שלום לכולם/ן,,,,

לאה_מ

New member
אילת

הגם שאני מסכימה עם כל מילה של נעה, וגם עם רוב המילים שלך, אני חייבת להסתייג מהמילים "התעללות" או "מתאכזרת". אורי (2.4) ישן איתנו כמעט כל לילה. לעתים נדירות הוא ישן במיטתו, ובכל אופן הוא נרדם איתנו. אם שירה (6.5) מבקשת פעם בחודשיים-שלושה לבוא לישון איתנו, אנחנו מסכימים, למרות שברור שאני ישנה טוב יותר בלילה כשהיא במיטה שלה. גם אם עומר (9.5) מבקש פעמיים-שלוש בשנה לישון איתנו אנחנו מסכימים. אין ספק שגישתי ודעתי דומות יותר לאלה של נעה ושלך מאשר לאלה של אוריון של שי או של kalla. מאידך, אני משוכנעת (אמנם רק על בסיס היכרות וירטואלית, ובכל זאת...) שאף אחת מהן לא מתעללת בילדים שלה ולא מתאכזרת אליהם. אני בטוחה ששתיהן רוצות, בדיוק כמוני, לעשות את מה שטוב עבור ילדיהן ועבורן. כל אחת מאתנו בחרה בפתרון אחר, ואולי זה כל היופי - שלא כולנו אותו הדבר.

1אילת2

New member
מעשים קיצוניים דורשים מילים קיצוניו

ת. זה לא המקור, אבל זה קרוב. מי שכבר עשתה את שיטת חמש הדקות- נו מילא. (במעיל תרוץ כבר בילה). אבל מי שעומדת לעשות את שיטת חמש הדקות אני בהחלט אנסה לעצור אותה. מותר לכתוב בעיתון על אמא שהלכה למכלת והשאירה את בנה בן השנתיים לבד. זה אכזרי. אבל אמא שהשאירה את בן השנה לצרוח בחדר ולא נכנסה אליו כדי "לחנך" אותו זה בסדר? נו באמת. KALLA, אני מעריכה אותך רבות על מה שעשית. אפילו מעריצה. מלבד זאת, תשובותיך אינטליגנטיות, רהוטות וברורות. אני חשה שלו הייתי נפגשת איתך הייתי שמחה לשוחח איתך וליצור עמך קשר. אבל דעותייך בנושא חינוך שונות מדעותי ולעיתים מרתיחות את דמי. צר לי אם נפגעת.

Kalla

New member
כמה דברים

א. אם את לא מבינה לבד את ההבדל בין שיטת 5 הדקות (או כל שיטת הרדמה אחרת שנידונה כאן) לבין ללכת למכולת ולהשאיר את התינוק לבד בבית - אז אני בהחלט קטונתי מלהסביר לך אתו. כנראה שאנחנו באמת נמצאות על פלנטות אחרת. ב. "מרתיח את דמך"? זכותך בהחלט להרגיש שמשהו מרתיח את דמך, אך אני לא מקבלת את זכותך להתבטא כפי שאת מתבטאת בפורום ציבורי. גם אם משהו מאוד מכעיס אותי, אני בחיים לא ארשה לעצמי לנהל דיון בצורה וברמה כזאת. עם כל הכבוד, את אמורה להיות אדם בוגר - אז תתאפקי ותמתני את תגובותייך. ואם אינך מסוגלת לעשות זאת - אל תגיבי בכלל. צורת ההתבטאות שלך ממש לא יכולה להביא לדיון פורה והיא אינה לכבודו של הפורום ושל משתתפיו. דברייך לא פגעו בי, אלא רק גרמו לי להאמין שאת לא אדם שאוכל לנהל איתו דיון רציני, או דיון בכלל. ג. נתחיל מזה, שאיני חשה שאני ראויה להערצה על שום דבר שעשיתי. אני אמא כמו כל אמא, לא פחות ולא יותר. אבל גם אם נניח שכן, קצת לא מסתדר לי העניין שאת מסוגלת להעריך, ואף להעריץ מישהו, שלדעתך נוהג בצורה אכזרית ולא מוסרית, מתעלל בילדיו, מרתיח את דמך ויש לנקוט כנגדו תגובות קיצונית. ד. לסיכם רק אומר, שאין לי שום דבר אישי נגדך. את טוענת שאת מעונינת לשוחח עמי אף יותר מכך. אם זה באמת רצונך, אז תשני את צורת ההתבטאות שלך ואז אשוחח איתך בשמחה כאם וכאדם בוגר אחד עם משנהו במסגרת דמוקרטית. אך צורת ההתבטאות שנקטת בה עד כה לא תוביל אותנו לשום מקום.

