שלום לכולם שאלה ???

sasaron

New member
שלום לכולם שאלה ???

לאחרונה הורדתי מהאינטרנט את כל ששת האפיזודות של מלחמת הכוכבים. הבנתי שאפיזודה 4,5,6 קודמות מבחינה כרונולוגית לאפיזודות 1,2,3. שאלתי בתור מומחי מלחמת הכוכבים. האם לראות את הסדרה לפי שנת היציאה שלהם או לפי מספר האפיזודה?? כלומר איך הכי עדיף לראות את הסידרה. אולי השאלה תצחיק כמה מכם אבל אני מתלבט אודה לכל עונה והסבר.

advanced soul

New member
תשובה חד משמעית

תשמע לי, ולא משנה איך יגיבו האחרים בפורום, סמוך עליי. לראות את הסידרה "הישנה" קודם, למרות שכרונולוגית (מבחינת המלחמת הכוכבים) זה הפוך!!!!! נימוקים עיקריים: 1. כך כל סרט שתיראה יהיה יותר יפה ויותר מרשים מקודמיו. 2. בטרילוגיה הישנה יש גילויים מפתיעים במהלך הסרטים (שלושלם) שהטרילוגיה "החדשה" הורסת כליל (!), אתה לא יודע על מה מדובר, אך סמוך עליי. אתה וודאי לא אוהב אם שהורסים לך את כל ההפתעה, אם תקשיב לי - מבטיח שתהנה. בהצלחה! :)

Heathen Dawn

New member
../images/Emo45.gif אכן כך

לפי סדר היציאה. קודם כל פרק 4, אחרי זה פרק 5, אחרי זה פרק 6, אחרי זה פרק 1, אחרי זה פרק 2, ואחרון פרק 3.

emh

Member
קודם את 4,5,6

דרך אגב, יש כמה גרסאות לסרטים האלו אני מניח שיש לך את גרסת הדיוידי.

זה לא בהכרח נכון

בתור אחת שצפתה קודם בפקים 1 עד 3 ואז אחר כך בהמשך הסרטים של הסאגה 4 5 ו6 זה לא מפריע כל כך להפך עשה לי ממש סדר בראש. ורק נהנתי מזה בתור אחת שלא הכירה את הסיפור והתמכרה רק אחרי שראיתי את השלישי המשובח ולא יעזור מה אחרים יגידו אני אהבתי את הטרילוגיה 12 ו3 יותר מהישנה. למרות שגם הישנה היו קטעים יפנה ובתכל'ס סאגה פשוט מופלאה. אני רק מחכה שכבר יוציאו את הכל ביחד בדיודי שאוכל לרכוש את הכול ועד אז נשארת להתענג על המחשב.

advanced soul

New member
תשמע מה שהרוב אומר, לא המיעוט

לא תצטער, כך תהנה מכל המיסתורין והגילויים המפתיעים, והגרפיקה המשתפרת מסרט לסרט...

advanced soul

New member
לא מסכים...

כל מי שראה את הטרילוגיה ה"חדשה", לא היה יכול שלא להתרשם שהטרילוגיה בנויה על כך שאנשים כבר מכירים את הטרילוגיה הישנה. למשל (רק כדוגמה אחת) כל משפטי רמז או מוסתרים של מה שהולך לבוא בעתיד, שרק אדם שמכיר את הטרילוגיה הישנה מסוגל לזהות בהם רמז מוסתר ולהנות מהם... חוץ מזה, הטרילוגיה הישנה ניראת הרבה פחות מרשימה אם רואים את החדשה קודם. מדובר על אדם שכבר ככה החליט להיות מכור, ולכן הוא לא חייב לראות את הסרט השלישי קודם, ודווקה כל הקסם של הטרילוגיה הישנה היא שהיא מתחילה באופן מאוד מקורי מהאמצע, משום מקום, ואמצע סצינה כאשר אתה לא יודע כלום, מה קרה ולמה, וצריך לפענח את זה תוך כדאי הסרטים כאשר לאט לאט אתה מקבל יותר מידע על מה שקרה לפני תקופת הטרילוגיה הישנה. זה כל המיסתורין והקסם של מלחמת הכוכבים, לפחות של הטרילוגיה הישנה.

Lu Tze

New member
חלק גדול מהסרטים מתחילים ב"בום"

הדוגמא הראשונה שאני יכול לחשוב עליה היא שבקיל ביל V1, טרנטינו שינה את הסדר הכרונולוגי של הסרט *בדיוק* למטרה הזאת. מה שעבד בצורה גאונית. להתחיל את הסרט מהאמצע היא טכניקה מוכרת (למרות שאני לא יודע עד כמה היא הייתה מוכרת בשנות ה-70, אבל אני בטוח שלוקאס לא המציא את זה). עם זאת, רוב סרטי הפנטזיה באותה תקופה פשוט זרקו את הצופה ל"עולם" של הסרט מבלי להסביר את אותו עולם. הרשע רע כי הוא כזה וכו'

Rockamora

New member
מוזר שדווקא על טרנטינו אתה חושב

ראשון.. אני אומנם מעריץ לא קטן של טרנטינו ויש פה כאלה שיעידו על כך- אבל הגאון שהמציא את ה"שטות" להתחיל סרט מהאמצע דווקא נקרא קובריק.. בסרט.. אממ.. האזרח קיין אם אני לא טועה.. נכון שטרנטינו אימץ את זה! אבל דווקא בספרות זולה רואים את זה יותר טוב..

