שלום לכולם + שאלה

• פותח הנושא afon
  • פורסם בתאריך

afon

New member
שלום לכולם + שאלה

מצטרף חדש לפורום... אני נעם ואני מתחיל ללמוד בספטמבר הקרוב באוטרכט תואר ראשון. מכיוון שאני מניח שלחלקכם יש נסיון בזה מהי הדרך הזולה ביותר להעביר ציוד להולנד (ספרים, מוזיקה, בגדים וכו'...) אין לי בעיה לחכות חודשיים לחלק מהדברים אבל אני לא ממש רוצה לשלם מאות דולרים על 2-3 ארגזים. אם יש פה מישהו שמתכנן שליחת מכולה להולנד אשמח אם יוכל להגיד לי... תודה מראש ושבוע טוב לכולם :)

dudu 112

New member
לדעתי אין טעם להביא את כל החדר שלך להולנד

תצמצם דברים, בגדים, ספרים - תסתפק בספר אחד, כלי כתיבה, כלי רחצה, מגבות תקנה שם יחסוך לך הרבה מקום ומשקל. בהחלט אפשר להסתדר עם 25 קילו ציוד, גם לתקופה ארוכה. הרי אתה מכבס את הבגדים, לכן אין מה להעמיס. ביררתי את הנושא. אין דרך זולה להעביר ציוד, באויר או בים, אין מנוס מלשלם מאות דולרים עבור המשלוח ועדיין הציוד יגיע כעבור 3 חודשים (דרך הים) ודרך האויר כמובן יותר יקרה כי המשלוח מגיע כעבור מספר ימים אקספרס עד הבית.

ספר אחד???../images/Emo2.gif

חילול הקודש. הספרים שלי הם הדבר הראשון שאני לוקחת איתי ממדינה למדינה (סליחה, השני... הראשון זה אלבומים )

afon

New member
אני מצמצם ומצמצם

אבל בסופו של אני צריך להעביר חיים שלמים לשם... אני יכול לא להביא לדוגמא שמיכת פוך אבל חדש יעלה לי לפחות 50 אירו אני מניח, ככה שעדיף לי כבר להביא את זה איתי. דברים "מתכלים" אני במילא לא אביא (שמפו, משחת שיניים, דאורדורנט וכו...) אתה אומר שאין איך להעביר בצורה זולה? עוד אי אילו טיפים?

azardevlieger

New member
כמה רעיונות לצימצום

אני מציע לך להביא כמה שפחות בגדים, בגלל הבדלים בין מזג האוויר בישראל וזה שבהולנד. חוץ מזה אתה תראה שישנם גם הבדלים באופנה. אם אתה רוצה למצוא מישהו ששולח מכולה להולנד, חפש ב dutch forum שם יש יותר סיכוי.

afon

New member
לא הבנתי בדיוק

איפה אני יכול למצוא מישהו ששולח מכולה להולנד בחודשים הקרובים? תודה!

תפנה לחב' גלובוס/ יוניברסל טרנזיט

יכולים לאחד את המטען שלך עם מכולה שיוצאת ואינה מלאה- אנחנו עכשיו עושים אותו דבר (מביאים את מערכת התופים שהשארנו בישראל כשעזבנו ).

afon

New member
דיברתי עכשיו עם חברת גלובוס

הם טוענים שהמחיר המינימלי לדבר כזה הוא 200 אירו לעצם שליחת סחורה ומעבר במכס. בלי קשר לגודל, כמות ומשקל. עצם פתיחת התיק ללקוח חדש בתוך מכולה קיימת זה כבר לא שווה את זה. נראה לי שאי אפשר לעשות את זה דרך החברה המשלחת אלא למצוא באופן אישי אנשים ספציפיים. האם יש סיכוי שיש לכם מקום ל2-3 ארגזים?

זה לא יקר

על כל קילו נוסף בטיסה תשלם באל-על 18.9$ למיטב זכרוני. תעשה חשבון לבד. ולמקרה שלא הייתי ברורה - גם אנחנו "מתלבשים" על מכולה של מישהו, כך שברור שאין מצב לאחד יחד עם אדם שלישי.

