שלום לכולם- יש לי שאלה

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
שלום לכולם- יש לי שאלה

לפני מספר חודשים הגשתי בקשה לאחוזי נכות כללית בעקבות מחלה גופנית ממנה אני סובלת. היום, אחרי הרבה טירטורים קיבלתי מכתב תשובה שהתביעה נדחתה ושניקבעו לי 44% נכות. ראשית, אינני יודעת מה בדיוק האחוזים האלה נותנים אם בכלל. רשום לי משהו על הבטחת הכנסה אך אני עובדת 15 שעות בשבוע כך שהאם זה רלוונטי? האם האחוזים האלה באמת משמעותיים או ששווה להגיש עירעור? מה הפרוצידורה של עירעור אם בכלל ולמי עלי לפנות? תודה מראש על התשובה נ.ב אני בת 24 ( אם יש משמעות לגיל...)

zoomarch1

New member
44 אחוז נכות כללית

משמעו זכאות לבחינת אובדן כושר עבודה מחד וקבלת גמלת נכות מאידך. כמובן שכדאי לפרט האם המחלה מוגדרת 'בסיכון' כמו אונקולוגיה או ניוון שרירים. כמו כן, האם עובדת דחיית התביעה משמעותה שלילת אחוזי הנכות? הבטחת הכנסה משמעו שתהיי זכאית להשלמת שכרך מסך הגמלה ועד מקס' הגמלה, תלוי לפי הגדרתך, רווקה (1800 ומשהו) נשואה (3400 ומשהו) נשואה וילדים (4800 ומשהו). אם אכן חלית באחת מהמחלות דלעיל, שווה להגיש ערעור. עדיף בסיוע עו"ד אשר יקבל שכ"ט באחוזים. פונים לעו"ד מצוי בסביבת מגורייך בתנאי שמומחה לדיני בט"ל. בהצלחה משה

ל3

New member
למשה

תודה רבה על התשובה. תוכל לתת לי קצת פרטים על מה זה אומר בדיקת כושר עבודה וגמלת נכות? תודה שוב מראש

shiraa

New member
תשובה

אחוזי נכות בנכות כללית מורכבים משני אלמנטים: האלמנט הרפואי המבטא את אחוזי הנכות ביחס לפגימה או המחלה וכן מכושר העבודה. אם למשל אחוזי הנכות שלך הם 44 אולם את עובדת אמנם יהיו לך אחוזי נכות רפואיים אך לא תהיי זכאית לקצבה כיוון שאת עובדת. כמובן שלא כל הכנסה מעבודה נחשבת כהכנסה שתפגע ביכולתך לקבל קצבה, זה תלוי בגובה ההכנסה. בקשר להבטחת הכנסה - את צריכה להביא אישור רפואי על מסוגלותך לעבודה. מח' הבטחת הכנסה תחליט אם את זכאית להבטחת או השלמת הכנסה לאחר התייעצות רפואית. אגב, הם ודאי ישלחו אותך לשירות התעסוקה לבדיקת כושר תעסוקתי. בדיקת כושר תעסוקתי זה אומר שעל פי המסמכים הרפואיים קובעים אם מסוגלת לעבודה או לא. בהצלחה

44% נכות

מבחינת אחוזי הנכות הרפואית, עברת את הסף הנדרש לקבלת קצבת נכות כללית. עליך להוכיח גם, כי נגרמה לך פחיתה של 50% בכושרך לעבוד, לכל הפחות. ייתכן שזו הסיבה שתביעתך נדחתה. על קביעת הועדה - מבחינה רפואית - ניתן לערור לועדה רפואית לעררים, ובהמשך לבית הדין לעבודה, אך יש לזכור שועדה רפואית לעררים עלולה גם להפחית את אחוזי הנכות. לכן, כדאי קודם כל לבדוק מדוע נדחתה התביעה (ככל הנראה בשל אלמנט אבדן ההשתכרות), ולטפל בנקודה הזו.

למעלה