שלום לכולם - עזרה בבקשה

Anin17

New member
שלום לכולם - עזרה בבקשה

במסגרת לימודיי קיבלתי מקרה ויש לי כמה התחבטויות לגבי התשובות יואל ושי קנו קיוסק בשותפות. השניים הסכימו ביניהם כי במידה ואחד מהם ירצה למכור את חלקו בקיוסק, הוא יציע את חלקו תחילה לחברו. עוד קבעו השניים כי כל התקשרות שתהא ביניהם תהא בפקס. ביום 1.3.05 פנה יואל לשי בפקס והציע לו את חלקו בקיוסק. עוד הוסיף כי הצעה זו תקפה עד ה- 30.3.05. ביום 26.3.05 שלח שי ליואל פקס ובו כתב לו כי הוא מוכן לעסקה. עקב תקלה בפקס הגיעה ההודעה רק ב- 1.4.05. א. האם נכרת חוזה בין הצדדים? (בתשובתכם התייחסו לשני המצבים הבאים: מיד כשקיבל יואל את הפקס הוא הודיע לשי כי הוא חוזר בו מהעסקה. יואל לא הגיב לפקס) ב. האם תשובתכם לסעיף א' לעיל תשתנה נוכח העובדה הבאה: שי שלח את הודעתו במייל. בתשובה לסעיף א' האם כדאי לי להסתמך על סעיפים 3(ב) ו-8(ב) ובעצם כן התקיים חוזה פה האם התשובה תיהיה שונה בהסתמך על כך שיואל לא הגיב להצעה? ובקשר לסעיף ה-2 לא התקיים חוזה מכיוון ששי לא השתמש בדרכי ההתקשרות המצויינים בחוזה האם אני צודק תודה רבה לעונים זה מאוד חשוב לי

Anin17

New member
תגובה

ראשית אני בן אם תשים לב אני לא מבקש תשובה לשאלה אני מבקש אימות לדרך שבחרתי לפתור אותה תודה

כשאני למדתי

מה שהיה הכי חשוב זה לדעת לבחון את המצב, לשאול את השאלות הנכונות ולדון ב"בעד" ו"נגד" לכל תשובה אפשרית. בעקרון השאלה נסובה סביב סעיף 8 לחוק החוזים (חלק כללי). אני מציעה גם לחפש פסיקה שעוסקת בנושא וגם לצטט אותה בתשובה.

הארוע שקבלת מבוסס על פס"ד

מאוד ידוע, גם אני נהגתי לתת אותו כעבודה לסטודנטים שלי. לא יהיה הוגן מצדי ליתן בידך את התשובה, אוכל רק לרמוז לך שמדובר בפס"ד ידוע ומוכר ואפשר שהוא נמצא אצלך בסילבוס. עוד רמז, אחד הצדדים בתיק הוא איש עסקים מוכר.

Anin17

New member
תודה לשניכם

קודם כל איני לומד לתואר במשפטים בסה"כ אני סטודנט למינהל באוניברסיטה הפתוחה (ועוד מעט בן 18 ד"א) זה הסמסטר הראשון שלי בפתוחה וגיליתי עניין יותר משציפיתי בקורס דיני החוזים הבנתי כבר בהתחלה כמו שניסן כתבה שהשאלה נסובה בעיקר סביב סעיף 8ב לחוק החוזים ורוצים גם שנסתמך על סעיף 3ב לחוק החוזים תשובה שתדון בשני אלו תספיק בהחלט עכשיו שמתי לב (יכול להיות שאני טועה) שאין דיי מסויימות בהצעה (לפי סעיפים מחוק המכר שאין לי אותו) ואני מתחבט בשאלה האם ניתן להשלימם - תוכלו לעזור לי פה? עכשיו העלתם גם את סעיף 12א לא הצלחתי למצוא את החלק הרלוונטי במקרה שמתקשר אליו והדבר היחידי שנראה לי הגיוני זה עמידה דווקנית על הזכויות (שכן מדובר באיחור של יממה שלא נגרם באשמת הניצע) אבל הוא מתייחס לסעיף 39 ולא ל-12 בקשר לרמזים נסים מידן ניסתי לחפש באתרים פסק דין, פרשנות וגוגל לא מצאתי אני זוכר שבכיתה ה' גד זאבי רכש 20 אחוז ממניות בזק במימון הבנקים (מגיל צעיר התעניינתי בעסקים) ואם אני לא טועה יכול להיות שזה קשור אליו? אם לא אני אשמח רק לשם של אותו איש עסקים שוב תודה ואם אפשר טיפה יותר הכוונה ניהיה לי קצת בלאגן בראש ואני לא שקט בקשר לשאלה הזו בלבד!

למעלה