1אילת2

New member
כל הכבוד!

הצלחת לגרור אותי לדיון לא חשוב. אתחיל בעניין חשוב: כל המציל נפש אחת וגו'. אם בעקבות דברי אם אחת (אפילו אחת) לא תקיים את שיטת חמש הדקות (או שיטת הששים דקות או השבע שעות) דייני. ונחזור לדיון הלא רציני: "מתחת לכבודי" "דיון לא רציני" וכו'. נמנעתי מהתקפה אישית, נמנעתי מציון שמך, התגובה לא היתה להודעה שלך. אולם את...למרות הרהיטות וסגנון הכתיבה הנאה עברת על כמה כללים בסיסיים בדיון נימוסי באינטרנט. אין לי ספק שתחלקי עלי. מנהלות: אפשר למחוק את כל השרשור הלא רלוונטי. או להשאירו.

Kalla

New member
טב, עם מסינריות אני לא מתווכחת

חלילה לי מלהפריע לך להציל את העולם. שיהיה בהצלחה!

שולינקה,

הפתרון נמצא בתוך השאלה - לינה משותפת. אצלינו הילדה (בת שנתיים) נרדמת אצלינו במיטה ולאחר שהיא ישנה אנחנו מעבירים אותה למיטה שלה שנמצאת בחדרינו. אישית אני לא אוהבת את הפתרון של לתת לתינוקת לבכות כמה לילות.

michal@gal

Active member
מנהל
אם את נשארת איתה היא רגועה?

היא נרדמת במיטה שלה? זאת ההתחלה של הפתרון. קחי כסא, ושבי לידה עד שתרדם. גם בלילה אם היא מתעוררת תעשי אותו דבר. מרגע שהיא תרגיש בטוחה בנוכחותך, ותדע שאת לא בורחת עד שהיא נרדמת, יש סיכוי גדול שהיא תתעורר פחות פעמים. אחרי מספר חודשים שבהם היא נרדמת כשאת בחדר את יכולה למצוא תירוצים לעזוב אותה למספר דקות בכל פעם, ולחזור. עם הזמן תוכלי לעזוב אותה ליותר זמן, עד שבסוף כבר לא תצטרכי לשבת לידה בכלל.

