שלום לכולם....מלאך חזרת?..

אפשרית

New member
שלום לכולם....מלאך חזרת?..

היי לכם, היום לבני יום הולדת, בן 14 שנים כבר, היום הגיעה גם עוס` שצריכה להכין את התזכיר לרבנות לגבי הגירושים. הילדים היו כלכך מנומסים(הסברתי להם שהיא מגיעה).וכלכך בטוחים שהם רוצים להשאר עם אמא.. היום בדקתי את חיי אחורה את התנהגותי עם הילדים..לאחר שיחה עם חברות אמש..בחנתי שוב את דרכיי את עמדותיי..הרי עשיתי כל מה שידעתי, ניסיתי כל מה שלמדו אותי כדי שהם יצליחו יבקיעו מעלה במעלה החיים והבית לאור ולטוב שיש לעולם להציע... הרי נתתי להם כוח, חוזק,אחריות,השכלה תרבות, הענקתי להם את זמני את חיי, ויתרתי עליי...למענם?...האמנם???? היום 14 שנים מאז...הכל שונה, פעם חלשה פעם עצובה פעם שמחה פעם רוצה פעם מנסה פעם מניחה...מבקשת..לעיתים דורשת...מוותרת מתפשרת.. כלכך שונה מאז.... מה איתם?מה עם ילדיי?...מה הם יזכרו ממני? מה באמת אבל באמת נתתי להם?... אמש אמרו לי חברות``הם פשוט מקסימים בזכותך``..באמת??? האם הדרך שהשגתי את התנהגותם היום, האם הדרך בה עברנו, כדי שהיום אומר לעצמי ``נוחי הם די מחונכים..`` באמת היתה הדרך הנכונה??? האם באמת אני אמא טובה????....או רק לרעב לחם יבש זה עוגה???.... אולי טועה אולי סתם מצב רוח לפני חג ונסיעה להורים...לא יודעת... בכל אופן...אני מאושרת מילדיי, מהתנהגותם חינוכם ודרך הארץ שלהם...אולי למדו ממני, אבל רצו ללמוד, וזה רק בזכותם............. שבח לאל

אילנה.

New member
אפשרית

אם לא את הקנית להם את כל אלה אז מי? לפני כל החינוך , דרך ארץ ותרבות בטח הענקת להם אהבה אמיתית וכנה שגרמה להם לרצות להקשיב... זה כיף לשמוע שאת מרוצה מילדייך כי זה נדיר בימינו. הורים מתייחסים לילדיהם כמו בובות שיש לעצבם. הייתי רוצה לשתף אותך בקטע מתוך ספר שקראתי - ``כשניטשה בכה`` : ``אל לאדם ליצור ילדים , עד אשר הוא עצמו מוכן להיות בורא ולהוליד בוראים. אסור להוליד ילדים מתוך צורך , אסור להשתמש בילדים להפיג בדידות , אסור לצקת תוכן בחיים , בשחזורו של אדם. אסור לבקש מפלט מן המוות , בהשלכת הזרע אל העתיד- כביכול הזרע מכיל בתוכו את תודעתך``

אילנה מתוקה צרם לי

זה כיף לשמוע שאת מרוצה מילדייך כי זה נדיר בימינו. הורים מתייחסים לילדיהם כמו בובות שיש לעצבם. לא מתוקה, לא נכון לעשות הכללות לגבי כל ההורים, לי יש אמא אישה מיוחדת שמקריבה את חייה למען אושרם של ילדיה, ללא שום מחסום. אני מניחה שכתבת מתוך כאב אישי, מנסה להראות לך שיש גם את הצד השני ובקרב אמהות חברותיי אמא אולי זן משובח אך בהחלט לא נדיר.

NoyNoy

New member
הייתה לי את אותה שיחה עם אמא שלי

אמא שלי טוענת שלא היה לה ממי ללמוד איך להיות אמא (אמא שלה נפטרה כשהייתה צעירה), ושבגלל זה היא עושה עם הילדים שלה כל כך הרבה טעויות, והיא מופתעת שיצאנו כל כך מוצלחים, כי היא בכלל לא ידעה איך להיות אמא. היא טוענת שאני איך שאני רק בגללי, ושהיא לא יודעת כמה מזה בזכותה. אז אני חושבת שההורים שלנו הם אלה שנותנים לנו את הזכות להיות בני אדם, וגם הם קובעים הרבה מהאישיות שלנו, כי אם ההורים שלנו אומרים לנו (ולא רק אומרים, הדברים האלה מתבטאים גם במעשים) כל היום כמה שאנחנו יפים, מקסימים מוכשרים וטובים, אז אנחנו גם נהייה, או לפחות נשאף ונרצה להיות כאלה. אבל אם לא נקבל יחס מההורים שלנו, או שנקבל יחס שלילי, אז השאיפות שלנו יהיו נמוכות יותר. אני יודעת שמאז שאני זוכרת את עצמי, תמיד ההורים שלי נתנו לי המון אהבה ותמיכה, ותמיד אמרו לי כמה שאני כזאת וכמה שאני כזאת (לא שתמיד אני מאמינה להם) אבל בזכותם יש לי שאיפות גבוהות לעצמי, ואני מתכוונת להגיע לשם יום אחד. אני חושבת שכשאוהבים מישהו, הוא גם רוצה להיות מישהו שראוי לאהבה הזאת, ולדעתי זה מה שהכי משפיע על ילדים. כל שאר הדברים, כמו אופי החינוך, האווירה בבית ומשמעת, זה דברים שוליים יחסית לכמה שהאהבה משפיעה, ולא רק על ילדים, אלא על כל אדם באשר הוא.

רקפת1

New member
להיות אמא

גם אני מרגישה לפעמים שאני עושה טעויות עם הבנות שלי...אני גדלתי ללא אמא ותמיד הרגשתי שאני אמא גרועה כי באמת לא היה לי ממי ללמוד איך עושים את זה נכון. ובכל זאת איזה פלא!! יש לי בנות עם בטחון עצמי, עם התנהגות נהדרת, עם אכפתיות ועם המון חום ואני יודעת שבזכותי ובזכות איך שגידלתי אותם תרמתי להם. לפעמים אני מרגישה שלמרות מה שעשיתי הן מוצלחות ולא בזכות מה שעשיתי אבל אני יודעת שאני נותנת להם את כל האהבה בעולם וזה בטוח משפיע...רקפת

אפשרית

מזל טוב,בריאות,אושר,שלווה והצלחה לבנך. שתזכי ממנו גם בהמשך להרבה נחת,סיפוק והנאה. שיהיה לך גם בעתיד בנך מקור לגאווה. את שואלת.......``מה הם יזכרו ממני? מה באמת אבל באמת נתתי להם?.``.. אמא זה לא משהו שזוכרים, ולא משהו ששוכחים, אלא אמא זה חלק מרוח החיים של הילדים. אני מאמא שלי קיבלת את הדבר הכי נפלא שיכולתי לקבל, וכנראה גם את נתת, וזו את הזכות להיות הבת שלה. צריך יותר? אפשרית, נתת לילדייך בטחון, חום אהבה, כמה שרק היה בידייך, זה המון. שתהיי מאושרת בדרכך,ותכיני עצמך השנים עוברות מהר ..צבא...חתונה.....וכבר יפרחו לך הגוזלים:)

למעלה