שלום לכולם.. שאלה

ofir1080

New member
שלום לכולם.. שאלה

בזמן האחרון התחלתי להתאמן בבית ולעשות פקלים לקראת הצבא.. עכשיו יש לי בעיה. אחרי אימון די מפרח של 15-20 דקות אני ממש לא מרגיש טוב.. כאילו מן בחילה כזאת וחולשה. אני עייף אחרי אימון אבל אני לא מרגיש שאני קורע את עצמי יותר מידי.. פשוט אני לא מרגיש טוב. אחר כך אני עושה מקלחת קפואה ואז זה עובר. מישהו מבין בנושא ויכול לעזור לי?
תודה רבה לעוזרים :)

ofir1080

New member
בעיקרון אני רק מתחיל..

אבל כרגע אני עושה:
שיכות שמיכה: 10x3 מקביל, 8x3 יהלום, 12x3 ידיים רחבות.
בטן: 50x3
מתח 5x3
זה נחשב די קליל לא? אני באמת לא מבין למה שלי מגיב ככה.. בין כל סט 30 שניות
תודה..

שאני התחלתי, אפילו סט ראשון של 10 חזרות

לא הייתי מצליח לסיים

היום אני עושה שכיבות שמיכה רגילות עם תוספת משקל על הגב. ואם אני עובד ללא משקל נוסף, אז אני עושה את התרגיל על יד אחת.
מבחינתי 10 חזרות רגילות זה חימום לפני שאני מתחיל את התרגיל.

אז אם אתה מצליח לעשות על ההתחלה שלושה סטים עם 10 חזרות כל סט, זה יפה מאוד.
אבל השאלה היא איך אתה עושה את התרגיל? יוצא לי לפעמים לעשות אימון בחוץ בכל מיני מקומות ואני רואה איך אנשים עושים שכיבות שמיכה. ברוב הפעמים הם עושים את התרגיל ממש לא נכון.
חשוב שהתנועה תהיה מלאה מהמצב ההתחלתי שהידיים ישרות, לרדת ממש עד למטה שהחזה ואפילו הסנטר ממש נוגע בארץ ואז שוב לעלות עד שהידיים ישרות. חשוב לעבוד על תנועה מלאה.

לפעמים בחזרות אחרונות , או שיש כאלה שבכולם, אנשים ממש לא עושים את התנועה המלאה וכאילו יש להם מעצור בידיים שמונע מהם לרדת למטה כמו שצריך. או שהם מישום מה מורידים למטה את החלק האחורי שלהם במקום לרדת עם החלק הקידמי של הגוף.

מבחינתי סיום הסט בתרגיל זה אם יורדים על למטה ופשוט אי אפשר יותר לעלות. זה שקשה ועושים רבע ירידה בכל החזרות האחרונות לא שווה כלום וזה לא עבודה נכונה שמקדמת אותך.

שעושים את התרגיל באימון כוח (עם משקל נוסף על הגב)
אז האי יכולת להעלות בחזרות האחרונות
זה בגלל שהמשקל פשוט כבד.

שעושים את התרגיל על משקל גוף (למי שכבר מתקדם בתרגיל ועושה אותו גם עם משקל נוסף) באימון סיבולת,
אז האי יכולת להעלות בחזרות האחרונות זה בגלל שהשריר פשוט שורף.
וזה הבדל מאמץ שונה לחלוטין .

אז אם אתה עובד נכון בלי לבלף והתנועה שלך מלאה ואתה מצליח לעשות
10x3 מקביל, 8x3 יהלום, 12x3 ידיים רחבות.
אז ממש הייתי ממליץ לך להתחיל להוסיף לתרגיל הזה משקל ולהוריד את מספר החזרות בכל סט.

ותנוח יותר בין סט לסט לפחות דקה וחצי.

במתח אותו דבר. אתה מצליח לעשות תנועה מלאה מלמטה עד למעלה בלי לבלף ובלי להתנדנד ובלי לעשות תנועות שהם לא מלאות?
אז גם כאן מומלץ לך להתחיל לעבוד על התרגיל עם תוספת משקל.

אה, ושאתה עושה שכיבות שמיכה עם תוספת משקל אז 3-4 סטים בצורה הרגילה. אתה לא צריך באותו אימון עוד סטים של שכיבות שמיכה בצורות ידיים אחרות.

