שלום לכולם - שאלה

WhiteRaven

New member
שלום לכולם - שאלה

אני יודעת שזה הולך להשמע מטופש לחלוטין, אך עם זאת מקווה שתקחו את שאלתי במלוא הרצינות. אני אמורה להתחיל ללמוד בשנת הלימודים הבאה ומתלבטת מאוד היכן ללמוד. השאיפה שלי היא לעשות תואר ראשון בספרות אנגלית ולהמשיך לתואר שני באוניברסיטה באנגליה (עם התפללות עזה איכשהו לשחד מישהו שיקבלו אותי לקיימברידג' או אוקספורד). כרגע אני מתלבטת בין האוניברסיטה העברית לאוניברסיטת תל אביב, כאשר בירושלים נראה לי לוקחים יותר ברצינות את לימודי האנגלית, מה שיכול לקדם את האנגלית שלי בהרבה מאוד, לעומת תל אביב שלימודי הב.א. שלה מעניינים מאוד והאנגלית גם בסדר וזה קרוב לבית והכל.. השאלה שלי, והנה הטפשות, האם משנה לאוניברסיטאות בחו"ל איפה למדתי בארץ? כלומר האם הם מחשיבים את ירושלים על תל אביב או משהו כזה?

לא נראה לי שזו פונקציה

לא מנסיון שלי לפחות. תלמדי היטב, תוציאי ציונים מעולים, ותייצרי קשרים עם מרצים שיתנו לך המלצות מעולות. זה מה שיעזור לך להתקבל.

tulkin

New member
מסכים לחלוטין עם הסקוטית ../images/Emo13.gif

אבל באופן אישי אני אהבתי ללמוד בירושלים ואני ממליץ ביותר... וגם קיבלו אותי לקיימברידג' אח"כ (אבל לא הלכתי בסוף). אגב... אם את כל כך ממוקדת כבר עכשיו, תעברי על רשימות המרצים, תחפשי את דף הבית שלהם, אם יש להם, או סתם באינטרנט, ותבדקי למי יש קשר בעברו עם קיימברידג או אוקספורד, ואז תדעי על מי כדאי לנסות לעשות רושם טוב במהלך התואר. אני יודע למשל, שאחת המרצות בתוכנית "אמירים רוח" באוניברסיטה העברית נוסעת קבוע אחת לכמה שנים לאוקספורד... אז ללמוד בתוכנית הזו כבר נותן לך נקודות זכות (כי זו תוכנית למצטיינים וזה נראה יפה בCV), וחוסך לך כסף (כי מקבלים מלגה בתואר הראשון...ואולי גם יתן לך המלצות טובות...

WhiteRaven

New member
קודם כל תודה על המענה

לתוכנית אמירים אני בטוחה לא יכולה להתקבל כי אין לי ציונים גבוהים כל כך כדי להתקבל לתוכנית. באוניברסיטה העברית אני אמורה לעשות שילוב של אנגלית והיסטוריה, כאשר מה שמפחיד אותי ביותר בלימודים האלו (מלבד לעזוב את הבית..) זה המבחן שצריכים לעבור באנגלית בהדרכה ללשון הכתובה ואין אותו בתל אביב. בתל אביב הלימודים באנגלית הם טובים, סמינריונים מעיניינים אבל צריך לחלוב הרבה מקורסי הבחירה כדי למצוא משהו. אבל בתל אביב אני רוצה לשלב את זה עם לימודי ב.א. כללי ששם יש הרבה מאוד קורסים שמעניינים אותי בנוגע לספרות ילדים. ואני אשמח לכל הצעה או רעיון שיעזור לי לפתור את הדילמה המתמשכת הזו. כמו כך, אשמח להמלצות של מרצים יש כאלו.

WhiteRaven

New member
מקפיצה, זה מאוד דחוף וחשוב

כי זמן ההחלטה הולך ואוזל ואשמח לכל תשובה שתתנו לי.

נראה לי שכבר די ענינו לך...

בנוגע לתחום הספציפי שאת רוצה ללמוד כרגע בארץ, אולי כדאי להתייעץ בפורום יותר רלוונטי?

Mikey Weiss

New member
עשיתי ספרות אנגלית באוניברסיטה העברית

ולטעמי - האישי - זה חוג מצוין. הרבה מהמרצים, אגב, כן מקושרים לאוניברסיטאות גדולות, גם בבריטניה וגם בארה"ב (נתקלתי פה בברקלי בכל מיני מרצים ששאלו אותי אם X או Y לימדו אותי).

CeruleanCat

New member
זה לא צריך להיות שיקול מרכזי

כמו שאמרו אחרים - הציונים שלך ישנו הרבה יותר. את יכולה לנסות לברר אם מי מהמרצים יש לו קשרים אקדמיים באותם מוסדות, אבל אלא אם בסופו של דבר תיצרי קשר טוב עם אותו מרצה, זה לא ישנה הרבה. השיקול המרכזי שלך צריך להיות איזה קורסים תעשי ומה יעניין אותך יותר. אחרת תתקשי לעשות את המסלול הדרוש באיכות הדרושה בכל מקרה. קשה לדעת מראש איך קורסים שונים ומרצים שונים יעניינו אותך. בתחילת שנה א' שלי נרשמתי לספרות אנגלית והיסטוריה (באוניברסיטה העברית), אבל עוד בשנה א' נדדתי לבלשנות אנגלית, ונטשתי את ההיסטוריה לגמרי. אבל אם זה מעניין אותך, יש דירוגים של אוניברסיטאות בעולם, והעברית נמצאת בהם במקום מכובד (תעשי חיפוש בפורום ובטח תמצאי לינקים).

למעלה