שלום לכולם. יש לי שאלה
כאמור אבא שלי נפטר לפני כשמונה חודשים. מה אתם מרגישים כלפי המצבה? כלפי המקום הזה בית הקברות ? כאשר אני הולכת לשם - ולמען האמת לא הייתי שם כחמישה חודשים ! - אני לא מרגישה כלום. פשוט שום כלום. אין לי צורך לדבר אליו שם ואין לי את היכולת אפילו לבכות שם. מבחינתי הוא לא שם. איך הבת שלי אומרת? (היא בת שלוש) סבא מטייל בין העננים וכשיש גשם הוא יושב על הענן כדי לא להתרטב
מתוקה שכזו. אני מסכימה איתה. נעים לי הרבה יותר לחשוב על כך שאבא נמצא בין העננים. יש לי שאלה נוספת אפרופו הבת שלי. ישנו שיר של זהר ארגוב ואני שיניתי מעט את המילים שלו וכל לילה אני שרה לה את השיר הזה (יחד עם שירים נוספים ). מעין מאוד אוהבת את השיר הזה ותמיד דורשת שאשיר לה את השיר של "סבא והכוכבים" כפי שהיא קוראת לו. האם לדעתכם זה נכון לשיר לה שיר שכזה? האם אני נוהגת נכון? כל כך כואב לי שלא ירחק היום ומעין תשכח את הסבא שכל כך אהב אותה והיא אותו. הוא באמת היה סבא מיוחד במינו. ברשותכם אני אביא את המילים של השיר כוכבים פרושים ממעל כשטיח של קטיפה את נמה חמודה שלי עם חיוך של נסיכה אז ארד בלאט בלאט עם כנפיים לבנות ואגע לך בתלתל עם שרביט של סוכריות אלוהים לקח את סבא ועכשיו הוא במרומים שם למעלה מטייל הוא עטוף שרשרת עננים עם ענן ועם עננת ועם קרן אור קטנה רק לבוא לשיר למעיני ולאמר לך לילה טוב עצמי את שתי עינייך סבא לידך הוא נושק ללחייך ומלטף את שערך אז בלחש יספר הוא את אותו סיפור נושן על בובה אביגיל ואורגוס הקוף הקטן (שם של קוף שאבא המציא סיפור וריקוד למעין) אודה לחוות דעתכם. אלה.
כאמור אבא שלי נפטר לפני כשמונה חודשים. מה אתם מרגישים כלפי המצבה? כלפי המקום הזה בית הקברות ? כאשר אני הולכת לשם - ולמען האמת לא הייתי שם כחמישה חודשים ! - אני לא מרגישה כלום. פשוט שום כלום. אין לי צורך לדבר אליו שם ואין לי את היכולת אפילו לבכות שם. מבחינתי הוא לא שם. איך הבת שלי אומרת? (היא בת שלוש) סבא מטייל בין העננים וכשיש גשם הוא יושב על הענן כדי לא להתרטב