מלפפiן

New member
כמו שאמרו, לא כדאי להעביר הכל, רק

מה שממש צריכים. אני העברתי בזמנו בשלבים, בכל טיסה לארץ לקחתי איתי עוד כמה דברים, מנסיון, באל על גם לא ממש יושבים על הגרם, ובטיסות לאמסטרדם בהן ניתן להעביר מזוודה עד 20 ק"ג (אם אני לא טועה), כבר העברתי 25, 26 קילו ולא אמרו לי כלום. כמובן שאי אפשר להסתמך על זה ב-100 אחוז, אבל לא נראה לי שתהיה בעייה.

Fair game

New member
תעביר רק דברים שאתה באמת צריך

ההובלה מאוד יקרה לפעמים עדיף כבר לקנות חדש ד"א מה הולך ללמוד?

afon

New member
תודה לכולם על התשובות

הבעיה המרכזית שלי היא שכל המוזיקה שלי על תקליטים (כן כן מין סטייה שכזו :) ויש לי מערכת סאונד ממש טובה, ואני לא ממש מתכוון לקנות חדשה. בסך הכול זה איזה ארגז וחצי מלא בתקליטים פלוס פטיפון ואמפליפייר (רמקולים אקנה בהולנד), בסה"כ איזה 40 קילו... מה אפשר לעשות בנידון? אני לא מסוגל להעביר 3 שנים בלי המוזיקה שלי... Fair game אני הולך ללמוד בקולג' של אוניברסיטת אוטרכט מדעי החברה. תודה שוב לכולם :)

ayala26

New member
תכין חבילות קטנות אצל הוריך

וכל מי שיבוא לבקר אותך בהולנד יתבקש להביא לך חבילה מהדברים שלך (כמובן שיפתח אותה במזוודה שלו ויגיד שהוא ארז...)

כשאני עברתי לכאן לפני חמש שנים

שלחתי את רוב המטען שלי בדואר EMS. עלה לי אז בערך 2000 ש"ח פלוס ביטוח להעביר חיים שלמים לכאן והכל הגיע בשלמותו (טוב, כמעט) בתוך שלושה ימים עד הבית. לכן גם חשוב שתארוז הכל היטב! עלות דואר מהיר לחו"ל מהארץ היא נמוכה יחסית בהשוואה לשירות זהה מהולנד. חשוב שתיקח את זה בחשבון כשיגיע הזמן לשוב לארץ בתום הלימודים. מניסיוני חבילה מזערית של חצי קילו שמכילה משהו שלפעמים שווה 2-3 יורו עולה סביב 20 יורו לשלוח בדואר לא מהיר לארץ. אני מניחה שבחלוף השנים דברים השתנו ומחירים התעדכנו. תרים טלפון לדואר ישראל, זה ייתן לך מושג סביר לקראת מה אתה הולך.

מלפפiן

New member
צודקת ועוד נקודה, אני הפסקתי לשלוח דברים

לארץ לא רק בגלל המחיר השערורייתי שהדואר ההולנדי דורש, גם בגלל השטויות של המכס הישראלי שכל דבר בודקים ודורשים כסף מהנמען, לא פעם קרה ששלחתי דברים להורים שלי שבסופו של דבר היו צריכים לשלם כדי לשחרר את החבילה מהמכס. אז נאמר לי שהמקסימום הוא חפצים בערך של 50 דולר (סכום אבסורדי), בנוסף חייבים למלא טופס עם הצהרת מכס על איזה חפצים נמצאים בחבילה והערך שלהם. לעומת זאת, להולנד מכניסים הכל, מעולם לא עשו לי בעיות במכס עם חבילות מתנות שאמא שלי שולחת לי. עכשיו תאר לך שכל מה שאתה מביא איתך להולנד תצטרך בסופו של דבר להחזיר לארץ ולהתמודד עם המכס (במשלוח דואר או בשדה תעופה) ולהוכיח להם שאלו אכן דברים שהבאת איתך מהארץ להולנד. נראה לי סיוט...

למעלה