שלום לכולם יש לי שאלה

שלום לכולם יש לי שאלה

בגן של בתי יש סבתא של אחד הילדים שאיבדה את בתה. בכל פעם שאני פוגשת אותה היא בוכה על כתפי. אני כואבת את כאבה אך איני מסוגלת לעזור למעט מילות ניחום וחיבוק אוהב. הייתי רוצה לדעת אם יש מקום שבו היא תוכל לשפוך את ליבה ויחד עם זאת גם לקבל עזרה מקצועית. דיברתי איתה על זה והיא מאוד רוצה ללכת למקום כזה אנא תשובתכם המהירה.

eaz1514

New member
מה שאת עושה זה בסדר תני לה להוציא

ולבכות, אין כמו חיבוק ומילה טובה לנחם ולו מעט - ההרגשה שמישהו משתתף ואיכפת לו מאוד תורמת. לגבי עזרה מקצועית: עו"ס בקופ"ח, פסיכולוג/ית, קבוצת תמיכה במקום מגוריה - יש בעיריות השונות שרותים שונים לקשישים אולי זה הכיוון. אם היא רוצה זהו הצעד הראשון.

אני באמת משתדלת לתת

את מלוא החיבוק ומילה חמה ומנחמת אבל במצב שלה היא צריכה הרבה יותר מכך. עברו כמעט שלוש שנים והיא עדין במצב מאוד לא קל ואפילו מחמיר במשך הזמן. אשמח אם מישהו יוכל להיות יותר מדויק בשירות לאזרח ולתת לי ממש כתובת או טלפון בירושלים.

דליה ח

New member
יש למי לפנות

יפה שאת משקיעה מאמץ לעזור לאשה האומללה הזאת. אני ירושלמית ועובדת בשרותי הרווחה. לא כל הסבתות הם קשישות,בכל שכונה בירושלים יש לשכת רווחה, ושם יש עובדות סוציאליות לנושאים שונים ולקשישים {אם היא בגיל}. בדרך כלל העובדות לא מוכשרות לטפל בנושא אובדן ושכול והן עושות את הקישור למרפאה לבריאות הנפש {במקרה הצורך}או במקרים מסויימים מטפלות בהם בעצמם בשיחות קבועות. במקרה השבוע עלה הנושא הזה במסגרת השתלמות שקיבלנו, וחשבתי שיש צורך בכל לשכה בעו"ס שהוכשרה במיוחד לטפל בנושא כזה. את יכולה להתקשר גם ל 106 ולבקש עו"ס תורנית להתייעצות ראשונית. מקווה שעזרתי במקצת............דליה

למעלה