שלום לכולם......צריכה עזרה

שלום לכולם......צריכה עזרה

הי, אני פונה אליכם כי להיות מדריכת טיולים זה מן חלום ילדות שלי, ורציתי לשאול את מי שעוסק בתחום שתי שאלות: 1. מה גרם לכם לבחור במקצוע זה? איזה תכונות אופי צריך כדי להיות מדריך טוב? 2. שאלה קצת חצופה- מה השכר שמדריך טיולים מקבל(בהנחה שהוא לא עובד באופן עצמאי)? אודה לכל מי שיענה לי...שיהיה אחלה יום!

בקצרה

1. כי אני פריקית של ארץ ישראל ורציתי ללמוד עליה כמה שאפשר. תכונות - סבלנות, יכולת ללמוד ורצון ללמוד, אהבה אמיתית לארץ ולנסיון להכיר אותה לאחרים, חיבה סבירה למין האנושי (המטיילים), יכולת רטורית סבירה, קצת יכולת משחק. 2. שכר לא גבוה - שמשתנה בהתאם לחברות המעסיקות. באופן עקרוני - קצת מעל ל-100 דולר ליום, אבל יש כאלה "השוברים את השוק". עליך לקחת בחשבון שיש לך במקרה הטוב כ- 15/20 ימי עבודה בחודש מצוין

שני דברים שונים

מורה דרך הוא מקצוע שעליו יש הנחיות ופיקוח של משרד התיירות. הוא נלמד במסגרות מאושרות על ידי המשרד - בעבר היו בתי ספר של משרד התיירות (לדעתי כולם כבר נסגרו), חוג ללימודי ארץ ישראל של בית ברל ועוד. לאחר תום הלימודים את עוברת מבחן ומקבלת תעודה המקנה לך את הזכות להוביל מטיילים בארץ. לפני מספר שנים יצר משרד החינוך מסגרת מתחרה משהו, המכונה "תו תקן" - שמטרתה להכשיר אנשים להוביל טיולים של בתי ספר. במסגרת הזו לומדים באופן מצומצם הרבה יותר מאשר במסגרות המאושרות על ידי משרד התיירות ומורשים להוביל טיולים של בתי ספר. מה שקרה הוא, שאנשים בעלי "תו תקן" התחילו להציע עצמם להדרכת טיולים גם של משפחות ושל קבוצות מבוגרים אחרות. זה הביא לבעיות למדריכים המקצועיים, משום שהוריד מחירים בשוק שגם כך הוא די מצומצם (אינתיפדות וכו'). כך שעליך לקחת זאת בחשבון בשיקולייך לבחירת מקצוע... אני באופן אישי, חיפשתי בזמנו (כבר לפני די הרבה שנים) את המסגרת הרחבה ביותר של לימודי ארץ ישראל, כי רציתי ללמוד את הנושא היטב. בחרתי בחוג ללימודי ארץ ישראל של בית ברל. ביליתי שם ארבע שנים מרתקות ולמדתי המון. כל מה שלמדתי הוא רק בסיס ללמידה שאני ממשיכה ללמוד ואמשיך עוד בעתיד. נסיבות החיים הביאו לכך שאינני עובדת כמעט כמורת דרך, לצערי במידה רבה. אבל זה נושא שאני אוהבת מאוד. לגבי מלווי קבוצות בחו"ל, אני מקווה שאחד מחברי, אולי מאיר שפירא, יוכל להרחיב בנושא. זה נושא די פרוץ, והוא תלוי במשרדי הנסיעות. כדי להיות מלוות קבוצה לחו"ל כדאי שיהיה לך ידע בסיסי, אבל יש אפשרות להתקבל לקורס של אחת מחברות הטיולים. ואז יש סיכוי שתוכלי להתחיל להדריך אצלם. רבים מהמדריכים הטובים בחו"ל עובדים כפרי לנסרים בחברות שונות. ליווי טיולים בחו"ל הוא קשה מאוד, משום שהוא דורש ממך לא רק לדעת המון, לדעת להדריך, אלא גם להיות איש הארגון והתאום, האחות והמטפל של הקבוצה. זו משימה של 24 שעות ביום בכל יום טיול. לפני כמה שנים החלטתי שאני רוצה להדריך בחו"ל באזור מאוד מסוים. ברוב בטחוני העצמי, פניתי לאחת החברות הגדולות בשוק וקבעתי פגישה עם רכז ההדרכה. לקצר סיפור ארוך - התקבלתי לעבודה, אבל הוצע לי אזור אחר לגמרי של העולם להדריך בו ואני מתביישת להגיד שסרבתי... כך שהידע שלי בנושא הזה הוא בעיקר מסיפורים של חברים. בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה במה שתבחרי.

