שלום לכולם, עוד כמה...

יוכי68

New member
שלום לכולם, עוד כמה...

היום הכנתי כמה מאכלים כהשלמה ליום אתמול לקראת השבת. מאחלת לכולכם שבת שלום ומהנה!

יוכי68

New member
עוגיות קרם שניט מהירות ביותר..

ריבועי בצק עלים אפויים וחצויים מיד לאחר האפייה. למלא בקרם כלשהו. אני שמה: 1/2 פודינג וניל, 2 כפות סוכר, קצפת צמחית/חלבית, 1/4 כוס חלב/מים - לערבל היטב... וא. סוכר מעל. טעים ומהיר...

liri לירי

New member
../images/Emo3.gif יאמייייייייייי

אפשר
מתכון מדויק
מתי ואיך את ממלאה את ריבועי הבצק
לאחר אפייתם
לא הבנתי

יוכי68

New member
מתכון לקרם שניט מהיר...

מפשירים בצק עלים - כמה שרוצים חותכים בצק לריבועים לא גדולים משהו כמו 5X5 - אופים בתנור למס' דקות עד שיזהיב. מיד לאחר האפייה מוציאים ופותחים כשזה עדיין חם - אם מתקרר קשה לפתוח באמצע. מצננים מעט. בקערה מכינים קרם כלשהו: 1/2 חב' פודינג וניל 1/4 כוס מים/חלב שמנת מתוקה/קצפת צמחית 2 כפות סוכר ת. וניל מערבבים את הכל היטב וממלאים את הריבועים הפתוחים ומכסים בחלק השני - כמו בתמונה. מפזרים מעל אבקת סוכר ולמקרר.

frige

New member
יוכי, זה נראה טעיםםםםםםםםםםםם

במיוחד עוגיות הקרם שניט. יאמיייי. שרית

בקשר לעוגיות הקרם שניט... לא קל

יותר לחתוך את הבצק לפני האפיה. כך אני עושה, חותכת לפני האפיה, ואז הבצק לא נשבר כשאני חותכת. ודרך אגב, יצאו לך עוגיות משו-משו. (עוגת קרמשניט זו אחת העוגות האהובות עלי).

DUKASIT

New member
יוכי דיייי בגללך אני עובדת קשה

הקרואסנים שלך יצאו סוף הדרך. יותר מאוחר אשים תמונות. תודה לך על מתכונים נהדרים

יוכי68

New member
הבורקס לאחר האפייה

בורקס ממולא בשר: בצק עלים מרודד - לפתוח למלבן ולמלא בבשר טחון שטוגן עם בצל ותבלינים... מתכון מדוייק מי שתרצה....

יוכי68

New member
שוש9 מצטערת שלא עמדתי בזמנים...

אני שומרת שבת... המתכון לבורקסים: בצק עלים מופשר בצל גדול קצוץ ומטוגן בכמה כפות שמן, להוסיף בשר טחון ולטגן היטב. מוסיפים כרפס קצוץ, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט מגורר, מעט קינמון - אפשר להעשיר בצנוברים וכדו' לחתוך את הבצק למלבנים ארוכים - לפתוח את הבצק כ 6 ס"מ רוחב ולחתוך לכל האורך. למלא בבשר המטוגן לקפל ולסגור - לנער משני הצצדים - כך אנחנו מגדילים את ה"נחש" ואז יוצרים שבלול. למרוח ביצה ולפזר שומשום. לאפות בחום בינוני גבוה עד להשחמה משני הצצדים. להכין רוטב - אני הכנתי רוטב פטריות פשוט: בצל קצוץ - לטגן במעט שמן כרפס קצוץ - להוסיף לטיגון קופסת פטריות חתוכות/פטריות טריות הכמות לפי הטעם - אצלי רק אני אוכלת פטריות - לטגן עם הבצל לערבב בכוס 1/4 כוס מים וכף קמח/קורנפלור - לערבב היטב. להוסיף לסיר מים ככוס וחצי ולהרתיח - להוסיף תבלינים - מלח, מרק עוף/מרק פטריות, כורכום, פלפל שחור - ולבסוף להוסיף את הקמח והמים ומיד לערבב כדי שלא יתקבלו גושים. לבשל כמה דקות עד להסמכה ולהגיש על הבורקס חם... פשוט וטעים

liri לירי

New member
היי יוכי

רשמת במתכון ריבועי בצק עלים. בתמונות לפננו, הצורה היא שמינית. הכיצד
וכן אני רוצה
מתכון מדוייק. מגרה מאוד ויפה לעין

תלתל זה לא שמיניות אלא חלזון

ממלאים כל ריבוע קדימה ומגלגלים לגליל סוגרים מהצדדים ואז מגלגלים את הגליל כמו צ'וקור.

למעלה