שלום לכולם! שאלה לי...

Pythex

New member
שלום לכולם! שאלה לי...

אני מאד מעוניין להתחיל ללמוד פלמנקו, אבל נאמר לי שלימוד פלמנקו גברים בארץ, הרבה פחות מפותח מזה של הנשים. האם זאת סתם שמועה או שיש אמת בדבר? איפה יש כיתת גברים מתחילים טובה? תודה מראש לכולם! (וסתם קוריוז קטן, החשק ללמוד פלמנקו נולד בי אחרי סרט שראיתי על חואקין קורטז..)

flamenca

New member
ברוך הבא!!!

קודם כל - ברוך הבא! בהחלט הארץ לא מוצפת בבחורים שרוקדים - וזה חבל, כי הריקוד של הגבר בפלמנקו שונה לחלוטין מזה של האישה - וצריך שיהיו את שניהם! לגבי המצב בסטודיוס השונים: היות וברוב הסטודיוס )כגון סילביה דוראן, כרמל נתן, נטע שיזף וכו'( יש רוב מכריע של בנות, לרוב הבחורים משתלבים בשיעורים עם בנות. למיכל נתן אני יודעת שיש כיתת גברים בלבד - אולי זה מה שאתה מחפש! בכל מקרה, אני רק חייבת לציין שלפחות בהתחלה הבסיס הטכני של עבודת הרגליים והקצב הינו זהה עבור גברים ונשים, ולכן אתה גם יכול להתחיל בשיעור מעורב בנים-בנות. אם אתה רוצה ללמוד מרקדן, ולא מרקדנית - יש בסוף יולי סדנה שמנולו מרין הולך להעביר בסטודיו של סילביה דוראן. מנולו מרין הוא רקדן וכוריאוגרף מאוד נחשב, אשר היה בישראל מספר פעמים, וגם עשה את הכוריאוגרפיה לריקוד חובה בתחרות קרן עדי האחרונה )אם אתה מכיר(.

La Vela

New member
הסתייגות

אני לא ממליצה לאדם שאין לו קצת רקע בפלמנקו להתחיל ישר מהסדנא של מנולו מרין כי זה לא נראה לי אפקטיבי : הזמן הוא קצר והמחיר הוא יקר. נראה לי יותר טוב להתחיל עם קבוצת מתחילים באופן מובנה ומסודר באחד הסטודיואים. יש יותר מידיי מה ללמוד ( קשה לי להאמין שמנולו יעצור את השיעור בכדי להסביר דברים בסיסיים )

Zidan de Toledo

New member
באופן אובייקטיבי, ועם זאת

הייתי ממליץ לבדוק את כיתת הגברים של מיכל נתן, למרות שאני בעד לנסות אישית כל מורה ומורה, מיכל הוכיחה עצמה בתחום הגברים, במיוחד לאור השנה שעברה!

La Vela

New member
כיתת הגברים של מיכל

למעשה אני לא מכירה את הכיתה כיום אבל אני בטוחה שיש לה הצלחה . בספרד למשל רוקדים בכיתות מעורבות כולם אבל זה גם לא כל כך נדיר למצוא גברים בשיעור אני רק זוכרת שהצורך והרעיון ליצור כיתת גברים אצל מיכל נולד עקב המבוכה או הביישנות של הבחורים ללמוד בין כל כך הרבה בנות וכי הבנים העידו שהם מרגישים יותר נוח בקבוצה גברית.....זה נראה לי קשור לתפיסה שלנו , הישראלים , לגבי הסטטוס של גבר רקדן, לא?? בכל אופן כן ירבו לדעתי זה מגניב !! בהצלחה ואל תשכח לשתפנו בחוויותיך

למעלה