שלום לכולם, צריכה ייעוץ :)

SuperStar666

New member
שלום לכולם, צריכה ייעוץ :)

יש לי חתול סקסי ומושלם, הבעיה היא שהוא פחדן ברמה שאי אפשר לתאר, כ"הגנה" או שהוא בורח ומתחבא המון זמן או שהוא מביא "כאפות" כאלה עם הידיים ומשחק אותה גיבור. (בגלל הטראומה שעבר, אימצתי אותו מעמותה), אין דבר שאני רוצה יותר מלאמץ חמוס (זכר, גור). חשוב לציין שהשבוע אני מסרסת את החתול (כנראה מחרתיים). אני יכולה לגדל חמוס בבית כשיש לי חתול? אם שניהם יהיו מסורסים הם יוכלו להסתדר ביחד בלי לרצוח אחד את השני? תודה מראש :)

Sweet Fantasy

New member
מפנה אותך

לשאלה נפוצה בנושא,
http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=1381&QID=15109 כמו כן, יש לקחת בחשבון שהם לא יסתדרו בחיים. זה אפשרי לגדל גם במצב כזה, אבל זה תלוי אם אתה מוכנה להסתכן בכך שהחתול לא יקבל את החמוס ו-"יפגע" שמישהו נוסף נכנס לבית. חמוד זה בעצם כמו חתול נוסף, אם את חושבת שהחתול שלך לא היה מוכן לקבל חתול נוסף בבית, לא הייתי ממליצה. מצד שני החתול שלי למשל נורא קנאי לחתולים וכלבים אחרים אבל שהבאתי את החמוסים הוא לא התייחס אליהם יותר מדיי ולא היה לו איכפת. גם החמוסים עצמם לא נוטים להתעניין יותר מדיי בחיות אחרות. אם את חושבת שיש סיכוי קטן שהחתול שלך יקבל עוד דייר בבית אפשר להתחיל מהכרויות קצרות ולאט לאט להמשיך לפתח את זה, זה כמובן אם תחליטי כן להביא אני אעזור לך

SuperStar666

New member
תודה...

אני שוקלת לנסות, נכון להיום אני לא מכירה מישהו שמוכן למסור לאימוץ גור, זכר. אם אם יהיה באיזור שלי אני אנסה "להכיר" בינהם... (אני גרה בצפון, בנצרת עילית... אם את מכירה מישהי\ו באיזור הצפון שמוסר... תיידעי אותי)

Sweet Fantasy

New member
זה נדיר למצוא חמוס למסירה

ואם יש אלו חמוסות בדר'כ, ובדר'כ לצערי הם מוזנחים ותוקפניים למה שלא תשקיעי ותקני ממגדל? את יודעת מעברל קנייה מה ההוצאות, כן?

SuperStar666

New member
כן, ברור.

יש לי נסיון עם המון חיות שחיו בבית שלי(רובן מתו מזקנה) ואני יודעת שחמוס זה כמו עוד חתול, מבחינת הוצאות, חיסונים וכו'.. יש לי מכר שמגדל חמוס בבית, מסורס, מדהים!

Sweet Fantasy

New member
../images/Emo13.gif תיארתי לעצמי

שכן, בגלל זה לא פירטתי, יש לי חושים בדר'כ אני צודקת
בכל אופן, קניית חמוס זאת ההשקעה הכי מעטה בכל העסק הזה שנקרא "גידול חמוס" אני מבינה את הצורך שלך בלעזור, כי בדר'כ אנחנו רוצים לאמץ כלב או חתול במקום לקנות, אבל חמוס זאת חיה קצת יותר נדירה ולמזלנו היא עדיין לא הגיע למצב כמו בארצות אחרות שיש חמוסים בבתי מחסה למסירה.. בכל אופן אם יש למסירה זה בדר'כ במרכז, השאלה אם תהייה מוכנה לעשות נסיעה למרכז, ואם תרצי גם נקבות למסירה?

SuperStar666

New member
הממ..

אני במרכז הרבה, אני עובדת שם מידי פעם.. אבל זו תהיה ממש בעיה לעשות את ה"הכרות" אם החמוס מהמרכז.. אין לי בעיה עם נקבות, אבל אני חושבת שהן יותר תוקפניות, לא? אבל אם הן מעוקרות... אולי פחות?

Sweet Fantasy

New member
זה ממש אינדיבידואלי

נקבות יותר עצמאיות ופחות מתפנקות תוקפנות תלויה בחינוך בתור גור גם זכר עלול להיות תקופני באותה מידה אם לא עבר חינוך כגור. כשהם גורים אין כמעט הבדלים זכר\נקבה שני המינים משחקים ומשתוללים אותו דבר השינוי נעשה כאשר הם מגיעים לבגרות, אבל גם זה תלוי בחמוס, כל כל החיות יש לכל אחד אופי משלו יש כאלה שיאהו להתפנק וכאלה שלא, תוכלי לקרוא 2 שירשורים מתחת בדיוק בנושא הזה. (ההודעות האחרונות) לי יש שלושה חמוסים 2 נקבות וזכר זוג והבת שלהם, הנקבה (האמא) הייתה פעם דיי תוקפנית ונרגעה מאודדדד! אחרי עיקור אני לא יכולה להגיד בוודאות שזה קשור אבל אני רק יכולה להגיד לך שהיום היא יותר מתפנקת מהזכר, היא אוהבת לישון עליי ולהתרכבל עליי יותר מאשר הזכר, גם את הנקבה השנייה (הבת) עיקרתי היא נרגעה במקצת אבל עדיין נורא שובבה אבל היא רק בת 7 חודשים לכן יש עדיין למה לחכות. בקיצור טוענים שנקבות יותר שובבות, אני טוענת שהכל תלוי באופי ובחינוך

SuperStar666

New member
חחח מקנאה בך :)

בכל מקרה, תודה נראה מה קורה.. אני אתייעץ עם עוד כמה אנשים שמבינים בתחום.

Lovable Stray

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

זה נורא תלוי, בעקרון לסירוס אין הרבה השפעה בין בעלי חיים ממינים שונים - חתול שלא יקבל חתול נוסף בגלל עניין של טרטוריה והעובדה שהוא מרגיש מאויים לא בהכרח יתייחס ככה לחיה אחרת שלא מהווה איום טרטוריאלי. הייתי אומרת שזה תלוי גם באופי החתול והאופי של החמוס - גור סקרן ושובב שיטריד את החתול ויפחיד אותו יקשה על ההתאקלמות לאומת גור יותר רגוע או בוגר רגוע. כמובן שאם חתולים תקופת ההסתגלות לוקחת בדרך כלל מספר שבועות ולא רצוי לפתח ציפיות שהם יסתדרו מהיום הראשון (או להתאכזב כשהחתול לא מקבל את החמוס), מילת המפתח היא סבלנות והתמדה - ברוב המקרים עם הרבה השקעה הם ילמדו לחיות אחד עם השני. בהצלחה ותעדכני אותנו

למעלה