שלום לכולם! שאלה:

abarth

New member
שלום לכולם! שאלה:

מישהו כאן יכול לאמוד את ערכו של אסימון טלפון ציבורי ישראלי שעשוי מנחושת ולא ממתכת רגילה? ומה שיותר מעניין אותי זה מי ייצר אותו, מתי, כמה כאלה יוצרו ולמה? אם למישהו יש תשובה/תשובות זה יהיה נפלא! פשוט יש לי אחד כזה ואני סקרן מאוד לגביו.

doroni10

New member
אסימוני הנחושת קדמו לניקל

ככל הידוע לי, אסימוני הנחושת (או הברונזה ליתר דיוק) קדמו לאסימוני הניקל הקטנים מהם. מומחים ממני יענו לגבי השווי וגם השנים, אך כזכור לי מדובר בשנות החמישים ותחילת שנות השישים בהם השתמשו באסימוני הברונזה. דורון,

doroni10

New member
ולמקור השם "אסימון"

השם הגיע מהמשנה: משמעותו פולסא = (משם הגיע גם המושג pulse בשפות הלטיניות)- משהו שמגיע במנות קצובות, בניגוד לזיקוקין שמגיעים בפעימה אחת בודדת. דורון,

cohen chaim1

New member
פולסא - פוליס

המילה פולסא בארמית שמשמעתה אסימון, מקבילה לפוליס הרומי והפוליס הביזנטי וכן הפילס הערבי שהיו סוגי מטבעות בעלי עריך גבוה. בערבית משתמשים עד היום במילה - פלוס לכסף (מטבעות לא המתכת).

11moti

New member
אגב גם בהונגרית-פילר היה סוג מטבע

שאיני יודע מה היה ערכו(יוברר במהלך סוף השבוע עם אימי)

python 4

New member
פילר! פילר הוא האגורות של ההונגרים

כיום הוא שווה למאית הפורינט, אבל לפניו הוא היה שווה (אאל"ט) למאית הפנגו. כל סדרות הבולים באים בערכים של 20, 40, 60, 80 פילר, ואז 1, 1.2, 1.5, 2 פורינט בד"כ (יש עריכים נוספים כמובן). בגלל האינפלציה העצומה בהונגריה בשנת 1946 יש בתחילת השנה בולים בערך של 50 פנגו, ועד סוף השנה הערך גדל ל- 5 טריליון פנגו. שנה אחרי זה נכנס הפורינט והפילר חושב כנראה מחדש.

krause

New member
מתן שלום.אני מקווה שתקבל תשובות

לעניין מאנשי הפורום, מפני שפה נמצאים המומחים לכל תחומי האספנות. לכל אנשי הפורום.את מתן הכרתי בפורום תחבורה ציבורית, והוא אחראי לכך שיש לי מספר כרטיסי רכבת "פלשתין"נדירים ביותר.וכל זאת היתה נתינה ללא תמורה. אז אנצל במה זאת להודות למתן שוב פעם על הכרטיסים. תודה מתן.

broadaxe

New member
מנצל"ש- כרטיס רכבת

מה ערכו (בערך) של כרטיס רכבת פלשתינה במצב חדש, ללא ניקוב?

broadaxe

New member
גם אם מאד הייתי רוצה

הרכבת אף פעם לא הגיעה לשכם. מקסימום מירושלים לרמאללה.

cohen chaim1

New member
לפי מפת א"י

שברשותי, משנת 1930,ישנה התפצלות של מסילת הרכבת מעפולה לכוון ג'נין והיא מגיעה עד שכם. לא זיהיתי סימון מסילה בין ירושלים לרמאללה. אם יצא לך לנסוע מעפולה לכוון שכם, ודאי ראית את המסילה הזאת וכן את תחנת הרכבת היפה ליד סבסטיה. אינני יודע אם הרכבת נסעה אי פעם בתוואי הזה ואשמח אם מישהו יאיר את עיניי.

broadaxe

New member
אבדוק בספר של הרכבת

יש ספר מחקר פנימי בהוצאת רשות הרכבות- נדיר וחשוב מאד, שכולל את כל המידע על קווים וגם על סוגי קטרים וקרונות. שם קראתי על המסילה מירושלים לרמאללה- מדובר במסילה צבאית-בריטית שנסללה בסוף מלה"ע I. יש שם תמונת אוויר אחת של הרכבת בנסיעה וציון של אתרים בהם אפשר עד היום לראות את הסוללה (חצרות פרטיות וכיוב').

בענייני רכבות

אתם יכולים לשאול את חן מלינג מפורום תחבורה ציבורית, יש לו מידע עצום ואתר בנושא.

ה דרומי

New member
לגבי רכבות הכי טוב לשלוח מייל

למר פול קוטרל סגן מנהל מוזאון הרכבת הוא הכי הכי בנושא mailto:p[email protected] ד.א יש גם ראחד בשם אביתר שיש לו ידע.

broadaxe

New member
כל הכיף זה לבדוק לבד... רכבת לשכם:

המסילה מעפולה לשכם (ולירושלים) נבנתה בשנת 1914. עם פרוץ מלה"ע I הגיעה המסילה עד סילת-א-דהר ותוך כמה חודשים עד לשכם. המסילה לא הוכנסה לשימוש ומיד לאחר מכן פורקה לצורך בניית קווים חדשים בנגב. המסילה מירושלים לרמאללה נבנתה ב-1918 על תשתית שבחלקה תורכית ומדובר על רכבת שירות (לא לנוסעים) צבאית על מסילה צרה של 60 ס"מ. מתוך: אילן פלקוב, רכבות בארץ-ישראל- עבר הווה עתיד, הוצ' רכבת ישראל, חיפה 1982.

ronmerav

New member
אבל הסוללה שעליה הונחו הפסים

קיימת עד היום, וניתן לראותה על צלע הגבעות במקביל לכביש שבין ג'נין לשכם. אפשר לראות גם מספר גשרונים קטנים.

cohen chaim1

New member
ישנם קטעים

לאורך התוואי שהפסים עדיין עליהם. ואגב, שוחחתי היום עם אדם שנולד לפני למעלה מ- 70 שנים בארץ, והוא טוען שהרכבת הזו הייתה פעילה בשנות ה-30. ועוד הוא אמר, שמשכם הסתעפה המסילה לכוון טול כרם, ומשם לירושלים.

רון - איך בדיוק אתה מציע שנראה את

הסוללה בין ג'נין לשכם? שנצא ליום שדה, מפגש הפורום בקסבה?

broadaxe

New member
בעניין רכבות קיטור בארץ

וזה קשור גם באספנות א"י וגם בתח"צ- אני מניח שכולם כבר שמעו על קטר הקיטור האבוד מנהריים? אותו אחד שהתגלה מחדש ושופץ?

נויקה

New member
רגע!

אני שמחה להגיד שהייתי בין האנשים שראו אותו כשהוא משתפץ לאיטו וזה היה בהחלט מראה מיוחד. רן חדוותי שחפרתי לכם עליו כאן כבר כמה פעמים הוא ששיפץ אותו בסדנא בעין שמר, קטר שהיה זרוק שם במשך שנים רבות והוא פשוט גרם לו לסוע, היום הוא משמש את המבקרים בגשר הישנה... יש אנשים עם מזל בידיים בעולם הזה. אני בקושי מסמר יודעת לתקוע, ולכן גם ויתרתי על חלומי להיות מכונאית רכב. תצחקו, תצחקו... נעה

למעלה