ענבל30

New member
לפני כחודשיים וקצת העברתי את רומי

(עוד מעט בת שנתיים) למיטה שלה, אחרי שישנה איתי בלינה משותפת. הסיבה להעברה היתה שינה גרועה ביותר של שתינו, הנקות מתמשכות כל הלילה ועייפות מצטברת שהביאה למתחים כעסים והתפרצויות שעצוב לי להזכר בהן
כשהעברתי אותה למיהט שלה, היה חשוב לי להעביר לה את המסר שהיא לא לבד, שאני שם בשבילה. לכן שמתי לי לכלל, ועד היום זה עובד יפה, לא לצאת מהחדר עד שהיא נרדמת. בימים הראשונים אף עמדתי ליד המיטה וידי מונחת על גופה, כדי שתחוש בנוכחותי. היום אני מכניסה אותה למיטה שלה (עדיין מיטת תינוק), היא יונקת מעט (בעמידה) ואולי גם משחקת קצת בצעצועים ובבובות שיש לה במיטה. אני נותנת לה קצת זמן לשחק, ואז שרה לה שיר "לילה טוב" (שאני שרה לה מיום הוולדה), מכבה את האור, לפעמים מניקה אותה שוב הנקה קצרה... ואז אני מבקשת ממנה לשים ראש על הכרית. ברוב המקרים היא נענית לבקשתי, אבל אם לא - אני מתיישבת ל"התעסק" עם הבובה שלה, ואז היא מקנאה קצת בתשומת הלב שאני נותנת לבובה ונשכבת כדי לקבל קצת יחס
אחרי שהיא שוכבת, אני מתיישבת על הספה שבחדר ואומרת לה בקול שקט: "לילה טוב, חמודה, אני פה עד שתרדמי." לרוב היא נרדמת תוך דקות. (דווקא הערב לקח לה המון זמן להרדם - אבל זה יוצא דופן
) למרות שעצם המעבר למיטה שלה היה קשה לשתינו, ועברנו כמה וכמה לילות סיוטיים בלי שינה, בשורה התחתונה תוך חודש בערך הסתדר העניין והיום רומי נרדמת יפה במיטה שלה, והלילות
אין תלונות בינתיים

גלי29

New member
ענבל וואו זה פשוט מדהים

איזה תפנית אחרי כל מה שעברת אני חושבת שזה בא גם עם הגיל יכול להיות שכמה חודשים קודם נסיון דומה עם רומי היה נכשל כשלון חרוץ ודווקא עכשיו זה הולך מצויין ויש לי שאלה מה קורה כאשר היא מתעוררת אמצע הלילה???

אנחנו עובדים בשיטת 5 הדקות

גם שי בן שנה וגילינו שאם אנחנו מתרצים ונשארים איתו הוא אומנם רגוע אבל עם אנטנות עובדות וכל רחש מקפיץ אותו ונמאס להיות "כלואים" איתו 40 דקות ויותר כל פעם (מודה - אני אנוכית בקטע הזה) אז נתנו לו לצרוח (והוא צורח בוירטואוזיות רבה) ואחרי 5 דקות נכנסנו הצענו מוצץ ולטיפה והלכנו, חזרנו אחרי 10 דקות הצענו מוצץ ולטיפה והלכנו ואז אחרי 15 דקות (שי ויתר בקטע הזה והחליט שעדיף לישון - התאוריה אומרת להמשיך ב-15 דקות) אחרי יומיים כאלה הוא התחיל ללכת לישון "לבד" בלי בעיה. הוא שוכב בחושך עם הבקבוק וכשהוא מסיים לאכול הוא בוכה כדי לקרוא לנו מקבל מוצץ והולך לישון. בלילות האחרונים הוא קם פעם אחת בלילה כדי לדרוש תשומת לב ושוב - אני באה לבדוק שהכל בסדר ולתת חיבוק . נשיקה וזהו אם הוא רוצה יותר (לצאת מהמיטה או שנרדים אותו) הוא מוצא את עצמו בוכה קצת. מה שכן - מצאתי שאם אני הולכת וחוזרת מיד כשהוא מתחיל לבכות זה מאוד אמרגיע אותו והרבה פעמים הוא מוכן אז לשכב לישון בלי בעיה (אני מוכנה לחזור רק פעם אחת - אחרת מה?) התוצאה של הגישה הזו היא ילד שישן טוב יותר ויותר ומאוד מבסוט במהלך היום.

אני לא אמא רעה!!!!

