שלום לכולם! יש לי שאלה...

Heretic

New member
שלום לכולם! יש לי שאלה...

בני בן השנתיים כבר מדבר שוטף והיטב ללא שגיאות כלל. הוא אפילו מבין קצת אנגלית ומבין קצת בחשבון (חיבור פשוט). השקענו בו ולימדנו אותו המון (שנינו עובדים מהבית ויכולנו לעשות זאת). הוא לומד במהירות הבזק דברים חדשים, בעל זיכרון מדהים, סקרנות אינסופית ושואל שאלות מבוקר עד ערב. עד כאן זה הדברים הטובים. אבל... הוא עדיין יונק, הוא קשור מדי לאימו, הוא לא מגלה כל עניין בבני גילו, רק במבוגרים, הוא אינו גמול עדיין מחיתולים ואינו יודע להעסיק את עצמו לבד (מרגיש אבוד בלי אמא). הכנסנו אותו לפני חודשיים לגן, כי הוא לא נותן לאמו אפשרות לעבוד בבית בלי הפרעה (היא רואת חשבון בעלת משרד ועבודה עם הרבה לחץ). עד עכשיו היה עם מטפלת והסתדר אתה לא רע. אני מרגיש שבגן הוא סתם שורף זמן, לדעתי מכניסים לו שם רק תכנים דביליים לראש, "חותכים לו את הכנפיים", ואני ממש מרגיש עצירה בהתקדמותו. אנחנו בבעיה: מצד אחד איננו יכולים להשאירו בבית כי לא יאפשר לנו לעבוד, ומצד שני חבל לנו על יכולותיו שמתבזבזות שם. מה לדעתכם כדאי לי לעשות? להמשיך עם הגן או להחזירו הביתה?

זו שאלה רטורית?

אני מבטיחה לך שכל מה שמוגדר אצלך כ"לא טוב" יסתדר עד גיל 18 כלומר: אם לא תהפכו את זה לבעיה. הבן שלי ינק עד גיל 4 וחצי הוא עדיין קשור אלי אבל מתעניין כבר בבני גילו ובכלל באנשים קטנים וגדולים גמילה מחיתולים נורמלית עד גיל +3 ונוטה להיות מאוחרת יותר בבנים (יחסית לבנות). הוא נמצא בגיל של להיות מאהב קנאי של אימו. ככל שהיא (האימא) תהיה איתו פחות - התקופה תתארך ואף תשאיר ספיחים של חרדת נטישה. בקרוב גם יתחיל הגיל הנורא של סיוטי הלילה (תופעת לוואי להתפתחות המוח) תופעה זו קשה יותר אצל ילדים חכמים יותר. אני מאמינה לך ב- 100% לגבי מה הגן עושה לילד. חוויתי את זה עם הבן שלי. מה אתה חושב שנכון לעשות? אתה מבין... אין אמת אבסולוטית
זה כל כך תלוי במה שאתם רוצים עבור ילדכם. ילדים הם סתגלנים. כך או אחרת, הוא יימצא את מקומו במסגרת השאלה היא אם אתם מוכנים שהוא (וגם אתם במידת מה) ישלם את המחיר. השאלה שאתם - אביו ואימו - צריכים לענות עליה היא: מה אנחנו רוצים עבור הבן שלנו? מה אנחנו מוכנים לשלם בשביל להשיג את זה? לדעתי אתה יודע את התשובה לשאלה ששאלת. אם לא, השאלות שנתתי לך יתנו לך אותה. שיהיה בהצלחה!! וברוך הבא לפורום

בטיה

New member
כל יום לומדים משהו חדש

איך אפשר להניק עד גיל ארבע וחצי ? ואני חשבתי שאחרי גיל 3 זה כבר בלתי אפשרי להניק.

קיסר סין (האחרון) ינק עד גיל 7

אם זיכרוני אינו מטעני?!!. אפשר להניק כל זמן שמישהו יונק. איך לדעתך פעל עקרון המיניקות של פעם? הרי בתקופת התנ"ך לא היו פורמולות מתועשות, וגם אח"כ לא. איך האכילו תינוקות? שכרו מניקה!!

בטיה

New member
מדובר באגדה

ואולי לא ספרו את הזמנים כמו היום כך שגם שרה ילדה בגיל 90 ??? (המומחים טוענים שזה לפי הספירה דאז צריך להיות גיל 45 ) לגבי ההנקה בספרות המקצועית "תינוק" שלא נגמל מהנקה אחרי גיל שנתיים נחשב לחריג. הגיל הממוצע להנקה לתינוק שיונק הוא בין 4 ל 8 חודשים. לגבי מניקות מקצועיות שעוברות מתינוק לתינוק יכולים להמשיך להניק אפילו עד גיל 60 בתנאי שלא מפסיקים את ההנקה ויש אפילו כדורים שיכולים לגרום לכל אשה להתחיל ליצר חלב.

ביהדות תינוק אמור לינוק מינימום עד

גיל שנתיים מעבר לזה, מדובר על הנקה עד גיל 4 - 5. האתיופיות מניקות גם ילדי בי"ס (לפחות עשו כן בתקופת הגיען לארץ). גיל ממוצע כולל גם אימהות שאינן מניקות אפילו פעם אחת.... יש בארץ בורות רבה בנושא ההנקה וכבר נתקלתי בהערות קיצוניות למדי, גם בגילאים צעירים, וגם מצוות רפואי. בין הנשים שמאמינות בהנקה ממושכת יש נשים שעוברות אותי בקלות. יש נשים רבות שמניקות ילדים בגילאים שונים: תינוק ופעוט.

הקייסר פו-יי הוא דוגמא חינוכית רעה.

אף הורה לא רוצה להפיק מבנו אדם נכה נפש כמו פו-יי. אלא ש... שאני בטוח שיש גם גאונים שינקו עד מאוחר. אגב, אני מלא הערצה אליך שהצלכת להניק את בנך עד גיל 4 או 4 וחצי. זה לא קל.

היי עדו - כייף לראותך שוב

לא התייחסתי להשלכות, רק לעובדה שזה אפשרי הכותבת ציינה: איך אפשר להניק עד גיל ארבע וחצי ? ואני חשבתי שאחרי גיל 3 זה כבר בלתי אפשרי להניק. אז התשובה התייחסה לצד הטכני בלבד...

הלו, הילד רק בן שנתיים...

תנו לו לשחק, ועוד לשחק, ו"לשרוף זמן" כמה שיותר. אתה רוצה שכבר עכשיו הוא ילך לטכניון?! לא מגיע לא קצת ילדות? אם אכן יש לו סקרנות אין סופית, הוא ילמד לבד כל מה שצריך, ואתם רק צריכים להיות זמינים לשאלותיו בעת הצורך (הצורך שלו, לא שלכם...). אתה בעצמך מציין את הפער העצום בין היכולות השכליות שלו לרגשיות/גופניות. מה לדעתך עושה לילד פער שכזה? אולי כדאי קצת לעצור? אני בכלל לא מדבר כאן על העניין של גן או בית, כי מההודעה שלך נראה לי שיותר חשוב שתבררו בינכם לבין עצמכם מדוע כל כך חשוב לכם שהילד "יתקדם, ולא יבזבז את יכולותיו". אני מציע לך לקרוא את ההודעה הארוכה שנאוה כתבה כמה שירשורים למטה לגבי חשיבות המשחק עבור ילדים. כל מילה בסלע. יום טוב

למעלה