי להצטברות מלחים שעלולה לשבש את תקינותו של המאזן. האם יש צורך בבדיקה נוספת בחנות צלילה או שאני יכול לבצע ניקוי יותר יסודי בעצמי? אם כן , כיצד בדיוק? מה פותחים מה סוגרים ומה מנקים? המאזן שלי הוא וקטור 840 לאחר כשישים צלילות. תודה.

Alto

New member
ניקוי מאזן

המלצה שקיבלתי מטכנאי צלילה: בסוף הצלילות להכניס את המאזן עם המיכל והוסתים עדיין מחוברים ביחד לבריכת שטיפה, ללחוץ על לחצני הדרישה של הוסתים והאינפלטור מס´ פעמים, וכמו כן להפעיל את לחצן הוצאת האויר מהאינפלטור. כמו כן אני נוהג לשטוף את פנים המאזן במים מתוקים.

חי בר

New member
הנה דוגמא

במאזן של אשתי הצטברו מלחים בכפתור האינפלייטור. בבדיקה לפני הצלילה הראשונה גילינו שהוא נתקע כשלוחצים עליו. אני מקפיד לשטוף את המאזנים היטב, אבל יכול להיות שבתוך המנגנון של האינפלייטור נשארים תמיד מים באזור הקפיץ וכל מה שבתוכו, אולי עם הזמן משקעים של אבנית, ובסוף זה נתקע. ניסינו לנקות ע"י טבילה במים, לחיצות להזרמת אויר, ניעורים ושקשוקים וזה לא עזר, אז לקחנו אותו ל-"אילת דייורס סופליי" והוא ניקה אותו היטב. במאזן הישן שלי (MANTA) הייתי תמיד מפרק את כל המנגנון, מייבש היטב וסוגר. זה מה שכיף כשיש מנגנון פשוט ואמין. נדמה לי שהאינפלייטור הזה דומה למה שמשתמשים צוללי DIR. במאזן החדש (VECTOR 1000) וברוב המאזנים החדשים יש "קופסא שחורה" שלא ניתן לפתוח, יציקת גומי/פלסטיק. לכן אני עכשיו מקפיד להזרים אויר באינפלייטור כדי לייבש אותו כמה שיותר. אי-שטיפת פנים המאזן במים מתוקים תשאיר גבישי מלח קטנים (קשים וחדים) שעלולין לגרום לנקבים קטנים במאזן. מומלץ לשטוף תמיד ולייבש, ולשמור עם מעט אויר בפנים כדי שהדפנות לא יידבקו. זו פעם ראשונה בכלל שיש לי בעיה כזו במאזנים (בתריסר השנים האחרונות) ואף פעם לא לקחתי מאזן לשום בדיקה תקופתית מכל סוג שהוא, אבל אני מקפיד תמיד לבדוק את המאזן והאינפלייטור לפני צלילה.

חי בר

New member
נראה לי שכן

הוא היה לי נוח מהרגע הראשון ששמתי אותו עלי. הוא נראה בנוי היטב ועמיד למדי ויכול לשרת אותך לאורך זמן. החסרון היחידי שלו הוא שהוא כבד (יחסית למאזן הקודם שלי). אני אישית עוד לא מצאתי בו שום בעיה או משהו שמפריע לי (אני מעריך שיש לי בסביבות ה-100 צלילות איתו).

menimm

New member
אני מצטרף להמלצה.

אני צולל עם וקטור 1000 גם כן. קניתי אותו משומש, ויש לי משהו כמו 40 צלילות איתו. כל מילה מיותרת... אם כי הייתי ממליץ לך ושכור ולצלול ספציפית עם המאזן הזה לפני שאתה קונה - בגדר המלצה בלבד. אם אינני טועה, באילת במועדון מנטה ישנו בחור בשם אייל סייג שמשכיר מאזנים כאלה גם. מני.

תמירי

New member
בחירת מאזן

בשבוע שעבר התלבטתי איזה מאזן לרכוש על הפרק היה וקטור1000 אוdiamante לא ידעתי מה לבחור ובסוף בהמלצתו של דני מאוקטופוס לקחתי את ה-diamante המאזן הזה הינו בעל אינפלייטור פנאומטי ולא הייתי בטוח האם זה נוח או לא. בסוף שבוע זה ניסיתי אותו בשלוש צלילות באילת. לדעתי הוא נוח מאד ובמיוחד אין צוך להתעסק יותר עם ריקון האויר. המחיר די דומה לוקטור. מהנסיון הקטן שלי נראה לי שזה טוב אשמח לשמוע את דעתכם

הקרפיון

New member
עבורי הוא כבד ומסורבל מדי

מדובר במאזן מאוד מסיבי וכבד יחסית. המשקל הוא לא בעיה משמעותית, אבל הוא לא אלגנטי או מינימליסטי, מה שאהי לפחות רוצה ממאזן. אבל זה טעמי האישי, והרבה מאוד אנשים מאוד מרוצים ממנו.

ביקו

New member
אני מרוצה ממנו מאד...

חזק, מסיבי, נוח, כיסים גדולים, D RING רבים (6, חשוב לי). הבעיה היחידה שלו, היא כפי שצויין המשקל והנפח (בעייתי לנוסע המתמיד ולאורז הקומפקטי)

למעלה