שלום לכולם שאלה.........

גנטי

New member
שלום לכולם שאלה.........

אז ככה אני בן 37 גרוש פלוס 2 ונמצא בשוק הפנויים פנויות כבר כמעט שלוש שנים היו לי מערכות יחסים ארוכות וקצרות ובסביבה שלי שחלק ממנה הוא פה ראיתי המון זוגיות וחלקם אף יפות מאוד אבל מה תמיד זה נגמר אחרי חודשים לפעמים שנה או יותר וממה שראיתי עד היום אין הרבה זוגיות של פרק ב שממשיכות הלאה לעתיד רחוק יות זאת אומרת נורא מעט זוגות ממשיכים בלי להחליף בן בת זוג והשאלה שלי האם נידונו לחיים כאלה? האם אין באפשרותינו ליצור זוגיות משמעותית שתקח אותנו אל העתיד? מפחיד אותי לחשוב על 20 או 30 שנה קדימה ועדיין במצב כזה האם הדרישות שלנו מוגזמות? האם בגלל הנסיון שלנו אנו פוסלים המון אפשרויות? יודע שקשה למצוא אהבת אמת שאוהבים מכל הלב אבל גם כשמוצאים אחת שנראית כך. זה עדיין קשה. אז לסיכומו של עניין האם יש לנו תקווה לזוגיות טובה בריאה שתקח אותנו אל העתיד?

כן, יש סיכוי.

במקום לדבר (על זה) - צריך לעשות. לסבר ציפיות, להקטין עיניים, להצניע דרישות, לפתוח את הלב, להנות ממה שיש, להבין שאת הירח כבר לא נכבוש ולמצוא כל הזמן מטרות חדשות לעצמנו וללכת עליהן עד להגשמה. לא מטרות קטנות אלא גדולות שהגשמתן לוקחת איזנ מינימום שנתיים - שלוש. רק שם קיימת תחושת הסיפוק הגדולה ביותר, היציבות והאיזון הנעים והמאושר ביותר שיש. כמו שנאמר, אם אין קמח - אין תורה ואם אין מעשה, כל הפילוסופיה שווה לתחת. שיהיה בהצלחה.

גנטי

New member
לקחתי מטרות

של זוגיות חדשה ובריאה זוגיות עם שימחה ורצון לתת אבל מה עושים עם הייאוש שבדרך?

גנטי

New member
ועוד דבר

לא רוצה להחליף כל הזמן לנסות עם זאת ועם זאת זה לא בריא לדעתי גם לסובבים אותנו ילדים שרואים כל הזמן חברה חדשה משפחה שלא מבינה למה את רץ מפה לשם

magic40

New member
לגבי הילדים

לא צריך ולא כדאי להראות להם את החברות החדשות שלך כל פעם מחדש אלא כדאי ורצוי להתאפק כשאתה איתם ולתת להם זמן נטו איתך אלא אם כן זו חברה קבועה של כמה חודשים ויותר זו דרכי והמלצה גם לך

"זוגיות חדשה ובריאה" אינה מטרה

אני דיברתי ואמרתי במפורש - מטרה שלך, אישית, שאינה קשורה באחר. תחושת סיפוק, נועם עם עצמך, יציבות ואיזון לא מגיעה בזכות מישהו אחר. זוגיות היא דבר ניפלא, חשוב, מנחם, מספק אולם היא לכשעצמה אינה הסיבה לאושרו של אדם. היא יכולה להיות תמיכה לאושר, מנוע, דלף נוסף, עזר כנגד כמו שנאמר במקורות אבל לא האושר עצמו. אם אושרך תלוי באחר הרי שביטלת את עצמך ומהר מאוד יתחלף מצב רוחך בהתאם לריקודו של האחר הזה. מטרה לעצמך היא משהו שאתה נורא רוצה, חלום שאתה רוצה להגשים, משהו שבער/בוער בעצמותיך, משהו שאתה עמל עבורו, מדמיין איך יהיה לכשיושג, שאתה יכול להריח... ולכשיושג, תמצא מייד מטרה נוספת. אם שוקעים לחוסר מעש, העדר מטרות, שוקעים אט אט לתחושת אומללות, חוסר עניין, רייקנות, דיכדוך, חוסר ערך עצמי ועוד. לכך התכוונתי. וכשיהיה לך טוב עם עצמך, תהיה עם ראש זקוף, עם נפש עולצת, חיה ומלאה ואז תמגנט אליך אנשים במצב דומה. נסה. תראה שזה עובד. לא קל אבל עובד.

גנטי

New member
תראה

אני בזוגיות כרגע ממש טריה וחדשה ושעושה המון טוב יוצאים מבלים ......נהנים ותחושת האהבה פורחת אבל מפחד בגלל העבר שלי בגלל העבר שלה והמסקנה הסופית שלך אקח בשתי ידיים

הכל תלוי בציפיות שלך

תקופה של 3 שנים להתנסות ובניה מחדש נראית לי סבירה בהחלט. כל נסיון להאיץ את התהליך או "לרצות מדי" רק יביא לפשרה או בחירה לא נכונה.

זה מאוד אישי

לאחד שלושה שבועות יספיקו לבנות עצמו מחדש,אחר גם אחרי שלושים שנה לא ימצה את החיפוש

מכל הלב מאמינה שכן

במשך השנים האחרונות יצאתי ביליתי הכרתי והכרתי כמה בחורים ממש ממש חיוביים אבל תמיד היה משהו חסר אך לפני כחודשיים הכרתי בחור שפשוט ממלא את כל עולמי מתנהג לביתי כאילו ביתו היחסים בנינו פשוט ברמה אחרת ממה שהכרתי עד היום עם גברים וכל זאת לאחר דייט של שלוש שעות שבתחילתו לא אהבתי את המראה שלו. בסופו התחברתי לנפש שלו זיו

ורד ונועם המון תודה

ולך נועם יודעת שכייפ לשמוע כאלה דברים ואין בוקר שלא אומרת תודה על מזלי הטוב אך בעבודתי היום יומית רואה המון מהמצב ההפוך ומשתדלת לעזור ככל יכולתי רק שבאמת לפעמים קשה להבין את האנשים ואת הרשימות שלהם זיו

אני מכירה לפחות שני זוגות פרק ב

שמחזיקים כבר למעלה משתיים עשרה שנה עוד לא אבדה תקוותנו...

איזו תמונה קודרת...

מפחיד! אני רק שנה בעיניין ומקווה מאוד שיש סיכוי. כמובן שתמיד צריך גם לקחת סיכון...

לא...

אבל בהחלט יתכן עתיד בריא שתקח אותנו גם לעבר זוגיות...מה שמם {מהעתיד הבריא} יתכן ובכלל יראה לגמרי מיותר.

למעלה