razurgansoni
New member
שלום לכולם יש לי שאלה בקשר לצמחונות
שלום,קראתי אתמול ספר על בריאות וזה מאוד השפיע עלי והייתי רוצה לדעת אם העובדות שהוא מציג יש להם ביסוס. אוקיי הספר טוען שהאוכל האידיאלי לאדם הוא אוכל חי, זאת אומרת רק מזון מהטבע בצורתו הטבעית בלי בישול. הוא מפקפק בזה שהאדם נועד להיות טורף-על ואומר שהוא נועד להיות צמחוני מבחינה אבולוציונית ואת זה הוא מדגים על ידי כך השוואה בין חיות אחרות בטבע: לחיות אוכלות בשר בטבע יש רוק חומצי שעוזר בפירוק החלבונים, ואילו לאדם יש רוק בסיסי שנועד לפירוק הפחימימות המורכבות שבמזו מהחי. לכל החיות האוכלות בשר יש מעיים קצרים שעוזרים לעיכול של החלבונים, ואילו לאדם יש קיבה ארוכה,כמו שנמצאת אצל חיות צמחוניות אחרות. הם גם טוענים שאכילה של בשר היא מיותרת אם אוכלים אותה למען החלבונים: הם טוענים שהחלבונים, שמורכבים מחומצות אמינו נמסות בבישול עצמו ובכך הופכות ללא שמינות לשימוש על ידי האדם. אני ישמח אם מישהוא שמבין בנושא יאמר לי עד כמה הדברים האלה נכונים.. תודה
שלום,קראתי אתמול ספר על בריאות וזה מאוד השפיע עלי והייתי רוצה לדעת אם העובדות שהוא מציג יש להם ביסוס. אוקיי הספר טוען שהאוכל האידיאלי לאדם הוא אוכל חי, זאת אומרת רק מזון מהטבע בצורתו הטבעית בלי בישול. הוא מפקפק בזה שהאדם נועד להיות טורף-על ואומר שהוא נועד להיות צמחוני מבחינה אבולוציונית ואת זה הוא מדגים על ידי כך השוואה בין חיות אחרות בטבע: לחיות אוכלות בשר בטבע יש רוק חומצי שעוזר בפירוק החלבונים, ואילו לאדם יש רוק בסיסי שנועד לפירוק הפחימימות המורכבות שבמזו מהחי. לכל החיות האוכלות בשר יש מעיים קצרים שעוזרים לעיכול של החלבונים, ואילו לאדם יש קיבה ארוכה,כמו שנמצאת אצל חיות צמחוניות אחרות. הם גם טוענים שאכילה של בשר היא מיותרת אם אוכלים אותה למען החלבונים: הם טוענים שהחלבונים, שמורכבים מחומצות אמינו נמסות בבישול עצמו ובכך הופכות ללא שמינות לשימוש על ידי האדם. אני ישמח אם מישהוא שמבין בנושא יאמר לי עד כמה הדברים האלה נכונים.. תודה