MidNight Flame

New member
יש שתי אפשרויות

או שהכושר האירובי שלך ירוד והגוף שלך לא מצליח להתמודד עם הכמויות של חומצת החלב שעולות ומכאן בחילה, זיעה קרה ואי נעימות
או שיש לך באימון קצת יותר מידי בטן, נסה להוריד משמעותית את המינונים של הבטן בהתחלה ותראה אם זה פותר את הבעיה.

ofir1080

New member
אוקיי, אז איך אני עובד על בטן?

יש תרגילים מומלצים?
תודה רבה..

D4n

New member
תשובות....

אהלן

על פניו לא נשמע שאתה עושה אימון קשה מדי, אך הכל תלוי בכושר ההתחלתי שלך, מצבך הגופני, וכמובן- הרגשה ספציפית של אותו יום, תזונה ושינה. אני חושב שלחום של הקיץ יש משמעות ניכרת בהרגשתך לאחר האימון. אתה מתאמן בחוץ? העובדה שמקלחת קרה גורמת לך להרגיש טוב יותר מעצימה את המחשבה שלי לגבי החום. מצד שני יכול להיות שגופך פשוט עדיין לא רגיל למאמץ.

בקשר לתרגילי בטן: ההמלצה שאני נותן למתאמנים שלי היא כדלקמן: שכב על הגב עם רגליים בקירוס(כפות רגליים על הרצפה וברכיים כפופות), והרם את פלג גופך העליון עד שהשכמות מתנתקות מהרצפה- ולא מעבר לכך!. על מנת להקשות תוכל להניח ידיים מאחורי הראש כשהמרפקים כפופים, עליית קושי נוספת היא מרפקים ישרים לאחור. אני מאוד לא ממליץ לתרגל בטן עם רגליים באויר ו/או ווריאציות שונות, תרגילים אלו עובדים על שרירים אחרים ויכולים לגרום לפציעות. על מנת לעבוד על שרירי בטן אלכסוניים בצע תנוחת "גשר"(ראה קישור).
שרירי בטן עמוקים - על ידי חיזוק הבטן בכל תרגיל שאתה עושה באופן כללי.

לאן אתה רוצה להתמיין בצבא?

ofir1080

New member
ואו, תודה רבה!

אני אעשה בדיוק כך.. אני מנסה להתמיין לדובדבן.. אני עובד על להשיג מאותר
תודה על העזרה וההתעניינות, ואם יש לך ניסיון והמלצות אשמח לשמוע!

D4n

New member
דובדבן ויחידות שדה אחרות

אהלן שוב.
ראשית, במאותר כוונתך להיבחר בגיבוש של צנחנים?(כך זה היה בזמני). אם תהיה מספיק טוב בבר-אור ביום הראשון תהיה בקבוצה 1 או 2 ומשם לדובדבן(אלא אם זה השתנה. תוכל לגלוש לפורום מתגייסים כדי לקבל תשובות עדכניות).
בכל אופן יש לי (מעט) נסיון, בכל הקשור ליחידות שדה. ממליץ מאוד(!!) להצטרף לקבוצת הכנה לצבא כזו או אחרת(יובל אילם/אחריי ושות'). קשה מאוד להתאמן לבד לצבא בעיקר בכל הקשור לנישאת משקלים כגון אלונקה, שקי פקל וכו'....
פק"לים באופן כללי זה טוב אבל מאז התמורות של מלחמת לבנון השניה הצבא שינה פאזה וכיום יש דגש רב על משקלים. בנוסף לקבוצה ממליץ לרישומך לחדר כושר, עם הדרכה נכונה כמובן- ועבודה עם משקלים גבוההים ממשקל גופך על מנת להתכונן לעומס הרבה שיווצר לאחר הגיוס.

ofir1080

New member
מצטער על האיחור..

בעיקרון עברתי גיבוש צנחנים, אבל לא כמאותר.. אני מנסה להיות מאותר, ואז אני אעשה גיבוש יחטיות עם המאותרים (בעצם גיבוש דובדבן..)
לגבי קבוצה הכנה, אמרו לי הרבה שזה יכול לעזור, אבל אני מעדיף לעבוד לבד כרגע ולהתחזק.. אולי בהמשך אני אלך ליובל אילם.
תודה!

למעלה