שלום לכולם,שאלה...

kool guy

New member
שלום לכולם,שאלה...

האם משהו יכול לתת לי תשובה מפורטת על השאלה-מה זה טרוול צ'ק? תודה.

muga

New member
המחאות נוסעים

או טרוול צ'קס. אלו ניירות, שנראים כמו צ'קים, שעל כל אחד מוטבע סכום כסף (100$, 50 יורו וכו'). בנוסף, על כל אחד ואחד מופיעה החתימה שלך (שזהה לזו שבדרכון), ומספר סידורי. כשאתה בא לרכוש המחאות נוסעים אתה משלם את סכום הכסף שכתוס על ההמחאה, חותם, ובתמורה מקבל את ההמחאה. ההמחאות האלו מבוטחות. במידה והם נגנבות/נאבדות אתה זכאי לקבל את ערכן בחזרה (כמובן, אחרי פרוצדורה של מסמך משטרתי וכו'). כשאתה בא לפרוט המחאה כזו בחו"ל (או בארץ) אתה חותם עליה שוב, באותה החתימה, ומציג את הדרכון כהוכחה שזו החתימה שלך. בתמורה, אתה מקבל את ערך ההמחאה בכסף המקומי של אותה המדינה. ברור?

shaishoo

New member
צ,ק מטיילים

זהו למעשה שטר חוב שאת קונה מהבנק והוא מבוטח כלומר אם בטיול גונבים לך 100$ מזומן הביטוח לעולם לא יחזיר לך אותם כי תמיד אתה יכול לטעון שהיו לך 200 או 2000$ לאומת זאת אם נעלם לך הטרוול צק אתה פונה לחברה שקנית אותו ממנה, מוסר את המספר הסידורי שלו, החברה דואגת לבטל את השטר הזה ומעניקה לך על המקום שטר חילופי (אם נעלם סכום גדול מעל 500-100$ אז הם יעשו בירור ובסוף , לי לקח שבוע, תקבל את הסכום חזרה בטרוול צק) ברור שכמובן אתה משלם על השירות לכן על טרוול של 100$ תקבל משהו כמו 96-97$ מהחלפן ..אבל זהו סכום פעוט בשביל הביטוח..לי נעלם טרוול של 100 וקיבלתי על המקום וכשנגנבו לי 6 שטרות טרוול של 100, אחרי בירור וטלפונים (על חשבון הסוכנות טרוול) קיבלתי הכל חזרה... מה שלעולם לא היה קורה עם מזומן

למעלה