פרלה שלי קבלה קסנקס וישנה בארון...
זו מין הודעת OFF -TOPIC. פרלה הדלמטית שלי, הידועה מאד ברגישותה לרעש, ההולכת בד בבד עם עדינותה- סבלה מאד מסופת הרעמים, הגשם והברק. לאחר התייעצות עם הווטרינרית שלה, קיבלה כדור הרגעה במינון כפול ממה שהייתה צריכה לקבל- על פי הערכת הרופאה, המכירה אותה היטב. היא קבלה 2 MG- שזו מנה אדירה. מותר לת כל 8 שעות. היא נסתה לישון, כאשר התרופה פעלה, ממש ניקרה, אבל מרוב מתח לא העיזה להרדם. נשמע מוכר????? בלילה, הלכה לשון, לא רועדת אבל ברמת כוננות. נרדמה מרוב עייפות. באמצע הלילה התעוררתי, שמעתי אותה נעה - כן -בתוך הארון - ומאחר וראיתי שהיא נשארת בתוכו, וכנראה נרגעת בכוחות עצמה- לא נתתי לה כדור- על מנת שלא תתמכר. נשמע מוכר? פרלה לא יכולה להרגע עם חיבוקים במצבי חרדה כאלה. היא מאבדת קשר איתי. רק תרופה יכולה לעזור לה. כבר עבדנו הרבה על תרגולים של עיצוב התנהגות, על פי הנחיית הרופאה- מומחית לבעיות התנהגות של בעלי חיים- אבל המציאות קשה מידי עבורה. מצחיק- מה פתאום כאן בפורום? יש כלבים שזיקוקין בכיכר רבין לא מזיזים להם, ויש כמו פרלה שפשוט נכנסים למצב חרדתי פסיכוטי. יש כלבים שניתן להרגיע אותם, ויש שלא. כמו הילדים...... אבל לגבי לדים- אני אישית לא יכולתי לישון עם ילדי. ילדי שינו מצוין במיטתם. לילדי המשפחתון איני יכולה להציע לישון איתי במיטתי. אז האם משמעות הדבר גרימת נזק? אי הענות לצורך? אין לנו מספיק פרספקטיבה של זמן לבדוק האם הילדים שהגיעו אלי למשפחתון עם קשיים בהרדמות ללא הסעה בעגלה, ציצי של אמא, שכיבה בידיים של אמא או במיטה, אלא למדו משהו אחר- האם בעתיד יזדקקו לטיפול נפשי- עקב בעיה של חוסר אמון בסיסי. בוודאי שאני לא רצינית בקטע האחרון. אני מעלה תהיות לגבי המוחלטות של ההנחות בדבר הנזקים שהורים רגילים ואוהבים גורמים לילדיהם, משום דרכי הטיפול בהם- בדרכים שונות , ולמרות זאת הם והסביבה צופים בתוצאות של ילד מאושר, סקרן, מלא שמחת חיים. יש כמה מהכותבים /ות כאן, שמספרים, שהחלטותיהם נובעות מצרכים שלהם, הן צורך לשון היטב, לבד(כמו KALLA), והן צורך שהילד יהיה קרוב אליהם= ישן אתם, כמו משהיא אחרת. או כמו שלאה כתבה- היה ברור לה שהיא לא מסוגלת לשמוע את עומר בוכה.. גם פרופ' אבי שדה, מתיחס לנושא השינה המשותפת, ולא שולל אותה- אלא מתיחס להיבט האישי/משפחתי- לנוחות ולתפיסות אישיות. לא אוכל לקבל, שהגישה בה מציע להורים לטפל בבעיה, גורמת לנזקים לילדים..... ומכאן----> גם הילדה במשפחתון,שרצתה מאד לבכות, עכשיו מאד רוצה להתנשק, לשחק עם האחרים, ואפילו לעשות מעשי שובבות. יש לה עכשיו אנרגיות להתנהגות נורמאלית של ילדים בגילה... ועוד יותר - היא הייתה ממש "חנונית"..., עד אתמול.... אתמול סיפרתי לאמה, שעשתה, לשמחתי, שני מעשי שובבות קטנים.... 1. נשארה לשכב על הרצפה ולא לעלות לישון על המזרון,כאשר ביקשתי מממנה- על מנת שלא תתקרר.... 2. ניסתה לטפס על ארגז שמסוכן לטפס עליו.... ומה אמה ספרה היום?- שהילדה, בת שנתיים ושלושה חודשים, פעם ראשונה אתמול בבית, אחרי הצהריים, הייתה מאד לא "חנונית"- ואמה, שהייתה המומה מכך- אמרה שממש כעסה עליה, פעם ראשונה בחייה. היא אמרה- "הילדה שמעה ממך שספרת לי שהיא הייתה שובבה(הילדה קולטת את המשמעות הלא כל כך שלילית של המושג), והיא החליטה להראות לי שהיא שובבה, ולא רצתה ללבוש בגדים, והסתובבה בבית עם טיטול כל אחרי הצהריים". אני כמובן מאד נהניתי לשמוע את הסיפור- כל כך מתאים לגיל, כל כך חי ושובב, אכן.... האם קבלה מאם אחרת הערה, שכמו שלילדה מותר להיות שובבה, לנהה מותר לכעוס..... דסי