שלום לכולם---רוזמרין

שלום לכולם---רוזמרין

שלום לכולם היום סוף סוף עיצבתי את ה"בערך בונסאי" הראשון שלי (גידלתי אותו מיחור בניגוד להמלצות לחפש שתיל מוכן) זקוק לעצות ותגובות על טעויות ועל ההמשך

גיא קרן

New member
מה זה?

שלום אופיר, בונסאי אמור לתת למתבונן תחושה שהוא מביט בעץ, למרות מימדיו הקטנים ש ל הצמח. לי באופן אישי הצמח שלך נותן תחושה של: "מה זה העב"מ הזה?"

גיא קרן

New member
להמשיך = מילה בעייתית

כיצד להמשיך? לזרוק לפח את הצמח הנוכחי ולהתחיל מחדש עם צמח מתאים. למרות שזה נשמע אולי כה, אני לא צוחק או מתכוון להקניט. זה מה שאני הייתי עושה.

elonliberman

New member
לגיא קרן...

למה לשלול את ניסיונותיו הראשונים של מתחיל בבונסאי? (מה זה העב"מ הזה, לזרוק לפח וכו...) ולמה שהוא יזרוק את הרוזמרין לפח??? בגידול נכון בעוד מספר שנים יכול רוזמרין זה ליהיות חומר גלם משובח ! לדעתי אנו צריכים לעודד ולעזור אחד לשני ולא להקניט ביחוד במדינה כמו שלנו שבה אומנות הבונסאי אינה מפותחת מספיק. וללא כל קשר, אתה משתתף וותיק פה בפורום בעל מספר רב של הודעות אשר בחלקם הגדול ביקורתיות ביותר ובין יתר ההודעות מספר רב של הודעות ביקורתיות כאלו הופנו ישירות כלפי ובהודעה אחת אף פסקת כי אין ברשותי אף לא עץ אחד אותו היתה מתאר כבונסאי וכל זאת מבלי לראות אף לא עץ אחד שלי ! אני חושב שנשמח כולנו לראות תמונות של העצים שלך. תודה אלון

גיא קרן

New member
למר ליברמן...

אני מקווה שתסכים איתי שמותר לכל אחד להביע את דעתו (כל עוד היא לא פוגעת במישהו אישית). אני עומד על דעתי בתוקף רב, שדווקא למישהו שמתחיל באמנות זו רצוי, כדאי ואף חובה להתחיל מחומר גלם טוב. כמובן שאת חומר הגלם האידיאלי כולנו מחפשים ולא תמיד נחיים מספקים פתרונות מושלמים ונדרש להתפשר. אבל (וזה אבל ענק) - לדעתי (האישית כמובן), חומר הגלם שהוצג גרוע ביותר. פשוט חבל על הזמן. לאף אחד מאיתנו אין זמן מיותר אני מאמין. לא כדאי לכוון "מתחיל" לדרך נכונה יותר? עדיף שהוא יצעד בדרכו התועה (וה"טועה"..)? אני טוען שגם "בגידול נכון" הרוזמרין שהוצג לעולם לא יהווה בונסאי ראוי. נקודה. ובאשר להודעות ביקורתיות - מה לעשות...החיים קשים....תתמודד.

elonliberman

New member
זה יהיה קשה אבל אני יתמודד

אני לא יבזבז את זמני בוויכוך על השאלה האם זה ביזבוז של זמן לגדל שתילים צעירים בראיה לעתיד במקביל לעבודה עם חומר גלם ראוי או שמה עדיף לזרוק לפח כל מה שלא בוגר מספיק ולשמור רק חומר גלם מרשים... בונסאי לוקח זמן... נכון שלפעמים התוצאות המיידיות מרשימות אך אין למהר. וחוץ מלשון חדה אני חושב שכולנו פה נשמח לראות תמונות מהאוסף שלך. תודה אלון

elonliberman

New member
ועוד משהו...

כתבת (ציטוט) לא כדאי לכוון "מתחיל" לדרך נכונה יותר? (ציטוט) האם לכוון לדרך נכונה יותר פירושו לכתוב בתגובה לתמונה (ציטוט)מה זה העב"מ הזה(ציטוט)? תודה

גיא קרן

New member
תשובה

לטעמי הייתי עדין בתארי את הצמח כ'עב"מ' ודבר נוסף: גם אני אשמח אם יהיה לי זמן לצלם כמה מהעצים שלי ולהעלות אותם לאתר. אבל אני לא חייב להראות עצים מהאוסף שלי. אחרי הכל אני לא קורא לעצמי "אמן בונסאי"...

סן תאי

New member
התרעתי בעבר

בעניין ירידה לפסים אישיים. נא לא לאלץ אותי להמשיך ולמחוק. תודה.

elonliberman

New member
לא רואה סיבה מוצדקת...

לעניות דעתי (וזו היא רק דעתי) לא היתה כל סיבה למחיקה. ולגיא: כולנו נשמח אם יהיה לך זמן להתוודות לאומנות צילום הבונסאי שנוכל אולי להתרשם מן העצים שלך. תודה

אולמוס

New member
לא בדיוק...

שלום רב! צר לי לאכזבך, זה עדיין רחוק מאוד מבונסאי. אינו נותן כלל תחושת עץ של ממש. הגזע צר ודק. גזום וקצץ בנוף- תן לגזע שנתיים או שלוש נוספות להתעבות. מומלץ לשתול בגינה באדמה + השקייה ודישון - התהליך יהיה מהיר יותר. בינתיים כדאי למצוא חומר גלם מתאים יותר (גם רוזמרין) בהצלחה !

עובי

הבעיה היא רק עובי הגזע? זה עם הזמן אך עד אז אני צריך רק לגזום ולשמור על הצורה הכללית?

אולמוס

New member
לא רק.. אבל...

אבל בכל מקרה בשלב זה הייתי שותל בגינה כצמח נוי ותבלין ונותן לו להתפרע כאוות נפשו.. מנסיון עם צמחים כאלה - לאחר מספר שנים יש סיכוי מסויים שנראה משהו גולמי מתאים יותר בעתיד. עד אז- יש עוד הרבה דגים בים.... ושימושים נוספים שתוכל לעשות בצמח זה- תשתה בינתיים חליטת תה רוזמרין להנאתך, טוב גם כתוספת לאפיית ירקות שורש ולמרינדה להשריית בשר ועוד כמה דברים טובים ושימושיים ראה פורום אוכל.. (ולשימוש למי שנגוע לא עלינו בכינמת למשל - וזה לא אישי כמובן...) קבל זאת ברוח טובה כמובן...

יעוץ נוסף

יש את הצמח הזה (לא יודע את שמו)אשר נמצא יבש אך חי גיזמתי את הנוף כאשר ילבלב באיזה צורה לעצב אותו?

אולמוס

New member
הצעה

שלום אופיר בהמשך למסר אישי להלן אפשרות לגבי ההיביסקוס למרות שאינו חומר הגלם הכי מתאים לדעתי. הקוים האדומים - מקום סילוק הענף החיצים הכחולים כיוון אפשרי להטייה ע"י ליפוף מאו קשירה.

למעלה