שלום לכולם.........מכור חדש??

liran b

New member
שלום לכולם.........מכור חדש??

אולי אתם תענו לי על השאלה .. מה לדעתכם זה מכור לאינטרנט.... כדי לדעת אם אני מכור או לא... ודרך אגב: אני לירן בן 18 מבלה הרבה זמן מול המחשב בנט אני נמצא ברוב היום בגלל התכתבות עם נערה אחת מאוד מיוחדת וגם אני רושם בתפוז בכל מיני מקומות....... זה מסתכם בבערך 6 עד 7 שעות ביום.. האם זה מכור?

lee_1

New member
שלום לירן...

ברוך הבא לפורום שלנו... בקשר לשאלה שלך אם 6-7 שעות ביום זה התמכרות או לא.. אני לא חושבת שיש לזה תשובה, כי יכול להיות שבן-אדם ישב מול המחשב 6-7 שעות ואפילו יותר והוא לא מכור, ויש מי שישב פחות והוא כן, ההתמכרות נימדדת לדעתי בכמה שהבן אדם מזניח דברים אחרים בחיים שלו בשביל האינטרנט, ועד כמה שזה פוגם לו בשגרת יום סדירה בכל אופן, אני מציעה לך לעשות את מבחן ההתמכרות העצמי (בעברית) אולי תמצא שם תשובה...

actress

New member
אני בדיוק ככה

עשיתי את המבחן ואני באמת מזניחה דברים

e-magine

New member
ברוך הבא לירן ../images/Emo13.gif

אני כמובן מצטרף למה שלי כתבה לך, ומציע לך שתחזור לדבר איתנו אחרי שתעשה את המבחן. אני רוצה להוסיף גם, שאין באמת אפשרות לדעת אם אתה מכור לפי זמן הגלישה. אם למשל תתחיל לדבר עם הנערה בטלפון ותעסוק בזה נגיד, שעתיים ביום, אז אפר יהיה לראות אם היקף הגלישה שלך משתנה ואם כן, לאיזה כיוון. העיקר בהתמכרות לירן, הוא התלות הנפשית באינטרנט, בגלישה ולא שעות השימוש.

liran b

New member
תראה...עשיתי את המבחן..

התשובה הייתה שאני ישים לב לדברים אחרים גם.. משהו כזה.. אני יודע שהתוודות לזה שאתה מכור זה צעד ראשון.. אבל אני תלוי בנט לשם בית ספר ואני גם עוזר באתר מיקצועי במקצוע ספורט מסויים. אבל את רוב הזמן שלי בנט אני מבלה עם הכרות של אנשים חדשים ובעיקר בנות ..... כי לצערי לי הולך בריל לייף..עם בנות.. אז אולי אתה יודע אם זה אומר שאני מכור או לא? נ.ב. אהבתי את הפתיחה לאתר שלך....

e-magine

New member
למה לצערך ../images/Emo12.gif ../images/Emo35.gif

לגבי השאלה אם אני יודע. תראה אני בעצם אף פעם לא יכול להגיד שאני יודע בוודאות, אם אדם מכור או לא, על סמך כתיבתו בפורום. כי העניין סובייקטיבי. מה שאתה מתאר, נראה לי כרגע יותר כהתלהבות והנאה מהאינטרנט, ופחות התמכרות ממש, כי אינני שומע כרגע שיש אצלך סבל. אינני שומע שהשימוש שלך באינטרנט גורם לך או לאחרים סבל. זאת דעתי שמבוססת על דעות של מומחים בנושא. יחד עם זאת, קיימות גם דעות של מומחים אחרים, בעיקר ממערב אירופה, דעות שהביאו את הקהילה האירופאית (בה השימוש באינטרנט אינו מגיע לרמה של צפון אמריקה) לדעה שאדם שגולש 4 שעות ביום באינטרנט, הוא מכור. לפיכך, לפי המבחן האירופאי, יש כאן בפורום הרבה אנשים שאני אמרתי להם שאינם מכורים, שהם כן מכורים. מבחן השעות נראה קצת פשטני. בכל מקרה, אל תשכב על זרי דפנהף כי אתה בהחלט פוטנציאל להתמכרות, גם לפי שיטתי ואם לא תשים לב, אתה מהר מאד יכול להדרדר להתמכרות.

למעלה