לכל שוללות השיטה - כמו כל שיטה היא מתאימה כשהיא מתאימה ואין לשלול אותה על הסף! אני בחרתי כן לצאת ולהיכנס כי אני יודעת ששי מבין יותר ואני רואה בזה מן אמירה "אני לא עוזרת לך" שזה לגמרי שונה מ"אני לא שם בשבילך" ואני רואה את שי הרבה יותר מבסטו במהלך היום מאז שהתחלנו לעבוד על שיפור השינה שלו. אני (או עמית) נגשת אליו על כל בכי "חדש" מנחמת, נותנת מוצץ והולכת וזה לדעתי המשמעות של שיטת 5 הדקות - אני לא אשכב על הרצפה ואעמיד פני ישנה עוד שנה ואני לא אעמוד ואטפח על הגב שלו לנצח - כי זה לא טוב לו, כי השינה שלו לא שינה (הוא עסוק בלודא שאני לא עוזבת) וכי זה לא טוב לי. יש לי תזה לא מוכחת לגבי בעיות שינה - קשור לטענה שילדים כאלה קטנים מביאים לעצמם את התנסויות הלימוד הדרושות להם - אם הדרישות גדלות עם ההענות סימן שהילד מבקש גבולות וצריך את אתגר התסכול (זה ניסוח מאוד כללי וגס) לעומת זאת אם היענות גורמת לשיפור הרי שהיה פה צורך שמצא מענה. אני לא ממש אוהבת לתת לשי לבכות או לצרוח (אגב בשבועות האחרונים כשפעלנו לפי ה-5 דקות - זה כמעט תמיד צרחות - מה שיוצא לו כשהוא רוצה לבכות) אבל אני רואה שזה עוזר לנו כמכלול ואני עושה את זה. בעיני זה דומה למצב שבו הוא יקרא לי "לעזור" לו עם שאלה שאין לו כח להתאמץ עליה - אני לא אפתור לו את השיעורים כי הוא יקבל מזה כלום אז אני גם לא איישן אותו כל לילה כל הלילה. טוב, קצת הסתבכתי בסוף... מסר עיקרי - אל תגידו לאמהות שלא רצות להרגיע כל בכי שהן רעות - זה לא לעיניין.

