שלום לכולם שאלה

שלום לכולם שאלה

אני חדש בתחום עוד לומד כרגע והתחלתי לעבוד בבית ספר בתור טכנאי של המחשבים התחלתי ליישם את מה שלמדתי התקנתי שרת WIN2003 עם AD חיברתי את כל המחשבים דרך הרשת עכשיוו השאלה יש לי כיתה עם 20 מחשבים דפוקים לגמרי ואני רוצה להתקין אחד עם מערכת הפעלה וכל התוכנות ולעושות לו- GHOST אין לי במחשבים סידי רומים אז אני לא יכול לצרוב את הקבצים של גוסט חשבתי לפרק את הדיסקים הקשיחים אבל זה מלא עבודה כי הם נעולים ומוברגים לרצפה בקיצור סיפור אני יודע שאני יכול להעביר את הגוסט דרך הרשת אני לא יודע איך יש לציין שאני רוצה להתקין את כל המחשבים ביחד מצידי שיעבדו כל היום אין לי בעיה ועוד שאלה איך אני יכול לעשות את זה מרחוק בלי לרדת למחשבים

noam01234

New member
השיטה הכי טובה היא להשתמש

ב GHOST בגירסת Corporate Edition בגירסה הזו אתה מפעיל על השרת את התוכנה ובוחר את ה IMAGE ובתחנות את עולה עם דיסקט שכבר מתחבר לרשת ולשרת ופורס את ה IMAGE - עובד מהר מאוד!

eliranitzhak

New member
אפשרות נוספת -

להכין Image של התקנה עם Sysprep, לשפוך את ה Image למחיצה ברשת. לשים את ghost.exe ברשת. לעלות לרשת עם דיסקט boot (אני ממליץ על Brad boot disk 5.6 - אפשר להוריד ברשת) לעשות boot בתחנה, להפעיל ghost מהרשת ולשפוך את ה image לדיסק המקומי. ככה אני עובד, בכל אופן. HTH.

מומלץ מאוד...

תומך בעצת אלירן שמדבר על Sysprep קודם כדי שלא תיהיה בעיה של כפילות שמות.

dking23

New member
הבעיה לא כ"כ בכפילות שמות

הבעיה הקשה היא כפילות של SID ולא של שמות שמות ניתן לשנות אבל אכן כן SYSPREP בתור התחלה

טופי

New member
בניתי פעם שרת BootP ששמתי עליו

את הGHOST, ואז המחשב עלה עם GHOST רק בעזרת כבל רשת. עבד מצויין, וככה התקנתי 30 מחשבים באופן סדרתי, כל מה שהיה צריך זה להעמיד אותם בשורה, לתת להם חשמל ורשת, (עשיתי 5 כל פעם) ובגלל שהם לא היו מותקנים בכלל מראש, אז הם עלו מהרשת. בעזרת האופציות של ghost.exe וקובץ autoexec.bat שיש על הדיסקטים של Ghost גרמתי לו להתחבר לשרת, ליצור סשן, ולחכות לשאר המחשבים, אז בMultiCast Mode שפכתי את הImage לשאר. תענוג לראות את זה עובד.

aerox

New member
חברים לא יותר פשוט ?

שהוא ירים שרת FTP או קבצים כלשהו .. ויעלה לשם את הקובץ של ההתקנה שיהיה ISO אז פשוט לעשות התקנה דרך bootIIP

noam01234

New member
פשוט?

שרת FTP? - להוריד את ה IMAGE למחשב ואז לעשות את ההתקנה? - קצת מסובך ואיטי. שרת קבצים - מה יקרה אם 30 מחשבים בו זמנית מתחברים אליו ומנסים לפרוס ממנו את ה IMAGE? בשרת GHOST התעבורה נשארת כמעט אותו דבר, מאוד נוח ומהיר.

טוב אני ימשיך

יש לי Norton.Ghost.v8.2.Corporate.Edition עכשיוו התקנתי אותו על השרת והפעלתי דרך חלונות GHOST CAST הרצתי דיסקט בוט של גוסט שתומך ב-GHOST CAST אני מנסה להתחבר דרך הקליינט לשרת ולא מצליח מישהו יכול לרשום לי צעד אחרי צעד אולי אני אמור להפכיל את שרת הגוסט דרך דוס?

טופי

New member
לא.

בעקרון אחרי שיצרת סשן, המחשב (המטרה) יבצע REBOOT וינסה להתחבר לשרת. אם הגדרת בצד של השרת את הסשן למחשב אחד ובלי TIMEOUT, הוא אמור להתחיל אוטומטי. בכל מקרה, התיעוד מנייר שמגיע עם התוכנה עזר לי מאוד. (הספרון הקטן קודם, הספר הצהוב, לדברים ספציפיים.)

למעלה