שלום לכולם, שאלה לי

לוסן

New member
שלום לכולם, שאלה לי

אני מעצבת מתחילה ומתחילה עכשיו לעבוד על קולקציה. אני רואה שאנשים כאן הם בעלי ניסיון רב בתחום אז הייתי שמחה לקבל קצת טיפים לגבי ההתחלה. קראתי בהודעה למטה שהומלץ למי שמתחיל לא לייצר יקר ולא מספר פריטים רב מדי. הייתי מעוניינת לדעת עם כמה עיצובים כדאי להתחיל, כמה מידות לכל עיצוב, וכמה פריטים מכל עיצוב לייצר. ולגבי אופן השיווק: כיצד עובדים עם בעלי חנויות? שמעתי על שיטת הקונסיגנציה אך אני רשומה כעוסק זעיר כרגע ולא יכולה להוציא חשבונית לבעל החנות. ולפני כל זה: עד עכשיו כסטודנטית כמובן ביקרתי בחנויות שמוכרות ליחידים ואזור הסיטונאים היה "מוחרם" (
. אז עכשיו שאני מתחילה לייצר, הייתי מעוניינת לדעת כיצד עובדים עם חנויות אלה. מעצבים הרי קודם הולכים לאסוף דוגמאות מהחומרים, מעצבים את הבגד ואז חוזרים לקנות כמויות לפי הדרישה. האם הם נותנים דוגמאות? בנוסף, האם יש למישהו המלצה לגבי חנויות סיטונאים? העיצובים שלי הם "סמי בגדי ערב" כאלה, שמלות לחתונות ואירועים. תודה

lirola

New member
אני הייתי מתחילה מלייצר

כמה דגמים, נניח 5 דגמים, ולהכין מכל אחד 5 דוגמאות במידה מדיום. איתן ללכת לחנויות ולקבל פידבקים ולראות כמה הם רוצים שתביאי לחנות. חבל ללכת ולדרג בגד למידות ואז לראות שבחנות בכלל לא רוצים להכניס את הבגד הזה אלא מתלהבים דווקא מדגמים אחרים. אחרי שראית מה הזמינו תלכי לדרג , אלא אם את עושה דירוג בעצמך ומבחינתך את רוצה כבר בהתחלה לדרג ולמסור לחנויות. לדעתי כדאי להתחיל מחנות או שתיים כדי לראות איך זה מתפתח, מה הולך, מה נמכר, 2-5 דגמים, 3-5 מידות (את יכולה גם להתייעץ עם בעל החנות שיודע מהו קהל הלקוחות שלו ומה טווח המידות של הלקוחות הללו) , זו החלטה שלך, מן הסתם דירוג ל- 3 מידות יוזיל עלויות אבל גם יתאים לפחות אנשים. לאט לאט תראי איזה עיצוב מוכר, וכמה כדאי לייצר . בהתחלה תמיד עדיף לייצר פחות מאשר להיתקע עם יותר.

לדעתי לא כדאי להתחיל מחנות או שתיים

כי דגם יכול לא להמכר ב -2חנויות מסוימות בגלל אלף ואחת סיבות שלא קשורות לבגד אלא לסוג הלקוחות שמבקרות בחנות וב-5אחרות הבגד יכול להיות הצלחה מסחררת .כך ש -2 חנויות הן ממש לא אינדקציה להצלחה/לכשלון .

lirola

New member
אני חושבת שאפשר מאוד להיפגע מקונסיגנציה

ולא תמיד צריך להתחיל בבום וללכת למלא חנויות. אם מתחילים ממעט ורואים מה נמכר ומה הולך זה יכול מאוד לעזור בהמשך. ואם רואים שלא נמכר שום דבר גם אפשר להוציא מהחנות ולתת לאחרת. אבל לייצר כמות גדולה כדי לתת לחנויות רבות , יכול להיות בעייתי. אין שום דבר רע מלהתחיל בקטן. רוב הסיכויים הם שתפסידי פחות. אבל זו רק דעתי ואין לי מספיק ניסיון בתחום. זה פשוט מה שהייתי עושה ומה שנראה לי יותר כדאי.