לאה_מ

New member
ודאי שלא ../images/Emo24.gif

אוריון, את יודעת שאנחנו חלוקות בדעותנו בעניין השינה. אבל אני בשום אופן לא חושבת שאת אמא רעה, ולא הייתי מעזה לומר לך דבר כזה, או לכל אחת אחרת לצורך העניין, בטח לא על סמך הכרות וירטואלית, שיש בה הרבה מן המתעתע. כשעומר היה בן קרוב לשנה, היתה תקופה שהיה לו קשה להרדם בערב, וזה היה נמשך עד שעות מאוחרות. עד אותה עת הוא היה נרדם בהנקה (לא שניסיתי להרדים אותו כך, פשוט בסוף ההנקה של הערב הוא היה נרדם), ופתאום, כשהוא הפסיק להרדם בהנקה, גיליתי שאין לי דרך לעזור לו להרדם. זה היה מאד מתסכל. בדיוק כפי שנעה תארה, הייתי אמא צעירה ולא מנוסה, מסביב היו הרבה יועצים שאמרו לי "לתת לו קצת לבכות" ו"אף אחד עוד לא מת מזה", גם ספרים שקראתי ציינו את שיטת חמש הדקות כשיטה מצויינת לטיפול בבעיות הרדמות, שאז עדיין לא חשבתי עליהן כבעיה שלי, אלא כבעיה של עומר. אחת השכנות שלי הלכה אז לסדרת הרצאות בממ"ש על התפתחות הילד, ובאחת מהן המליצו להן כשיטת הרדמה לתת לילד לבכות אבל לשבת בחדר - לא לעשות כלום - לא לדבר איתו, לא לגעת בו, פשוט לשבת שם. ואפילו אמא שלי סיפרה לי איך פעם אחת הם החליטו לתת לי לבכות, ואיך שהיא היתה צריכה לצאת מהבית כי היא לא יכלה לסבול את הבכי שלי. ואני משוכנעת שאני ממש לא בטראומה מזה, והלוואי שלילדים שלי יהיו יחסים איתי כמו שלי יש היום עם הורי. הבעיה היתה שידעתי שאני לא אהיה מסוגלת לעמוד בחמש דקות בכי של עומר. פשוט ידעתי את זה. שלא לדבר, כמובן, על 10 דקות או יותר. ושלא לדבר בכלל על להיות בחדר בזמן הזה ולא לעשות כלום!!! זה פשוט לא אני. ידעתי שאין שום טעם להתחיל לעשות נסיונות כאשר ברור שמי שישבר ראשון זו אני. ואז אמרתי לעצמי - אבל בעצם, למה אני חושבת שמישהו צריך "להשבר" ראשון??? למה אני חושבת שיש לי איזה מאבק עם התינוק המתוק, העדין והאהוב שלי? ולמה אני צריכה לבדוק את כח העמידה שלנו?? הבנתי, שאני צריכה שיטה אחרת. התקשרתי לדוד שלי, שהוא פסיכולוג במקצועו, אבל הוא פשוט אחלה בנאדם לדבר איתו, ושפכתי את ליבי ואת כל התסכול שצברתי במהלך התהליך הזה. ביקשתי ממנו שיטת הרדמה יעילה, והוא אמר לי שאין שיטה יעילה אחת - שלכל הורה ולכל ילד מתאימה שיטה אחרת, וכל אחד צריך למצוא את מה שמתאים עבורו. הכי חשוב, הוא אמר, שאני אהיה שלמה לחלוטין עם הדרך שבחרתי בה, ולא משנה מה מספרים לי חברים או מכרים או הורים או יועצים. מה שהתאים לאמא שלי או לחברתי הטובה לא חייב להתאים לי. עוד דבר שהוא אמר לי היה, שזה לא נורא אם אני אתחיל במשהו, ואגלה שהוא לא מתאים לנו, ואפסיק. זה עדיף, הוא אמר, מאשר להמשיך בדרך שלא נראית לי רק משום שטעיתי לחשוב שהיא מתאימה. מצויידת בחיזוקים האלה שלו התחלתי לחשוב שוב איך מתאים לי לעזור לעומר להרדם. את חושבת שמיד מצאתי שיטה שמתאימה לנו? לקח לי בערך 8 שנים למצוא את השיטה הזו. עם עומר, לדעתי, לא הצלחתי להגיע לשיטה יעילה (אבל בסופו של דבר הוא היה תינוק מאד נוח, פיתח מהר מאד יחסית יכולת להרדם לבד, ובסופו של דבר לא "העמיד אותי בהרבה אתגרים" בעניין הזה), עם שירה זה פשוט לא היה נחוץ (היא היתה פשוט כדור שינה מלכתחילה...) ורק עם אורי הגעתי לשיטה שמתאימה לנו. אז אם אני יודעת משהו זה דבר אחד - לא כל מה שמתאים לי מתאים לאחרים; לא כל מה שטוב לי טוב לאחרים; לא כל מה שמתאים לי היום יתאים לי גם בעוד שנתיים; והעיקר - כאמא חובתי לחשוב ולשאול ולנסות ולבדוק ולהרהר ולהתלבט - אין לי חובה להגיע לאמת שלי מיד בנסיון הראשון. לא נותר לי אלא לקוות, שאמשיך להשתפר ביכולת שלי למצוא את האמת הזו במשך הזמן. בעיות השינה של ילדינו הן רק תחילת הדרך. בהמשך מעסיקות ויעסיקו אותנו בעיות חמורות לא פחות (ואפילו יותר
), אבל כמה טוב שיש לנו את ההתחלה הזו כדי להתחיל ולהתאמן בלמצוא את מה שמתאים לנו. נסחפתי קצת, אוריון - אני מקווה שאת מבינה איך זה קשור להודעה שלך בשורה התחתונה.

