שלום לכולם + שאלה

Wing Chan

New member
שלום לכולם + שאלה

טוב, First thing is first. אהלן לכולם, אני חדש פה, וקראתי חלק מהסדרה (רשומות, את האגדות אני מתחיל בקרוב) (פאק. אני שונא להרגיש כמו ניוב מזורגג :|) לא, אל תדאגו. אני לא הולך לשאול מה הסדר של הקריאה. מהסיבה הפשוטה שאני יודע מה הוא (האמת, אני לא מבין אנשים- הם רואים שכתוב "כרך א'" נגיד על דרקונים של דמדומי סתיו. מה הבעיה לעזעזל? אנשים בארץ עיוורים? :\) בכול מקרה שאלה לי אליכם. למה אופוס לא קנו גם את זכויות של סדרת "שישיית המפגשים" ? לפי דיונים קודמים הבנתי שאופוס לא קנו את הזכויות של ספרי רומח הדרקון האחרים שלא קשורים לעלילה המרכזית מכיוון שזה לא שווה להם, ומשום כך רובם לא תורגמו. אבל חשבתי שסדרת "שישיית המפגשים" דווקא כן קשורה לעלילה המרכזית, לא? כי היא על פחות או יותר אותה נוסחא של רשומות רייסטלין, הלא כך?

python 4

New member
ברוך הבא!

כל הספרים קשורים לעלילה המרכזית - בין אם מדובר בעלילה שמתמקדת בעולם או בעלילה שמתמקדת בדמויות. נראה לי שהסיבה ששישיית המפגשים תורגמה היתה שבעלי הזכויות בזמנו חשבו כנראה לתרגם את כל הספרים, הם התחילו עם מפגשים באופן שרירותי ואז עברו ל- preludes אבל אז הם פשטו את הרגל או משהו.

וולקאם!../images/Emo72.gif../images/Emo113.gif../images/Emo24.gif

א.סוף סוף צדיק אחד בסדום. נראה שהאנשים באמת עוורים, כי עם קנדר בחוטיני סגול שמסתובב פה, אי אפשר להישאר אדישים..
ב.כנראה ששיית המפגשים לא ריווחית מספיק..לא שווה להדפיס אותה מחדש. (אכן, אחדים מהספרים הכי גרועים שקראתי נמצאים שם, חוץ מהספר הראשון שהוא יפה דווקא) ו.. ברוך הבא!

תתעלם מכל מה שכתבו פה קודם

סליחה מראש חברה
. פשוט, שישיית המפגשים היא אכן לא מקו העלילה הראשי. גם רשומות רייסטלין. רק הרשומות, האגדות, דשל"ק ומלחמת הנשמות הם מקו העלילה הראשי. בכל מקרה, אופוס הודיעה כשרכשה את הזכויות על הוצאה לאור של הסדרה שהם יתרגמו ויוציאו לאור רק את הספרים שנכתבו/ייכתבו בידי הסופרים המקוריים של הסידה- א.ק.א מאגי וטריי- ואילו שישיית המפגשים לא נכתבו בידיהם. יש מבין? וכמובן- ברוך הבא
.

python 4

New member
../images/Emo4.gifאל תתעלם, פשוט תשמע לדעה אחרת

מפריעה לי ההגדרה הזו של "קו העלילה הראשי". קודם כל יש למשל את dragons of a new age, שהוא בהחלט חלק מ- "קו העלילה הראשית" ויש גם את מלחמת המינוטאורים שגם הוא אמור להיות כזה (עוד לא קראתי). אם אתה מגדיר את "קו העלילה הראשי" כעלילה שסובבת סביב הדמויות, הרי ששישיית המפגשים מתארת את קורות החבורה שנים לפני רשומות. סדרת ה- preludes מתארת את המשך קורותיהם עד רשומות. אלו לא חלק מהעלילה הגדולה? והספרים הכי טובים הם דווקא ההיסטורים - elven nations, dwarven nations, lost histories, the kingpriest הם ארבעה סדרות מעולות. הקיצר, אני לא רוצה להתחיל ויכוח, אבל עם כל הכבוד למגי וטריי (ויש כבוד..) רומח הדרקון זה סיפור של 128 ספרים (ועוד היד נטויה), לא ה- 15 או משהו שתורגמו לעברית. העלילה (ראשית או לא) לא מתמקדת בשום דמות אלא בעולם שבו הסדרה מתרחשת לאורך השנים והדורות.

לא, אלו הן עלילות נפרדות

כל מה שלפני רשומות זה כשהחבורה היו בנפרד. דרגונים של עידן חדש לא עוסק בכלל באותם גיבורים כמו דשל"ק או מלמחת הנשמות, רק פאלין מקבל שם תפקיד שולי. לא אמרתי שהספרים לא טובים, אמרתי רק למה לא מדפיסים אותם. המשפט האחרון שאמרת הוא בכלל שטות. נכון, כל הספרים מתרחשים בעולם אחד, אבל האם זה אומר שהם חלק מקו עלילה אחד? האם כל הספרים של ממלכות נשכחות הם מקו עלילה אחד?

python 4

New member
נו לא משנה.

הדעה שלי היא אחרת אבל הויכוח הוא סתמי. לא חשוב! אתה צודק.

ברוך הבא!!! ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

ותודה!! |סוגד| תודה לך שלא שאלת מה סדר הקריאה!! אולי ניתן לקנדר חופשה?

למעלה