Lu Tze

New member
חשבתי על קיל ביל כי זו הדוגמא הכי

ברורה שיכלתי לחשוב עליה, שרוב האנשים יבינו.

Lu Tze

New member
את יכולה לומר למה אהבת את הטרילו'

החדשה יותר מהישנה?

Rockamora

New member
התשובה ברור מראש.. אתה לא חושב?

אפקטים, *חדש*, אקשן... מעניין מה דבורית שרגל הייתה אומרת על זה

advanced soul

New member
כל זה יפה.. אבל

שטחי. כל חובבי מלחמת הכוכבים ה"אמיתיים" יודעים שהטרילוגיה ה"ישנה" היא הקסומה והאיכותית, ואין מה להשוות לטרילוגיה החדשה. אם אתם רוצים אפקטים ופעולה - אני מכיר סרטים אם יותר אפקטים שיותר יפים גם ("שר הטבעות - שיבת המלך"...), ועם יותר פעולה (טוב, כאן הרשימה ארוכה...אפילו DOOM). האהבה שלנו לסאגה היא עמוקה יותר, זו האהבה לדמויות (ויש יותר דמויות בלתי נשכחות דווקה בסאגה הישנה), הפנטזיה והדימיון, העלילה, הרגעים המרגשים, המשחק...בכל הדברים הללו הטרילוגיה הישנה מנצחת בגדול. לדעתי הלא קובעת מי שאוהב את הסידרה החדשה יותר הוא לא חובב אמיתי של מלחמת הכוכבים, כי לדעתי אם יצא סרט עם יותר אפקטים או יותר פעולה, אז הוא יעזוב את מלחמת הכוכבים ויילך להיות FAN של הסרט החדש. אז מבחינתי הם מעריצים "זמניים", חולפים ולא חשובים. לחובבי הסאגה האמיתיים גם אם ייצא סרט עם יותר אפקטים ויותר פעולה - הם עדיין ישארו חובבי מלחמת הכוכבים - ואם כך - אז כניראה שמה שמושך אותם זה דברים מעבר לאפקטים והפעולה - זה הסיפור המיוחד, הגלאקסיה הקסומה, מאגיה וטכנולוגיה, מעבר הטוב והרע... מי שאוהב את הטרילוגיה החדשה יותר - לא מבין בסרטים. סרט טוב הוא לא זה שמנצח את האחרים עם האפקטים והפעולה - אלה זה שיש לו את הכי "נשמה", שכובש, שאתה מתחבר עליו, שנותן מרחב לדימיון

Lu Tze

New member
ארר... אולי תתנו לה הזדמנות לענות

לפני שאתם מכינים את הגיליוטינה? ובכלל, אני לא מבין על מה אתם מתלהמים. אומנם נכון שהטרילוגיה החדשה גרועה, וגם כאן ניתן להתווכח על מידת האובייקטיביות במשפט הזה, אבל זה לא אומר שכל מי שמעדיף את הטרילוגיה החדשה לא "מעריץ אמיתי" (ומה *זה* בכלל?). חוץ מזה, זה לא כאילו שאמרו שהסרטים הישנים גרועים.

advanced soul

New member
לא התלהמנו

אבל אני חושב שזה ברור לכל שהטרילוגיה החדשה יפה יותר, והטרילוגיה הישנה איכותית יותר. אף אחד כאן הוא לא נגד אף טרילוגיה, כל אחת עם היתרונות והחסרונות שלה. זה כמו להשוות את "טרמינטור 3" לטרמינטור 1 או 2. סרטי המשך שהפרש בינם לבין המקוריים הוא יותר מדי תמיד יותר שטחיים ומסתמכים פחות על איכות ויותר על כמות ואיכות של אפקטי מחשב. אלא אם תצליחו למצוא דוגמה שמפריחה את הטענה שלי. אולי "בטמן מתחיל" הוא יוצא דופן, כי סוף סוף מצאו שחקן שמושלם בתפקיד בטמן. כאשר לא היו אפקטים מרהיבים, היו צריכים לפצות באיכות הסרט, העלילה והדמויות. זה כמו שבחורה מכוערת בדר"כ יותר חכמה, מעניינת, נחמדה ורחבת אופקים, כי היא משתדלת יותר לפצות על חוסר יופי, והבחורות היפות בדר"כ שטחיות וחסרות טוכן. אבל כולנו רוצים שיהיו בעולם גם בחורות יפות וגם בחורות חכמות
כל אחת והיתרונות שלה...כך נוכל להסתכל על הבחורות היפות ולהנות, ולהתחתן עם החכמות :0)

advanced soul

New member
כי יופי חיצוני עושה אדם לשטחי

כמו שלא תתחתן עם תמונה יפה, ככה לא תתחתן רק בגלל היופי עם אדם יפה. על יופי נעים להסתכל, לא לחיות איתו. לחיות טוב ניתן רק עם אדם טוב, שמטפח את הפנימיות שלו לא פחות מהחיצוניות, ואפילו יותר. יופי חיצוני נותנת לאדם הרבה דברים בלי להשתדל, ורק מאמץ, השתדלות, התגברות על הקשיים מפתח את האדם והופך אותו לרב אופקים, מעניין ומושך לא רק לרגע, אלא לאדם שמעניין לחיות איתו כל חייך, ואפילו בגיל היותר מאוחר כאשר שארית היופי החיצוני נעלמת.

alonSW0

New member
../images/Emo31.gif

סתם... נחמד אולי בתאוריה- לא יעמוד במבחן המציאות...

למעלה