tonti

New member
יש לך 2 פתרונות

או לישון איתה שזו השיטה המועדפת בעיני או להשאר לידה. ככה אני רואה את הדברים. מתן ישן איתנו עד גיל חצי שנה ואח"כ העברנו אותו למיטה משלו (בצער רב מאוד!) כי הוא פשוט לא יכל לישון איתנו יותר מ-2 דקות. כל הזמן התעורר. זה לא היה זה. ואני כל כך תיכננתי שנישן ביחד לנצח... אח"כ הוא היה נרדם בהנקה ואז עובר למיטה שלו. היום הוא נרדם או בהנקה או במיטה שלו אבל רק כשאחד מאיתנו לידו. אם נצא מהחדר-הוא יבכה. ברור לי שהוא צריך אותנו כדי להרדם וזה הכי נורמלי שבעולם בעיני. גם אני אוהבת יותר להרדם כשעומר לידי.
. אבל שלשום הוא לא הצליח להרדם במשך שעה. עומר גסס לו במחלתו ואני כבר הייתי ממוטטת כולי. הוא קם כל הזמן ולא הסכים לשכב. ניסיתי הכל. בסוף יצאתי מהחדר ונתתי לו לבכות. נשבעתי לעצמי שתוך 5 דקות על השעון אני נכנסת. לא עברו 5 הדקות האלה (הארוכות לי כהוגן!) והוא נרדם. זאת פעם ראשונה ואני מקווה שאחרונה שאשאיר אותו ככה להרדם מבכי.

הנה מה שהיה אצלנו (ארוך)

קצת אחרי גיל חצי שנה, ובתהליך די הדרגתי, תום התחיל לישון איתנו (לינה משותפת). מה שהיה מאוד נוח בהתחלה, הפך להיות הרבה פחות נוח לקראת גיל שנה, כשהוא היה כבר גדול, זז המון מתוך שינה, ויצא שאף אחד משלושתנו לא ממש ישן כמו שצריך. ניסיתי כמה פעמים להחזיר אותו למיטת תינוק לאחר שנרדם, ובכל פעם הוא התעורר בזעקות קרב. אז מה עשינו? קנינו מיטת נוער אורטופדית (לא משנה של איזו חברה, בסקר השוק שעשינו ראינו שלכל חברה יש את הדגם הזה, וקנינו אצל החברה שבדיוק יצאה במבצע
). מה שמיוחד במיטה הזו, היא שהיא נפתחת למיטה זוגית, ואת המשענת של המיטה אפשר להעביר מצד לצד, כך שבמשך היום היא צמודה לקיר ובלילה היא משמשת כחיץ בין שתי המיטות. הרעיון היה שאם תום יתעורר וירצה לרדת מהמיטה (ולרדת הוא כבר ידע יפה מאוד), הוא יצטרך לטפס מעל המשענת (המרופדת כמובן), ועד אז כבר יהיה מספיק ער כדי לרדת בזהירות מהמיטה. בלילות הראשונים ישנתי יחד איתו, כדי שלא ליצור את התחושה כאילו אנחנו "זורקים" אותו מהמיטה שלנו, אלא שאנחנו יוצאים מהמיטה שלו. אני חייבת לציין שהוא מאוד אוהב את המיטה שלו, והיום (שנה ושבעה חודשים) מעדיף לישון בה ולא אצלנו (אם כי לפעמים הוא מגיע אלינו בלילה). הסידור הזה גם ממש נוח, כי אנחנו נמצאים איתו עד שהוא נרדם כל ערב: הוא יונק קצת, מתרפק עליי וכשהוא מרגיש שהוא נרדם, הוא יורד לבד מהידיים שלי והולך לישון. וחוץ מזה - אם יש לילות שהוא לא ישן טוב מסיבה זו או אחרת (מחלה וכדומה), אני יכולה לישון איתו (במיטה הצמודה) בנוחות רבה. היום הוא גם כבר עוזר לי בבוקר לסגור את המיטה (לדחוף אותה אל מתחת למיטה הראשית), ומוחא לעצמו כפיים כשהוא מסיים
. אגב, אפשר להשיג את אותו האפקט עם מיטה וחצי שנפתחת למזרון, עם פוטון נמוך וכן הלאה, כאלה שגם יש בהם מקום לאחד ההורים לישון עם הילד במקרה הצורך, וגם אפשר לרפד את הרצפה מסביב, כך שאם הילד מתגלגל מהמיטה הוא לא נחבל ואף ממשיך לישון... ולסיכום: מבלי לשפוט אף אחת, אני לא אוהבת את השיטות בהן משאירים את התינוק/ילד ער לבדו עד כדי בכי. יש אמהות וילדים שזה מה שמתאים להם, אך לפי הסיפור שלך, הבכי והשאגות, נראה שלבתך זה לא מתאים או פשוט קצת מוקדם מידי. אני הייתי ממליצה לנסות שיטות אחרות, כמו להרדים אותה על הידיים ולהניח אותה במיטה, להיות איתה ולשיר לה ליד המיטה עד שהיא נרדמת וכן הלאה. כל שיטה שתהיה נוחה לשתיכן, ותותיר בה הרגשת בטחון: אמא איתי כשאני צריכה ורוצה אותה.

