שלום לכולם ,שאלה קטנה

baz22

New member
שלום לכולם ,שאלה קטנה

אני חובב דייג וראיתי בESPN שהם יוצאים לדייג עם סירות מנוע קטנות ורציתי לדעת האם בישראל יש גם אפשרות לשכור סירה כזאת או לקנות ואיך בדיוק מוציאים על דבר כזה רישיון? האם יש מקומות בארץ להשכרת שירות מנוע קטנות? אודה לכם אם תענו לי על השאלות: כיצד מתבצעת הוצאת רישיון על כזה כלי שייט? מהן העלויות ( השכרת סירה או קניה )? אם יש עוד דברים אשמח לדעת תודה רבה שלמה

עקרבנון

New member
הם יוצאים לאגמים,

לאן בדיוק אתה רוצה? לים תיכון סירה קטנה כזו לא כ"כ מתאימה, כמו כן אין לכזו סירה אישור להיות בים בלילה, שזה הזמן היותר טוב לדייג. אבל, לסירה קטנה עם מנוע של עד 6 כ"ס לא צריך רשיון, להשכרה אני יודע שיש באילת, בחוף הצפוני. לים תיכון כאמור הן לא מתאימות ולכן גם אין להשכרה, לגבי כינרת לא ידוע לי אם יש או אין.

atoo

New member
וגם צריך צוות בשביל זה...

זה המקום לשוב ולהתלונן על כך, שכדי לצאת לדוג בכינרת עם סירה קטנה עם מנוע 6 כ"ס צריך "צוות בטיחות" של 2 מבוגרים... למטוס לא צריך, לזה כן... ואם יש פה מישהו שבמקרה הצליח לבטל הוראה זו, אשמח לשמוע !

atoo

New member
ואגב BAZ22 -

אם אתה מתכוון אכן לסירה קטנה (2.60 מטר עד 3.20) מתנפחת, ומנוע 6 כ"ס (כאמור ללא רשיון משיט, אבל כן רישוי !), ניתן לרכוש חדש בכ-12,000 -15,000 ש"ח (כולל מנוע). משהו דומה אבל יותר ספורטיבי (לשיט מהיר ואתגרי) עולה יותר. יד שניה, כמובן הרבה יותר זול...

baz22

New member
ומה לגבי סירה יותר גדולה מ

7 מטר? יש אפשרות להסכיר סירה כזאת במרינה בהרצליה או בתל אביב? כמה עולה רישיון לכזה דבר?

למעלה