מסכימה איתך בחלק מהדברים מהניסיון שלי

כדי למדוד הצלחה של בגד צריך לפזר אותו להרבה חנויות וזו הבעיה של קונסיגנציה .אני התחלתי עם אנשים פרטיים מורות ,חברות ,כל מי שאי פעם שאל אותי למה אני לא מוכרת את מה שאני לובשת ואחרי שראיתי שהטעם שלי מתאים לסוג מסויים של אוכלוסיה התחלתי לשווק בחנויות .כשפרשתי מההוראה רציתי חנות שתנקז לי את כל העודפים כי יש והתגלגלתי בגלל הביקוש לעיצוב בהתאמה אישית וזה הכי כדאי לדעתי כי א ני מייצרת רק לפי הזמנה .

ממליצה על עיצוב אישי ולא חנויות

לחנויות לא איכפת למלא את החנות בסחורה שלך כל זמן שהם לא חייבים לשלם לך כדי להרשים אותם את צריכה להכין לפחות עשרה דגמים במידות שונות שמהם הם יבחרו שנים שלושה או במקרה הטוב יקחו את כולם ואת תמשיכי לייצר את אותם הדגמים שוב עשרה דגמים שונים ותלכ י לחנות נוספת וגם שם יגידו לך להשאיר את הבגדים וכד' .מה קרה ? את עדיין אינך יודעת אם הבגד מסחרי אך את ייצרת כמות של סחורה שבמקרה הטוב בימים אלו תמכרי 50 % ממנה ומה שלא נמכר אחרי שבועיים שלושה יבקשו ממך להחליף דגמים ושוב את צריכה לקנות בדים לייצר ול"השכיב " להם בחנויות שאולי הם ימכרו .ולשלם ? השןק עובד במקרה הטוב "שוטף שישים" זאת אומרת שישים יום מיום כתיבת החשבונית.קחי בחשבון ש "בגדי ערב" יש יבוא עצום במחירים זולים כך שאי אפשר להתחרות איתם .פעם, סחורה זולה הייתה לא איכותית היום היא איכותית מאוד .אני בדים לבגדי ערב קונה בעיקר אצל"קלאסיק" .כל כמות מעל 10 מטר היא כמות סיטונאית . יש בדי בייסיק שכדאי לקנות בגלילים אבל לא במצבך . בעלי החנויות הבדים נמנעים מלתת בדים לנסיונות ביחוד ליצרנים חדשים .גם תנאי התשלום קשים לכן את יכולה נסיונות לעשות בבדים זולים ולדמיין איך הבגד יראה בבד איכותי . בזהירות

מצטרפת לדעתה של אטי ,

קחי בחשבון את מצב הכלכלי היום במשק , יש לכך השפעה רבה מאוד ועשי את השיקול האישי שלך . ד.א- בשביל לשווק הבגדים בחנויות מספיקה תעודת משלוח ולא חשבונית , בתשלום, את צריכה לספק קבלה ., בכל מיקרה תבדקי הנושא אצל מנהל חשבונות . בהצלחה .

רות מלר

New member
מהתחלה לחשוב עיסקית ולא רק עיצובית

בידקי עם עצמך מה יותר חשוב לך ששמך יתנוסס על תגית ואנשים יראו אותה או שהקופה שלך תגדל על מלכודת הדבש של "אגו" משגשגת שרשרת בקונסיגנציה יש כאלו שמחזיקים את הסחורה כל העונה ומשיבים אותה אחרי שהסתיימו מכירות סוף העונה ואז אין מה לעשות עם הבגדים שמושבים. על מנת שהראשון יתקיים לפני השני-תצטרכי להשקיע הרבה מאוד כסף, שלא בטוח אם תרוויחי. אם השני יתקיים לפני הראשון תוכלי לשאוף להשיג את הראשון. מי שהתחילה במכירות בבתים פרטיים, במכירות עם מספר מעצבות ביחד צמחה אט אט למקום משלה תוך ניהול מושכל של מועדון לקוחות.וכבשה לעצמה מקום של כבוד. אני לא אריץ אותך למט"י ללמוד איך לנהל עסק שם ילמדו אותך את מה שמלמדים את כולם באותו השטאנץ' אני ממליצה לך למצוא מלווה עיסקי- שידריך אותך איך להפוך את החלום שלך לעסק משלך. בהצלחה רות

למעלה