ושכחתי עוד משהו

עד גיל שנה יכולתי לספור על כף יד אחת את מספר הלילות השלמים שתום ישן. מאז שסיימנו את תהליך ההעברה למיטה משלו, הוא ישן הרבה יותר טוב, רצוף יותר, ולעיתים גם לילות שלמים וארוכים (זה שאמא שלו רגילה להתעורר כל שעתיים-שלוש זה סיפור אחר
). כיום, כשהוא לא ישן טוב, אני יודעת שיש לזה סיבה וזה לא "סתם" - למשל שיניים, מחלה, אבא במילואים וכדומה. ואז, כאמור, אני פשוט ישנה איתו.

Shellylove

New member
אם מותר לי

אני רוצה להביא קישור למשהו שפעם העליתי בפורום הנקה. זה אמנם לא עונה ישירות לשאלה שלך, שולינקה, אבל זו עוד נקודת מבט. אני עוד לא לימדתי את שלי לישון ולמרבה הפלא היא יודעת! לא תמיד היא מוכנה או רוצה וכשאני בסביבה, היא רוצה להירדם בדרך המועדפת עליה - הנקה! אבל אם אני איננה או שאני מסרבת (כי היא כבר ינקה קודם ולא נוח לי להניק שוב), היא יודעת להירדם בשיטות אחרות. שלי ישנה על פוטון זוגי בחדר שלה. יש ימים שאני שוכבת לידה שם עד שהיא (ולפעמים גם אני
) נרדמת. יש לילות שהיא מתעוררת באמצע הלילה, וברגע שאני נכנסת לחדר ונשכבת לישה היא נרדמת (ויש גם שלא). אין לי ספק שכשהיא בת 16 (ובעצם הרבה לפני) היא תעדיף את החבר שלה על פניי (ואני אעלב לי בשקט
).

