שלום לכולם! עצה בבקשה :)

Liron3333

New member
שלום לכולם! עצה בבקשה :)

אני לא כל כך מבינה מה ההבדל בין טיפול פסיכולוגי לבין אימון אישי.... הייתי תקופה ארוכה (כשנתיים וחצי) בטיול פסיכולוגי, עם כמה הפסקות במהלכו....מטרת הטיפול לא הושגה, מה גם שהוא נעצר די באמצע, אבל באופן כללי הוא די עזר לי, אני מרגישה שאני בכיוון נכון כרגע.... אני נשואה +1, עובדת בעבודה טובה אבל עדיין יש המון תיסכולים. אני מנסה להבין האם אימון אישי זה משהו שכדאי לנסות. אשמח לתגובות, תודה מראש :)

bridges

New member
ההבדל בין אימון אישי לטיפול פסיכולוגי

שלום רב וברוכה הבאה, אני מזמין אותך לקרוא בשאלות הנפוצות בפורום על ההבדל בין אימון אישי לטיפול וגם על השאלה מתי לקחת אימון אישי ומתי לקחת טיפול פסיכולוגי. אני לא מכיר אותך אבל בעקרון השימוש בתהליך אימון אישי עוזר לתסכולים שאנחנו חווים בחיים משום שבאימון אישי אנחנו יוצרים חזון, יעדים ומטרות שמאתגרים אותנו. מנסיוני, ברגע שיש מטרות שמאתגרות אותנו ואנחנו גם פועלים למימושן אז התסכולים נעלמים. אבל, מה שמטריד אותי וסביר להניח גם כל מאמן שתפני אליו העובדה שהטיפול שעברת הופסק באמצע. האם את יכולה לפרט את הסיבה להפסקה? מי עצר אותו? האם זה היה בהסכמת המטפל/ת? בהסכמתך? רונן

Liron3333

New member
תודה על התשובות

אני הפסקתי את הטיפול בלי להודיע.... בפעם הראשונה שזה נפסק דיברתי עם המטפלת, היא ידעה שאני מרגישה שזה מכביד עלי. קבענו טיפול לעוד חודש ופשוט לא באתי.... היתה עוד פעם שפשוט לא באתי וזה הפך להפסקה של חודשיים, ופעם האחרונה שזה נגמר זה היה גם בצורה כזאת... נשמע נורא לא לעניין ....אני יודעת... אבל ככה זה קרה. הרבה פעמים הייתי מרגישה "תקועה" בטיפול, לפעמים הרגשתי שהמטפלת שלי דוחפת אותי לדברים שאני לא רוצה, היא אמרה שחשוב להתמודד עם רגשות אמיתיים אבל לא הייתי מוכנה לזה כנראה....

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון לא יותר קל מטיפול

להפך. אימון בדרך כלל קונקרטי יותר, ונוגע בדברים ספציפיים בנוסף לעיסוק בשאלה - מי אני רוצה להיות. יש הרבה עשייה והרבה אתגרים. כדי להעזר באימון צריך פניות ורצון לשינוי. אם יש לך דפוס שכאשר את נתקלת בקושי את "נעלמת" זה יגרום תסכול רב למאמן ולך. קשה לייעץ לך לאן לפנות. לפי המעט שאת כותבת, אך התחושה הראשונה שעולה לי שהיא שטיפול יהיה כיוון נכון יותר כרגע, ויאפשר אימון בהמשך. בכל מקרה, אם תחליטי לפנות לטיפול או לאימון יהיה חשוב שתשוחחי עם המטפל או המאמן על התתמודדות שלך עם קשיים ותקחי התחייבות לדבר על הקושי במסגרת הטיפול ולא להעלם.

יודה ב

New member
אימון או טיפול,

מעבר לדיון המעניין שהתפתח כאן על מה עדיף אימון או טיפול, יש גם שאלה של מי את ומה הכי טוב לך. וגם לא פחות חשוב מי הוא המטפל שלך או המאמן. זה שהפסקת טיפול באמצע יכול להצביע על חוסר מחויבות שלך לתהליך, אבל יכול להיות גם שהתהליך לא היה נכון עבורך והמטפל לא התאים לך. כך שאין תשובות שנכונות או לא נכונות לכולם ועליך לבדוק מה מתאים לך. בכל מקרה אם משהו שנסית לא עבד נסי משהו אחר שיביא תוצאות. את לא צריכה לחכות שנתיים כדי לדעת אם זה נכון עבורך את יכולה לחתוך הרבה קודם.

YourLifeCoach

New member
אימון מול טיפול פסיכולוגי

אימון וטיפול פסיכטולוגי הם שני דברים שונים במהותם אימון יותר קונקרטי הוא משלב BEING ו DOING ופחות דן בעולם הפסיכולוגי שלך . האם יש דברים שאת יודעת שלא עובדים לך? שלו היו עובדים היית יותר מאושרת? מה אם היה לך היה הופך אותך ליותר מאושרת ? האם יש ביכולתך חזהות אתהפער בין הרצוי למצוי? אם יש לך תשובות או את חושבת שיש לך תשובות לשאלות אימון עשוי להיות מאד אפקטיבי . בהצלחה רמי

YourLifeCoach

New member
אימון מול טיפול פסיכולוגי

אימון וטיפול פסיכטולוגי הם שני דברים שונים במהותם אימון יותר קונקרטי הוא משלב BEING ו DOING ופחות דן בעולם הפסיכולוגי שלך . האם יש דברים שאת יודעת שלא עובדים לך? שלו היו עובדים היית יותר מאושרת? מה אם היה לך היה הופך אותך ליותר מאושרת ? האם יש ביכולתך חזהות אתהפער בין הרצוי למצוי? אם יש לך תשובות או את חושבת שיש לך תשובות לשאלות אימון עשוי להיות מאד אפקטיבי . בהצלחה רמי

למעלה