שלום לכולם צריכה עזרה

מירי 20

New member
שלום לכולם צריכה עזרה

אני צריכה לבלות יום אחד בבומביי לאן ללכת המלצה על מלון מסוים ובכלל מה הכי מעניין לראות שם יש לי 24 שעות??

oz s

New member
בומביי

MARIA LODGE הוא גסט האוס די איכותי,נקי וזול,במונחים של בומביי. הגסט האוס ממוקם כ-50 מ' מבית חב"ד ,וממש צמוד לחוף ולטיילת ,שזה עוד יתרון. מכיוון שבבומביי לא עובדים לפי רחובות ומספרי בתים,הכתובת הכללית היא - ארתור באנדר רואד,ליד RADIO CLUB - איזור קולאבה. אפשרות נוספת,במידה ואת מסתבכת,היא לקפוץ לבית חב"ד ב-SHELLY'S HOTEL, ולשאול את הרב הולצברג ואשתו איך מגיעים .בכל מקרה אני ממליץ לך לקפוץ אליהם - הם אנשים מקסימים ואוהבים לעזור,ובכלל - בגלל מיעוט הישראלים בבומביי,בבית חב"ד שם האווירה ממש אינטימית וחמה. באופן כללי,אם את נמצאת רק יום אחד בעיר - במיוחד אם רק נחתת -אין טעם להתרוצץ בבומביי. קחי את היום באיזי,תסתובבי קצת על הטיילת ובאיזור של שער הודו - יש שם גנים נחמדים וכמה מסעדות בסגנון ערבי,עם שיש-קבב איכותי. תבלי

עמית22

New member
איזה קטע

לא היה לי מושג שיש בבומביי בית חב"ד, היה חוסך לי הרבה כאב ראש... זה משהו חדש?

עמית22

New member
מוזר, אני דווקא זוכר שבבומביי

כן עובדים עם רחובות ומספרים (רק שבניגוד למדינות אחרות בעולם, בהודו אף נהג מונית לא מכיר את השמות של הרחובות...)בדיוק כמו בשאר הודו. בבומביי קל יחסית להסתדר כי המיקוד כתוב על כל עמוד רחוב והוא מסודר די טוב (יחסית - בכל זאת הודו)

עמית22

New member
אם זה מקומות תיירותיים אז אין בעייה

כי נהגי הריקשות מבינים אנגלית ומכירים את רוב המקומות שאתה צריך. הבעייה מתחילה כשאתה יורד ממסלול התיירים וכשאתה מחפש מקום שרוב האנשים לא מחפשים (כמו היבואן של פנטקס בדלהי ובבומביי לדוגמא...), ודווקא אז אתה צריך שזה יקרה כמה שיותר מהר (וואלה אין מה לחפש בבומביי באמצע יולי, אבל המצלמה נשברה בלאדאק ואני כבר מת לחזור לצפון...). אל תדאג, לא משנה עד כמה אקזוטי המקום שאתה צריך להגיע אליו, בסופו של דבר הנהג שלך יגיע למקום (ולא משנה כמה שערות תמרוט עד אז וכמה כיוונים שונים הוא יקבל מכל אנשי העיר שהוא ישאל בדרך
)

oz s

New member
לא ממש חדש

כבר כמה שנים שהבית חב"ד הזה קיים. ובאמת - רוב המטיילים שעוברים דרך בומביי לא יודעים או סתם לא מתלהבים יותר מדי לקפוץ,וחבל. בתכל'ס - בבומביי הבית חב"ד גם לא ממש ערוך לקלוט עשרות רבות של תיירים (זה ממש בתוך הבית שלהם),מכיוון שעיקר התפקיד שלו הוא בסיוע לקהילה היהודית המקומית בבומביי,ולאנשי העסקים שמגיעים לשם,אבל הם תמיד שמחים לארח מטיילים.

למעלה