limori

New member
שולינקה שלום, לא קראתי את כל

התגובות כי אנ ימיואשת מבעיות השינה של הילדה שלי. ואני עוד יותר מתעצבנת כשאני קוראת את כל התגובות של כולם שמספרים על השיטות המיוחדות שיש להם ומשום מה אף שיטה לא עובדת עם הבת שלי. וכולן כל כך רוצות לעזור אבל - הילדה שלי לא ישנה!!!!!!!!!!!!!! אז בקיצור - הילדה שלי לא מסוגלת לישון כשאני לא ישנה לידה היא זקוקה לי 24 שעות ביממה והיא מחוברת אלי כמו אינפוזיה. זה קשה זה מעייף אבל למדתי להנות. היא בת כמעט 11 חודשים ורק בשבועיים האחרונים היא התחילה לישון 6 שעות רצופות. ניסיתי את כל השיטות להרדים אותה על הידיים להרדים אותה על הבירכיים לטייל בעגלה באוטו הכל הכל שיטת 5 הדקות נתתי לה טיפות רסקיון אפילו פעם אחת מרוב יאוש ועייפות ודכאון ממושך שלי נתתי לה תרופה לאלרגיה כי זה מרדים אבל שום דהר לא עזר הילדה שלי לא ישנה. ואם הגעת עג לכאן - אז הפתרון היחיד הוא לישון יחד איתה. אני נגד מיטה משוטפת מזרון משותף, חדר שינה משותף - אני שונאת את זה אני לא מסוגלת שישנים לידי אני אוהבת להיכנס למיטה יחד עם דיויד ולדבר ולקרוא ולהתחבק ולעשות מה שאני רוצה מבלי לשמוע את המילה אמא, אני רוצה פרטיות... ולצערי הדבר היחיד שעזר להרדים את הילדה שלי ובכלל לגרום לה לישון כמה שעות רצופות זה השינה איתי. בערב בשעה 8:00 בערב אני שוכבת על הריצפה מספרת לרואי ולה סיפור אנחנו משחקים עד שרואי נירדם אנחנו מעבירים את רואי למיטה ומנדנדים את נעה בנדנדה בערך רבע שעה, היא נירדמת במיטה שלה כעבור 3 שעות היא מתעוררת ואנחנו מעבירים אותה למיטה שלנו והיא ישנה עד הבוקר. מבחינתינו זה הישג אדיר!!!! אם קראת את ההודעות שלי מלפני שבועיים יכולת לראות שהילדה שלי לא ישנה לא ביום ולא בלילה ומשום מה היא גם ישנה עכשיו פעמיים במשך היום. מסתבר שיש ילדים שזקוקים יותר למגע ולריח ולהדבקות של אמא וישנם ילדים שיכולים לישון בלי שום בעיה. ושוב אני מדגישה אני אנטי שינה משותפת זה מעצבן וזה לא נח. אבל זה עדיף מלהתעורר 8 פעמים כל לילה ולהיות עצבני כל יום. ודרך אגב כבר התרגלתי לישון איתה ולפעמים היא כמעט ומועכת אותי אבל אני כל כך עייפה ואני לא מרגישה שום דבר. יצא קצת ארוך אך מכל הלב.... בהצלחה לימור

ציפי ג

New member
מה אומר ומה אדבר

יש ילדים שזקוקים יותר לחום של ההורים. זה לא נׂח, זה צפוף. אבל יש ילדים שרק כך מסוגלים לישון. כשם שיש ילדים שמסוגלים לישון לילה שלם מיום שהם חזרו מבית חולים (תאומיו של אחי). ב"ה, יש הבדלים בין בני אדם ולא כולנו זהים. התפקיד של הורה לתינוק בן שנה הוא להתאים את עצמו לתינוק, ולא לצפות מהתינוק שיתאים את עצמו אליו. לא קונה את הענין של הרגל כאקסיומה. יש ילדים עם צרכים שונים, והמזל הגדול שהם חולפים. מחודש לחודש מתמעטים הלילות שאיתי קופץ לביקור במטתנו. איתי היה ילד שלא נתן לי לזוז ממנו מילימטר. היום הוא לא צריך ממני כמעט דבר, והפינוק היחיד שהוא עוד מרשה לי לתת לו, זה להכנס איתו למיטה ולהתחבק איתו לכמה זמן. אז היה לנו צפוף במשך כחצי שנה, אבל ישנו, והילד ישן. והיה לו טוב עם העובדה שהוא ישן. זה בריא לילד לישון. זה חיוני לילד לישון. טוב שמצאתם דרך להרגיע את הקטנה.

נעה גל

New member
אהבתי את ההודעה הזו!

גם הצחקת אותי מאוד, וגם אני מסכימה למה שכתבת.

למעלה