נו, יעל נתנה לך סקירה מקיפה.

לגבי ההדרכה בארץ, ע"פ החוק רק מי שהוסמך ע"י משרד התיירות כמורה-דרך, רשאי לעסוק בהוראת דרך,ואין כאן שום אפשרויות או גמישויות וכדומה. מכאן שגם בוגרי השתלמוצת "תו-תקן" של משרד החינוך, מחוייבים להיות קודם כל מורי-דרך כדי שיותר להם להורות דרך. אם עושים כן או לא, זה כבר ענין אחר. לגבי הדרכה לחו"ל, ישנם שני בעלי תפקידים. האחד: נציג ישראלי. הנציג מתפקידו לקבל את הנוסעים בשדה התעופה ולדאוג להסעה להעברתם לבתי המלון, והוא גם מציע "אופצ'יונאלים" שהם טיולים,ערבי פולקלור ועוד פעילות נוספת שאיננה כלולה בעיסקת הטיסה+מלון, והוא גם אמור להיות זה שאליו פונים אם יש בעיות, וכן הוא זה שדואג להסעות בתום החופשה מבית המלון לשדה התעופה ולתיאומים שונים. השני: מנהל קבוצה. בניגוד למה שקורה בארץ, הרי בחו"ל מי שיוצא עם הקבוצה בטיול-מאורגן הוא מנהל-קבוצה שהוא האבא והאמא של המטיילים 24 שעות ביממה, והפעילות אחרת לגמרי ממה שבארץ החל מהטיסה, המלון ועד תיאומים העברות והסעות וטיולים, ואם למישהו יש בעיה הוא כמובן פונה למנהל הקבוצה. בעבר היה קורס מלווי קבוצות לחו"ל שבסיום קיבלו תעודה, אולם זה פסק, וכיום יש מספר חברות שמכשירות אנשים המיועדים לעבוד אצלם ומקבלים את המידע לניהול קבוצות בחו"ל. עיסוק לא פשוט בכלל. מי שצבר נסיון, יכול לפנות לאגודה האירופאית למנהלי קבוצות IATM (יש סניף בתל אביב) ולקבל טופס שעליו צריך לציין את פירוט הנסיון וכן המלצה של משרד נסיעות ישראלי. התעודה של האגודה הזו מאפשרת למנהל הקבוצה, בעיקבות הסכמים של האגודה עם משרדי התיירות בארצות מערב אירופה, להדריך טיולים אבל לא במקומות סגורים כמו אתרים היסטוריים,מוזיאונים וכדומה, שם חובה לקחת מורה-דרך מקומי, גם אם המנהל הישראלי בעצם הוא המדריך . כמובן שלתעודה יש ערך אך ורק במערב אירופה.

googlize

New member
איך אפשר להתפרנס מזה

אני שואל כאדם שמתעתד לחיות עם מדריכת טיולים ומעוניין לדעת איך מתמודדים עם הדברים הבאים: 1. איך אפשר לגדל משפחה וילדים כאשר את עובדת 15 יום בחודש - כלכלית. כאשר מבטלים לך טיולים על ימין ועל שמאל בתקופות בעייתיות, וכאשר בחלק מהזמן את לא ישנה בבית ולפעמים למספר ימים? וכאשר השכר כה נמוך ולא קבוע. 2. איך אפשר להמשיך לעשות פעילות פיסית מתישה בשמש כשאת בגיל מבוגר או לפעמים כשאת חולה בשפעת וחייבת לצאת לטיול. 3. מהן אפשרויות הקידום בתחום? ואיך את מתמודדת עם צעירות שמגיעות לתחום ומתחרות בך על אותו פלח שוק. 4. מעבר לידע, כיצד הניסיון בתחום מקדם אותך עם השנים? האם יש יתרון לניסיון?

למעלה