שלום לכולם. שאלה

שלום לכולם. שאלה../images/Emo35.gif

אופיר משולב השנה חלקית בגן חובה של העירייה. לפי שנת הלידה שלו, הוא אמור לעלות לכיתה א' בשנה הבאה. אנחנו מעוניינים לשבץ אותו בגן שבו הוא משולב. כלומר, שילוב מלא בגן חובה (שאותו הוא מאוד אוהב). אנחנו כמובן נעבור ועדת השמה ואת כל השלבים, אבל בינתיים רציתי לעשות את הרישום-ההליך הבירוקרטי- כדי שישמרו לו מקום בגן 0בשנה הזו הגן מפוצץ-35 ילדים) ומה הבעיה? הרישום לגני הילדים התחיל. ניסיתי לבדוק רישום דרך האינטרנט...וקיבלתי דחייה, מפני שהשנתונים לא מתאימים לשנת הלידה של אופיר...כמובן. כנראה שרק אחרי אישור של ועדת ההשמה, נוכל לבצע את הרישום. אבל עד אז יסתיימו כל השיבוצים, ומה אם לא יישאר לו מקום? יש אפשרות לדבר עם מישהוא, ליידע מישהוא שיש ילד שמיועד לגן הזה, רק שצריך לעבור תהליכים קודם? מה אפשר לעשות?

הי אמא של אופירוש,

לעבוד בקווים מקבילים. 1. לפנות לגננת ולומר לה שאת מעוניינת בגן שלה לשנה הבאה רק שאת צריכה לעשות תהליך בירוקרטי, שתיקח אותך בחשבון. 2. לפנות למחלקת החינוך לאחראית על גני ילדים, להסביר שאת מעוניינת בשילוב מלא בחובה בגן המסויים, לדאוג להיות מגובה במכתב מפסיכולוג/ית הכותב שהילד אינו בשל לכיתה א' ויכול להפיק הרבה משילוב מלא בגן חובה, להוסיף מכתב מאיש מקצוע המכיר את הילד (אפשר גם גננת מהשנה הזו.) והכל- כמה שיותר מהר.. בהצלחה, רונית ולגרין קלינאית תקשורת

yonitbrk

New member
אני הייתי פונה למנהל החינוך

ברשות המקומית שלכם, שואלת מי אחראי על ועדות ההשמה, ברשות הפסיכולוגית, שהם למעשה, אלה שאחראים על הועדות, ופונה אליו/אליה אם בטלפון או קובעת פגישה. כך גם אני עשיתי בזמנו, כשרצינו להתרשם מהגנים התקשורתיים בראשון, לפני שרשמנו את טל, ואח"כ עם עומר ,כשחיפשנו לו מסגרת מתאימה.

../images/Emo24.gifתודה לכן

דירבנתם אותי להתחיל ולהזיז עניינים. דיברתי כבר עם הגננת של אופיר, ואנחנו נריץ את העניין.

אמא יעל

New member
טעות, לא ועדת השמה

אם את מעונינת בשילוב, אינך צריכה לעבור ועדת השמה אלא ועדת שילוב. את צריכה לבקש מהגננת הנוכחית למלא טופס הערכה לשילוב - תקבלי ממנה העתק ויש שם גם מקום למכתב ממך - ולבקש ממנה שתגיש עבורך מייד בקשה לשילוב. בעוד כחודשיים תוזמני לועדת שילוב (לא השמה) בראשות המפקחת על החינוך הרגיל. במקביל, בקשי מייד מהשרות הפסיכולוגי לתת לך המלצה להישאר עוד שנה בגן חובה. עם ההמלצה את פונה לעיריה והם כבר ידריכו אותך מה לעשות.אם אתם ממשיכים באותו גן בו שולבתם - זה קל. אם לא - תצטרכו מייד לאתר גן מתאים כדי להירשם אליו, לפני שיתמלא. חובה להזדרז כי מועד ההרשמה מסתיים. בהצלחה אם לא ראית את ההזמנה לכנס השילוב היחידני שמתקיים ביום שלישי ב6 בפברואר - מאד מומלץ להגיע כדי ללמוד מניסיונם של הורים משלבים ולהתעדכן בתקנות ובזכויות.

רוצה לעדכן

תחילה התקשרתי לגננת של הגן התקשורתי, ודי הלחצתי אותה בעניין. היא הבטיחה שתברר עם המפקחת שלה מה צריך לעשות. במקביל התקשרתי הבוקר לשרות הפסיכולוגי, וסיפרתי לפקידה את כל הסיפור. היא הבטיחה שתעביר את הנושא לפסיכולוגית האחראית, ויחד עם זאת הבהירה לי שיש עוד מאות סיפורים דומים ושהיא מאוד מקווה שאקבל תשובה להפתעתי...קיבלתי טלפון אחרי שעתיים!!!! היה לי פשוט עיתוי מושלם. האחראית על השרות הפסיכולוגי היתה באותו הזמן בגן של אופיר. היא התקשרה אליי ואמרה לי שהגננת סיפרה לה על אופיר ושהיא עצמה הנחתה אותה לגבי ההליך הדרוש. הגננת צריכה לכנס ישיבת צוות בנוגע לאופיר, ולהוציא מכתב שאופיר לא בשל עדיין לכיתה א', ושהוא מיועד להמשיך בגן חובה. כשהאחראית על השרות הפסיכולוגי תקבל את המכתב הזה, היא תאשר אותו, ואז אוכל לבצע את הרישום. אין לכם מושג איזה אבן ירדה לי מהלב. אמנם זה עדיין לא סופי, אבל זה מתחיל להסתדר. איזה יופי דברים מסתדרים לפעמים...אולי זה עוד סימן מלמעלה, שזו אכן ההחלטה הנכונה בשביל אופיר.

יופי...

אני מקווה שבאמת הכל ילך חלק.. מה שכן, מהיכרותי את המערכת.. אל תחכי לצלצול שלהם.. חכי כמה ימים והתקשרי לברר איפה הדברים עומדים... רונית

yonitbrk

New member
יפה, אכן משמח לקרוא

מקווה שהדברים ימשיכו להסתדר להם, על הצד הטוב ביותר. בהצלחה.

גאמי

New member
לדעתי אמאל'ה כן כן כן

אין מה לעשות לשריין מקום לא פורמלי על ידי הרשות המבצעת, קרי ועדת ההשמה חשוב שתדע שזו התוכנית שלכם . לדבר אל ליבה ולהסביר את החשיבות של הגן הספציפי הזה לאופירי, אם זה התחושה שלו בגן וכמה קשה למצוא מקום שילד מתחבר אליו כך, אם זה הקידום שהגן עשוי לתרום לאופיר. עדיף לעשות זאת גם בשיחה, אך במקביל לשלוח מכתבים גם למנהל/ת ועדת ההשמה וגם לכאלה בדרגים גבוהים יותר, זה יעזור לקדם את התהליך של אופיר מנסיון. מכתבים לדרגים שונים כאשר המכותבים יודעים זה על זה עושים בדרך כלל את העבודה. בהצלחה!

למעלה