שיהיה בבית: 6 ביצים מס 2 1 1/4 כוס סוכר 2 1/4 כוס קמח 1 אבקת אפיה 1 סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל 3/4 כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים למי שממש אוהב תפוזים ממליצה אני לגרד איזה 2 כפות גרידת תפוז עדינה ( מהסוג קליפה הדק) ובאמוס ( קדימה בעברית) לעבודה יש להקציף 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר בקערה אחרת יש לערבב את שאר החומרים עד אחידות ללא גושים ( כן כן כולל החלמונים) זה הרגע בו אתם צריכים לחמם התנור לחום בינוני 180 מעלות ולשמן תבנית סיר פלא יש לקחת מעט מן ההקצפה ולשפוך על הבלילה ולערבב בתנועות עטיפה כך ב 3 נגלות לערך עד אחידות. 2 התערובות יחדיו יש לשפוך לתוך הסיר פלא ששומן מלפני כן לאפות עד קיסם יוצא יבש לערך 30 דקות - אך לא יותר מידיי כי אז תגיעי לעוגת חנק חס ושלום לקרר העוגה היטב . בעזרת סכין ל" הפריד" העוגה מהדפנות גם בעיגול הפנימי לקחת צלחת הגשה לשים על פי הסיר לתת 2 מכות לכיון מטה ואופססס להפוך צד שני שוב 2 תפיחות קלות והעוגה יוצאת בשלמותה אפשרי להגיש עם אבקת סוכר למעלה - לא חייב
אינני משתמשת באבקת אפייה או שמן בעוגה הזאת עוגת לייקח ספוג שלי laleniya החומרים :- 6 ביצים מס' 2 1 כוס קמח רגיל (לא תופח) 1/2 1 כוסות סוכר 2 פקקים תמצית ווניל 2 כפות קוניאק מכל סוג שרוצים קליפת תפוז מגורדת מתפוז שלם (אפשר לימון) ההכנה : - בקערה אחת להקציף את החלמונים עם 1/4 1 כוסות סוכר להוסיף את 2 פקקים תמצית ווניל 2 כפות קוניאק וקליפת התפוז המגורדת בקערה שנייה להקציף את החלבונים עם מעט מלח ולהוסיף בהדרגה את 1/4 כוס הסוכר הקצף רצוי שלא יהיה קשה מידי למזג תחילה מעט קצף עם החלמונים ולערבב בשמיניות עם החלבונים להוסיף את הקמח ולהעביר לתבנית. אפייה בחם בינוני עד 170 מעלות למשך 40 דקות. אפייה בתבנית סיליקון מחייבת לחכות עד שיתקרר יוצאת בקלות.
סוג של נוזל, כמו מיץ תפוזים או משהו אחר? האם ניסית על בסיס המתכון לגוון את העוגה , למשל להוסיף שוקולד צי'פס, קוקוס ? אשמח לדעת. מבטיחה להכינה בסוף השבוע. שוב המון תודה.